Какво означава грешка 495 в Google Play и как да се отървем от нея?

Докато използвате вашия смартфон или таблет с Android, операционната система може да се задръсти и в нея може да се натрупа критично количество системни боклуци, което в крайна сметка води до грешки. Една от най-често срещаните се счита за грешка 495 в магазина на Google Play. Тя възниква, когато отворите приложението и води до спешното му завършване. В този случай става почти невъзможно да изтеглите всяка игра или програма. В тази статия ще ви кажем как да поправите грешка 495 в операционната система Android.

Защо виждам грешка 495

Всеки вход в магазина на Google Play е придружен от изтеглянето на голямо количество данни от интернет. Снимки на игри и приложения, икони, описания, коментари, дори аватари на потребители, коментирали играта - всичко това се изтегля от мрежата и се депозира в паметта на вашето устройство, за да се ускори зареждането на страниците в магазина в бъдеще. Едновременно с ускоряването на магазина скоростта на самото приложение намалява, тъй като системната памет натрупва все повече кеш.

За щастие, системата Android предоставя инструменти за изчистване на кеша. Както стандартни, така и трети страни.

Поправете грешка 495 в Google Play Store

За да предотвратите появата на подобни грешки изобщо, винаги препоръчваме да използвате приложения за почистване на системния кош от паметта на вашето устройство. Като стартирате такова приложение поне веднъж месечно и изчистите кеша, ще се предпазите от появата на грешка 495.

Ако грешката вече е възникнала и няма начин да изтеглите помощната програма за почистване на паметта, ще трябва ръчно да изчистите кеша на приложението Google Play.

За да направите това, изпълнете следните стъпки:

  • Отидете в настройките на вашето устройство.
  • Намерете категорията Приложения и я отворете.
  • В списъка с инсталирани игри и приложения, който се показва, намерете Google Play Services и Google Play Store. И двете програми са отговорни за работата на магазина и за изтегляне на нов софтуер.
  • Отидете на страницата на всяка от тези системни програми една по една и натиснете съответните бутони, за да изтриете данните от приложението и да изчистите кеша.
  • След това рестартирайте устройството и опитайте отново да изтеглите игри или приложения.

След такава процедура не забравяйте да инсталирате приложението, за да изчистите паметта и редовно да го използвате в бъдеще.

Интересни Статии