Какво е zlib.dll?

Файлът Zlib.dll е библиотека на много платформа за компресиране на всички видове данни. Първата версия на тази библиотека се появява още през 1995 г. и за нейното развитие са отговорни такива другари като Жан-Лу Гайли и Марк Адлер. Zlib е безплатен софтуер, условията на разпространение на който условно могат да се считат за доста меки.

Библиотеката Zlib намери приложение в голямо разнообразие от области на разработка на софтуер на операционни системи като Windows, Linux, Mac OS X и iOS. Тази библиотека може да се намери дори на съвременни конзоли. Като цяло, където се изисква компресиране на данни, със сигурност ще намерите библиотеката Zlib.dll.

И сега трябва да посочите очевидното: вероятно сте преминали на тази страница, за да изтеглите Zlib.dll. Имахте такава нужда поради факта, че когато стартирате някакъв вид приложение, имате за следната грешка:

Програмата не може да бъде стартирана, защото Zlib.dll липсва от компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

Така че, струва си да се каже, че обикновено няма нужда да изтегляте Zlib.dll. Всичко, което трябва да направите, е просто да инсталирате отново работещия софтуер, след което библиотеката ще се върне на мястото си. Ако все още срещате грешка с файла Zlib.dll, препоръчваме ви да се запознаете със съдържанието на карантината на вашия антивирус, тъй като може да го поставите там.

Интересни Статии