Какво е защитна стена или защитна стена на Windows?

Всеки потребител, който прекарва времето си пред компютъра, се натъкна на програмата за защитна стена на Windows . Не всички обаче му обръщат много внимание, но би си струвало. Защитната стена е доста мощна програма, за да защитите компютъра си от различни заплахи.

С правилния подход за настройка на този „протектор“ можете да постигнете добри резултати при защитата на вашия компютър. Ако свържете надежден антивирус към това, тогава ще постигнете отлична защита.

Всички съвременни версии на Windows имат защитна стена. По подразбиране той трябва да е включен. Ако обаче използвате хаквана версия на операционната система, има вероятност тя да бъде изключена.

За да стартирате цялата тази система, отидете по този начин:

Контролен панел -> Защитна стена на Windows . В прозореца, който се отваря, ще се покаже щит. Ако е зелен, защитната стена е активирана. За да го конфигурирате, щракнете върху „ Разширени настройки “.

В прозореца, който се показва, можете да видите входящите и изходящите връзки. Щом се стартира помощната програма и ако тя изисква мрежова връзка, тя ще поиска защитната стена да създаде правило.

Ако искате да активирате или деактивирате определено правило, щракнете двукратно върху него. Ако искате да създадете ново, първо изберете типа правило (изходящо или входящо). Щракнете с десния бутон и кликнете върху „ Създаване на правило “ в контекстното меню.

Има нужда и изключете защитната стена . За да направите това, щракнете върху „ Включване или изключване на защитната стена на Windows “ в главния прозорец. След това изберете точките на пътуване. Това е всичко, което трябва да изключите.

Нека да видим как върши работата си, използвайки за пример програмата Utorrent . Когато го стартирате, ще получите прозорец, в който ще бъдете уведомени, че помощната програма се опитва да отиде онлайн. Можете да „ разрешите достъп “ или да кликнете върху „ Отказ “.

За да поставите програма в списъка за изключване, направете следното: отворете главния прозорец на защитната стена -> Разрешаване на стартиране на програма или компонент през защитната стена на Windows -> Промяна на настройките -> Разрешаване на друга програма.

Интересни Статии