Какво е Android System Webview?

Превъртайки списъците с инсталирани приложения на вашия смартфон Android под, може да се натъкнете на приложение, наречено Android System Webview. Опитахте да го включите, но нищо не се случи. Възникват редица съвсем логични въпроси: защо е необходимо това приложение, може ли да бъде изтрито, включено или изключено? В тази статия ще се опитаме да дадем отговори на тези въпроси.

Какво е Android System Webview?

Така че, на първо място, трябва да разберем какво е това приложение и какви функции изпълнява на смартфон с Android. Android System Webview е системна програма, чиито задачи включват следване на връзки и работа с мрежово съдържание в различни приложения, инсталирани на смартфон.

Като цяло, доста важно приложение ... или такова беше преди излизането на Android 7. Работата е там, че тъй като седмата версия на андроида това приложение беше деактивирано като ненужно: Google Chrome и самите приложения поеха изпълнението на неговата функционалност.

Мога ли да деинсталирам Android System Webview?

Оказва се, че изобщо не е нужен на новите смартфони с Android и може ли да бъде изтрит? Е, технически това е така и по желание е напълно възможно да го премахнете, но само ако имате достъп до ROOT. Имате ли нужда от това? Изтривайки това приложение, няма да получите огромно увеличение на наличното пространство на вашето устройство (теглото на приложението е изключително малко). Между другото, ако все пак сте изтрили това приложение от вашия смартфон и искате да го върнете, тогава можете да изтеглите приложението от Google Play отново.

Как да активирате Android System Webview?

Възниква друг въпрос: възможно ли е да активирате Android System Webview на Android 7 и по-нови версии? Е, отговорът е да, напълно е възможно. Ако имате нужда да активирате това приложение на устройството си, тогава това е напълно възможно да се организира. Така че направете следното:

  • отидете на настройките на приложението Google Chrome и го деактивирайте;
  • Инсталирайте или надстройте приложението за Android Web Webview в Google Play.
  • Сега използвайте това приложение, например, като отворите някаква връзка в системата;

Веднага щом направите това, настройките на приложението Android System Webview ще показват, че то работи. Защо изключихме вашия Google Chrome? Работата е там, че те просто не могат да работят едновременно. Така че, ако решите да стартирате Chrome отново, тогава системата за уеб преглед на Android незабавно ще спре да работи - това трябва да отбележите.

Интересни Статии