Какво да направите, ако Google Play откаже да изтегля приложения и допусне грешка DF-SA-01

За съжаление, когато използвате магазина на Google Play на мобилни устройства, появата на голямо разнообразие от грешки остава често. Потребителите трябва да се справят с това, тъй като актуализациите на приложението Google Play Store са изключително редки. Една от често срещаните грешки, които не позволяват на потребителите да се възползват изцяло от възможностите на магазина, се появява съвсем неочаквано и има код DF-SA-01. Този код показва, че приложението не е успяло да получи данни от сървъра и инсталирането на играта или програмата ще бъде прекъснато.

Въпреки факта, че магазинът на Google Play може да работи в нормален режим и можете лесно да преглеждате страниците на приложенията, техните описания, екранни снимки и други данни, когато се опитате да изтеглите инсталационния файл, системата може да даде грешка в връзката със сървъра DF-SA-01. Причините за тази грешка са неизвестни, но на емпирична основа потребителите в мрежата излязоха с две инструкции, които могат да се отърват от тази грешка. По-долу ще ви разкажем и двете инструкции. Ще трябва стриктно да спазвате всяка точка, за да нормализирате работата на магазина.

Как да коригираме DF-SA-01 Грешка

Метод №1

За да започнете, ще трябва да изтриете цялата информация, натрупана от магазина, така че да придобие първоначалния си вид и състояние. За да направите това:

  • Отидете в Настройки и отворете категорията Приложения.
  • След като намерите приложението Google Play Store и неговите системни партньори Google Services Framework и Google Play Services в списъка с инсталирани програми, спрете, изтрийте данни, изтрийте актуализации и изчистете кеша за всяко от тези приложения.
  • След това отидете в настройките на вашия акаунт и отворете свойствата на вашия акаунт в Google, премахнете отметката от всички квадратчета, потвърждаващи синхронизирането на данни със сървърите.
  • Рестартирайте вашия смартфон или таблет.
  • Без да стартирате едно приложение, незабавно отворете отново настройките на акаунта и върнете на мястото всички отметки, включително синхронизация.
  • Рестартирайте устройството отново и едва след като изчакате пълно включване, опитайте да изтеглите приложението отново.

Моля, обърнете внимание, че след тази процедура смартфоните и таблетите с малко количество RAM памет могат да се включат доста бавно. Това се дължи на ресинхронизацията на данните и ще се наблюдава само веднъж.

Метод №2

  • Изтеглете с помощта на компютър и инсталирайте всеки файлов мениджър на устройството. Препоръчително е да използвате ES Explorer или Root Explorer, тъй като те имат по-разширена функционалност.
  • Отворете файловата система и отидете на /data/data/com.android.vending/
  • Изтрийте от него всички файлове и папки, които можете да намерите там, и след това задайте правата rwxrwxrwx за тази папка. Можете да намерите тази настройка в контекстното меню.
  • Рестартирайте устройството и отидете в магазина на Google Play, опитайте отново да изтеглите играта или приложението, което ви даде грешка DF-SA-01.

Ако знаете други решения на грешката DF-SA-01, опишете ги в коментарите.

Интересни Статии