Как измамниците могат да ни излъжат със смартфон

Колко методи за измама съществуват в света! И не бройте! В тази статия сме събрали три вида най-популярни видове измами, с които хората по света се сблъскват почти всеки ден. Искате ли да сте в безопасност? Прочетете внимателно!

SMS от името на банката

Подобни видове измами са доста често срещани, измамниците дори не се страхуват, че почти всяка програма вече е изложена по телевизията - все още има хора, които могат да бъдат измамени. Представете си, че получавате SMS, за който се твърди, че от банка с молба да се обадите или да следвате връзката. Никога! Ако ви посъветват да се свържете с банката и да се обадите на посочения номер, не бързайте и изпадайте в паника, че нещо се е случило с вашата карта или сметка. Идеално ще бъде, ако отидете в банката лично и ще разберете какъв е проблемът с консултанта. Ако това не е възможно, обадете се само на номерата, посочени на самата карта или на официалния уебсайт на банката.

Операторът рисува

Познат текст: „Вашият номер е избран за участие в жребия. 5 милиона рубли са заложени! ” Ще бъдете помолени да следвате връзката и да се регистрирате, измамниците предупредиха, че на ден ще се таксуват 15 рубли. Абсолютно сме сигурни, че няма да има лотария „5 милиона“ и парите ви ще продължат да текат, докато не се справите с проблема директно в офиса на оператора.

Прехвърляне към карта от неизвестно лице

Прехвърлихте ли 10 000 рубли в акаунта си? И тогава поиска да се върне? Най-вероятно сте били използвани за изплащане на голяма сума пари и ако все пак превеждате парите, по-късно вашата карта може да бъде блокирана при съмнение за измама. Какво да правя За да обясни на друг човек, че не искате да се забърквате, той сам може да върне парите, като се свърже с банката с документи. Ако бъдете призовани да прехвърлите, свържете се със службата за сигурност на банката. Оставянето на пари у дома не се препоръчва, по време на разследването можете да станете крайни, казвайки, на какво основание сте запазили парите на други хора.

Интересни Статии