Как и къде да изтеглите драйвери за графична карта ATI Radeon?

Често грешките в игри като черен екран, спирачки, фризове, избледняване на текстурата, нисък FPS за собствениците на видеокарти ATI / AMD Radeon са свързани с факта, че старите драйвери за видеокартата са инсталирани на компютъра или потребителят напълно забрави да инсталира драйверите.

Къде и как да изтеглите драйвери за видеокарти ATI Radeon

За да коригирате много различни грешки в игрите, за да оптимизирате производителността на графичния процесор AMD / ATI, инсталиран на компютър, се препоръчва винаги да изтегляте и инсталирате най-новите драйвери за ATI видеокарти. Това важи особено за тези, които са фенове на видеоигрите, защото за почти всяка популярна игра Radeon пуска пакет драйвери, за да оптимизира играта, да подобри стабилността, FPS и да разшири графичните възможности.

Внимание: не се препоръчва да изтегляте драйвери за видеокарти от Radeon от ресурси на трети страни в интернет, тъй като инсталационният файл може да съдържа вирус, който ще повреди данните на вашия компютър.

За да изтеглите драйвери за видеокарти AMD / ATI Radeon, трябва:

 • Отворете официалния уебсайт за техническа поддръжка на AMD в секцията „Изтегляния“.
 • Изтеглете специална помощна програма за автоматично откриване на най-новите драйвери за ATI видеокарти. За да направите това, щракнете върху оранжевия бутон за изтегляне или следвайте тази връзка.
 • Ако на вашия компютър е инсталиран Windows, тогава просто трябва да инсталирате програмата и да следвате инструкциите.

 • Ако вашият компютър има Linux, Apple Boot Camp или например видеокарта от серията AMD FirePro, тогава за да изтеглите драйвери за видеокартата Radeon, трябва да използвате специалната форма на уебсайта. Снимката по-долу показва подробно формата и действията, как да определите и изтеглите драйвера за графичната карта AMD Radeon.

Как да изтеглите ръчно драйвер за графична карта ATI Radeon HD

Ако искате ръчно да изтеглите драйвера за видеокартата ATI / AMD Radeon HD за вашата операционна система, тогава можете да направите това и чрез официалния сайт за техническа поддръжка на AMD. За да направите това:

 • Отидете на официалния уебсайт на Radeon
 • Задръжте курсора на мишката над секцията „Драйвери и поддръжка“ в горната част.

 • От списъка „Последни драйвери на графичните процесори AMD“ изберете вашия тип ОС
 • За всяка система AMD публикува два вида драйвери - Omega и Beta. Препоръчваме да изтеглите по-нови бета драйвери на Radeon. Направете това, като кликнете върху бутона Изтегляне.

 • След като изтеглите драйвера за ATI Radeon на вашия компютър, отворете инсталатора и следвайте инструкциите.

Внимание: Драйверите в секцията „Последни драйвери на графичния процесор AMD не са подходящи за Apple Boot Camp и AMD FirePro продукти . За да изтеглите драйвери за тази система и продукт, трябва да използвате инструкциите в раздела „Къде и как да изтеглите драйвери за видеокарти ATI Radeon “ в това ръководство.

Изтеглете драйвери за видеокарти ATI Mobility

Драйверите за мобилни видеокарти ATI Mobility могат да бъдат изтеглени от официалния уебсайт на AMD, като отидете в секцията за изтегляне. Процесът на изтегляне на драйвери за мобилни видеокарти от Radeon е идентичен с процеса на изтегляне за конвенционалните видеокарти, така че можете да използвате инструкциите за изтегляне на драйвери за ATI видео адаптери по-горе.

Съвети за инсталиране на драйвери за графични карти на Radeon

Правилната инсталация на драйвери за видеокарти на Radeon ще ви помогне да избегнете конфликти и грешки в операционната система. За да инсталирате правилно, използвайте съветите по-долу:

 • Винаги премахвайте остарелия драйвер, преди да инсталирате нов. За да направите това:
 1. Отворете панела Добавяне или премахване на програми през менюто "Старт"
 2. Намерете програмата ATI катализатор Install Manager и щракнете върху Деинсталиране
 3. Чрез мениджъра за деинсталиране изберете „Бързо / експресно деинсталиране на целия софтуер на ATI“.
 4. Когато програмата завърши деинсталирането на драйверите на Catalyst, рестартирайте компютъра си и започнете да инсталирате нови.
 • Не изтегляйте драйвери за ATI от интернет ресурси на трети страни. Всички необходими файлове са на официалния уебсайт на AMD.
 • Когато инсталирате драйвери на AMD, деактивирайте антивируса. Включеният антивирусен софтуер може да попречи на нормалната инсталация на файлове, което в крайна сметка води до грешки и проблеми. След като инсталирате драйверите, не забравяйте да включите антивируса.

Интересни Статии