Как да увеличите живота на батерията на iPhone 7 и iPhone 7 Plus

Проблемът с бързото разреждане на батерии на iPhone 7 е най-належащият в момента за много потребители на този телефон. В тази статия ще ви покажем как можете да увеличите живота на батерията на iPhone 7 и iPhone 7 Plus и най-накрая да спрете непрекъснато да се движите до контакта на всеки три до четири часа.

През септември 2016 г. бяха освободени iPhone 7 и iPhone 7 Plus, наследници на iPhone 6s и iPhone 6s Plus. Тези две устройства бяха пуснати с наистина стойностни функции, включително подобрена камера, нов бутон Начало и много други.

IPhone 7 и iPhone 7 Plus получиха добри оценки, но те бяха далеч от идеалните. Вероятно сте чували за много проблеми на тези устройства, например, счупена WiFi, работа с проблеми с Bluetooth и огромни разходи за батерията.

Разходите за батерията за iPhone 7 и iPhone 7 Plus варират от човек на човек, но ако сте сигурни, че устройството ви консумира твърде много, тогава трябва да вземете някои мерки и възможно най-скоро.

Първата ви мисъл може да е да отидете до най-близкия магазин на Apple за диагностика, но можете да опитате първо да отстраните проблема у дома.

Има много потенциални опции, с които можете да увеличите живота на батерията на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, а в тази статия сме събрали най-ефективните от тях.

Как да увеличите живота на батерията на iPhone 7 и iPhone 7 Plus

Тази статия за ръководство ще ви покаже как да увеличите живота на батерията на iPhone 7 и iPhone 7 Plus и ще ви подготви за различни ситуации с прекомерна консумация на батерия на тези „единици“.

Методите по-долу определено ще работят, ако притежавате iPhone 7 или iPhone 7 Plus и те ще работят във всяка версия на операционната система iOS 10.

Ето няколко неща, които можете да опитате да увеличите живота на батерията на вашия iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

Изчакайте няколко дни

Ако току-що извадихте чисто новия си iPhone 7 и iPhone 7 Plus извън кутията или сте инсталирали нова актуализация за iOS 10 и сте започнали да забелязвате странна консумация на батерия, тогава не бива да се притеснявате твърде много за това. Това е често срещано явление, което може да отнеме няколко дни, така да се каже, така че устройството да се "уталожи" и да се върне в нормално състояние.

Ако дори след няколко дни вашият iPhone 7 или iPhone 7 Plus продължава да изразходва прекомерна мощност на батерията, тогава трябва сериозно да се заемете с проблема.

Имайте предвид, че това явление може да възникне с инсталирането на нова актуализация за iOS.

Използвайте енергоспестяващ режим

Вашият iPhone 7 се предлага с функция като режим за пестене на енергия. Това ще ви позволи да удължите последните 10-20% от заряда на батерията си, без да изключвате важни услуги на iPhone 7. Ако имате прекомерна консумация на батерията или просто искате да разширите заряда, тогава определено трябва да включите режим за пестене на енергия.

Веднага щом батерията ви на телефона достигне нивото от 10-20%, ще се появи съобщение, в което ще бъдете помолени да включите енергоспестяващия режим.

Можете също така да стартирате този режим ръчно, чрез настройките на телефона. Преминете през Настройки - Батерия и там ще намерите превключвателя за енергоспестяващ режим. Можете да включите и изключите тази функция по всяко време, което е много удобно.

Използвайте офлайн при лоша комуникация

Когато сте в зона с лош сигнал, тогава вашият iPhone 7 ще изтръгне всички сокове, за да го намери. Този процес просто ще "погълне" вашата батерия. За да избегнете това, можете да направите нещо.

Ако нямате нищо против да деактивирате повечето функции на телефона си, тогава активирането на офлайн режима е точно това, от което се нуждаете. Офлайн режимът ще ви прекъсне всички връзки и връзки, което ще ви помогне да поддържате заряда на батерията на ниска стойност.

За да активирате офлайн режим, отидете направо в Настройки. Ще я намерите на самия връх. Можете да го използвате и през Центъра за контрол. За да влезете в Центъра за управление на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, трябва да плъзнете отдолу до горната част на дисплея.

Веднага щом се окажете в зона с добър сигнал, можете да изключите режима Офлайн.

Деактивиране на услугите за локация

Услугите за локация, като GPS, консумират огромно количество енергия от батерията на вашия iPhone 7. Ако някога сте използвали Google Maps или Waze, тогава знаете за какво става въпрос.

За да увеличите живота на батерията на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, трябва да управлявате услугите, които са в активно състояние на устройството.

За да направите това, отидете на Настройки - Поверителност. Можете да изключите услугите за местоположение напълно, но ви препоръчваме да разгледате всичките си приложения и да решите кои искате да изключите и кои да оставите да работят.

Ако имате приложение, което работи във фонов режим и почти никога не се използва от вас, тогава защо да не ограничите възможностите му. С това можете значително да увеличите живота на батерията на iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

Проверете приложенията си

Възможно е следващият съвет да е доста очевиден, но дългосрочната употреба на приложения принуждава телефона ви да изразходва огромно количество батерия.

Ако обаче сте сигурни, че приложението, което използвате, изразходва повече ресурси, отколкото трябва да бъде, тогава трябва спешно да разберете това. Първо, отидете на Настройки и намерете елемента „Батерия“. На този етап има помощна програма, която проследява разхода на батерията на различни програми на вашия iPhone.

Ако нещо изглежда не е наред с някое приложение, тогава определено трябва да предприемете действия. Първо трябва да потърсите някои актуализации. Разработчиците на Apple непрекъснато пускат различни актуализации за операционната система iOS 10, в които са оправени купища грешки. Актуализациите също носят нови функции на iPhone 7.

Ако актуализациите не отстраниха проблема с консумацията на батерия, тогава можете да опитате да инсталирате или деинсталирате приложението. След това проследете батерията.

Facebook е едно такова приложение, което консумира огромно количество енергия от батерията. Така че, ако използвате това приложение доста активно, тогава проблемът най-вероятно е в него.

Деактивиране на известията за натискане

Функцията „Push“ на iPhone 7 за известия, имейли или календар може всъщност буквално да „погълне“ зареждането на батерията. Ако не се нуждаете от функцията „Push“, можете да опитате да я изключите и да видите дали това е помогнало да увеличите живота на батерията на iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

Това може да стане чрез Настройки - Известия. Там можете да изключите „Push“ за приложения, които не използвате, или за приложения, които според вас тази функция не са толкова необходими.

Опитайте да превключите Mail, Contacts и Calendar от „Push“ към „Fetch“. За да направите това, отидете на Настройки - Поща, Контакти или Календар и изключете „Push“.

Персонализирайте дисплея на вашия iPhone 7

Ако използвате дисплея на телефона си неправилно, той лесно ще "изяде" цялото захранване на вашата батерия. Автоматичната яркост на iPhone е, разбира се, много удобна функция, но понякога се повреди. И в тези моменти на неуспех можете да загубите голямо количество заряд. Така че, ако забележите прекомерна консумация на батерия, тогава е време да направите подсветката на дисплея ръчно.

Операционната система iOS 10 на iPhone ви позволява лесно да манипулирате яркостта на вашия дисплей. Опитайте се винаги да поддържате яркостта на екрана възможно най-ниска - това ще ви помогне да спестите енергия от батерията за по-дълъг период. За да промените яркостта, отидете на Settings-Display и Brightness.

Рестартирайте iPhone 7

Една проста рестартиране на телефона ви може да вдъхне малко живот на батерията. Ако отдавна не сте го изключили, опитайте се да го направите.

Нулиране на всички настройки

Ако никой от горните съвети не ви помогна да увеличите живота на батерията на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, тогава е време да преминете към по-сериозни мерки.

Първо, опитайте да нулирате настройките на вашия iPhone 7. За да направите това, отидете на Settings - General - Reset - Нулирайте всички настройки и след това въведете паролата, когато се появи подходящото съобщение.

Процесът на нулиране може да отнеме известно време и това ще ви накара да изтриете всички връзки и пароли от телефона, но може би това ще реши проблема с бързо разреждащата се батерия. Плюс това, нито един от файловете няма да бъде изтрит.

пропадане

Ако предишният параграф не би могъл да помогне в ситуацията, тогава пренастройването до предишната версия на операционната система iOS е добра идея. Тази опция не гарантира решение на проблема, но има вероятност да увеличите живота на батерията на iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

възстановяване

Ако нищо не работи, тогава можете да опитате да възстановите или напълно да премахнете цялото съдържание от iPhone 7 / iPhone 7 Plus. Този метод може да се счита за най-скорошния при опитите за отстраняване на проблеми със самата батерия. Ето как да възстановите:

  • Трябва да имате резервно копие на вашия компютър или iCloud.
  • Ако имате копие, отидете на Настройки - Общи - Нулиране - Изтриване на съдържание и настройки.
  • Тогава устройството трябва да се рестартира.
  • След това ще трябва да кликнете върху "Възстановяване от iCloud copy" и да изберете желаното копие.

Искам да повторя отново - направете тази стъпка само в най-крайния случай, когато всички други методи не са помогнали за увеличаване на живота на батерията на iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

Занесете своя iPhone 7 в Apple Store

Ако не искате да извършите възстановяване или нулиране на фабричните настройки, тогава можете да занесете вашия iPhone в магазина на Apple при техническите им експерти.

Те ще могат напълно да диагностицират телефона ви и да разберат проблема с прекомерната консумация на батерия. Ако имате гаранция, тогава може би можете да получите друг iPhone 7 iPhone 7 Plus, който да замени дефектния.

Интересни Статии