Как да увеличите живота на батерията на iOS 10

Проблемите с iOS 10 все още включват „слаба батерия“ и днес искаме да ви покажем как да увеличите живота на батерията на iOS 10 за iPhone, iPad или iPod touch.

Миналия септември Apple пусна новата операционна система iOS 10 за конкретни iPhone, iPad и iPod touch по целия свят. Оттогава компанията вече успя да пусне няколко актуализации за потребителите на iOS 10. Тези актуализации съдържаха някои подобрения и корекции на грешки за добре познатите проблеми на iOS 10.

Въпреки че повечето проблеми на тази операционна система бяха решени, но някои останаха „готвени“ в нея. Потребителите на iOS 10.2 се оплакват от редица доста неприятни проблеми, които включват прекомерна консумация на батерия.

Оплакванията за неадекватни разходи от батерията на смартфона набраха скорост през последните седмици, след излизането на актуализацията през декември. Бързоразрядният iPhone или iPad е много често срещан проблем за операционната система iOS и излиза всеки път, когато се пусне нова актуализация за устройства от различни категории.

Актуализациите на IOS не трябва да имат отрицателни ефекти върху батерията на вашето устройство, така че не е изненадващо да видите колко потребители са недоволни от последната актуализация на Apple.

И все пак, как да увеличите живота на батерията на iOS 10 ? Нека разгледаме по-подробно този въпрос.

Как да увеличите живота на батерията на iOS 10

Както някои от вас може да знаят, когато се появи нова актуализация, телефонът може да "свикне" с нея няколко дни. Ако батерията ви на iOS 10 не се е нормализирала в рамките на няколко дни след излизането на нова актуализация, тогава определено имате проблеми. За щастие, има повече отговори на въпроса " как да увеличите живота на батерията в iOS 10 ?", Отколкото пръстите на двете ръце.

Това ръководство ще ви помогне на теория да увеличите живота на батерията на вашия iPhone, iPad или iPod touch. „Слабата батерия“ е доста сложен проблем, но все още може да бъде отстранен.

Имайте предвид също така, че ние разглеждаме проблема като цяло, а не само този, който се появява във версията на iOS 10. Явление с висока консумация на батерия може да се появи във всяка версия на тази ОС.

Тествайте приложенията си

Преди да обвините операционната система iOS 10 за проблеми с батерията, трябва да разберете, че може да има някакъв друг фактор зад този проблем.

Ако имате проблеми с батерията на iOS 10, тогава първото място, което трябва да погледнете, е вашата колекция от приложения. Има много голям шанс някои приложения или приложения да изразходват твърде много такса за своята работа.

За да проверите това, преминете през Настройки - Батерия и се запознайте с помощна програма, която следи консумацията на батерията за конкретни приложения. Между другото, тази програма е представена през 2015 г., заедно с актуализация за iOS 9.

Тази програма ще ви покаже кое приложение консумира най-много ресурси и по кое време. Опитайте се да намерите нещо, което надхвърля обикновеното.

Ако откриете нещо странно, проверете AppStore за актуализации. Подобрения в производителността могат да се постигнат с помощта на освободени корекции на грешки и актуализации на операционната система iOS 10.

Ако актуализациите не помогнаха, опитайте да инсталирате или деинсталирате приложението напълно и вижте дали консумацията на батерията се е променила.

Е, въпросът „ как да увеличите живота на батерията в iOS 10 ?“ Все още е на дневен ред? Ако да, тогава отидете на следващия елемент.

Режим на пестене на енергия

Ако не сте използвали вградения в системата iOS 10 "енергоспестяващ режим", тогава е време да опитате да се запознаете с тази доста важна функция.

Актуализацията на iOS 9 въведе нова функция, наречена „Режим за пестене на енергия“ (или енергоспестяващ режим). Тази функция е важна, тъй като ви позволява да "разтегнете" последните 10-20% от батерията на устройството си и не е нужно да правите нищо за себе си.

За да активирате „Режим на пестене на енергия“ на вашето устройство, отидете на Настройки - Батерия - Режим на пестене на енергия. В последния параграф можете да активирате тази функция. Помага ви да удължите живота на батерията за по-дълго време.

Най-добрият сценарий е този, при който включването на "енергоспестяващ режим" ще ви стане навик.

Офлайн режим

Ако батерията ви внезапно започна да губи своя заряд с огромна скорост, тогава най-вероятно сте в района с лош сигнал. Когато сте в такива точки, вашият iPhone или iPad ще работят в подобрено търсене на поне някакъв сигнал. Този процес и "изяжда" вашата батерия, и то доста бързо.

В този момент отличен вариант би бил да преминете към „Офлайн режим“. Можете да намерите тази функция в самия връх на вашите настройки. Като включите „Офлайн режим“, ще изключите устройството си от всички видове връзки. Ако сте летели на самолет през последните няколко години, вече трябва да сте запознати с тази функция.

Веднага щом влезете в зоната с добър сигнал, можете да изключите "Офлайн режим". По такъв прост начин можете да спестите огромно количество енергия от батерията.

ICloud ключодържател

Ако не използвате iCloud Keychain, опитайте да го деактивирате и следете състоянието на батерията. Тази опция е работила за много голям брой хора в миналото. За да деактивирате iCloud Keychains, отидете на Settings - iCloud - Keychain. В последния параграф можете да деактивирате тази функция.

Е, въпросът е „ как да увеличите живота на батерията на iOS 10? »Все още ви мъчи? Ако е така, тогава това е доста тъжно. В този случай нека да продължим.

Деактивиране на актуализацията на съдържанието

Трябва ли автоматично да актуализирате различни приложения във фонов режим на телефона си? Не? След това можете безопасно да деактивирате функцията "Актуализиране на съдържанието" на устройството. Това трябва да увеличи живота на батерията.

„Актуализиране на съдържание“ е доста удобно нещо, тъй като ви позволява да видите времето на последното стартиране на приложение. Но ето и минусът - той може неистово да изтощи батерията.

Ако не ви интересува тази функция, отидете на Настройки - Общи - Актуализирайте съдържанието и го деактивирайте за всяко приложение, което консумира твърде много енергия на батерията.

Този процес е доста досаден, но ще спести малко енергия на батерията. Можете също така да изключите „Актуализация на съдържанието“ напълно, ако не искате да се занимавате с всяко приложение поотделно.

Ако тези стъпки не помогнаха и въпросът „ как да увеличите живота на батерията в iOS 10? „Все още е уместно, тогава продължете напред.

Контролирайте вашия дисплей

Мобилните устройства на Apple използват специални сензори, за да регулират автоматично подсветката на екрана за определени условия на околната среда. Понякога тези сензори работят както трябва, но понякога се държат напълно неадекватно.

Твърде светъл екран - това е първата причина за бързото разреждане на батерията на всички съвременни смартфони. Затова винаги се препоръчва ръчно да регулирате подсветката на телефона.

За да започнете, трябва да изключите функцията за автоматично яркост. За да направите това, отидете на Настройки - Екран и яркост - Автоматична яркост. След като деактивирате тази функция, вече можете сами да регулирате яркостта на устройството си, което е доста просто с iOS 10.

Можете да регулирате яркостта на екрана в Настройки - Екран и яркост. Този елемент от менюто ще съдържа най-често срещания плъзгач, с помощта на който можете лесно да регулирате яркостта.

Или можете да прекарате пръст в долната част на екрана и да се обадите на Центъра за управление, чрез който също можете да регулирате яркостта на телефона си.

Рестартирайте вашия iPhone или iPad

Как да увеличите живота на батерията на iOS 10? Опитали ли сте просто да рестартирате телефона си? В много чести случаи ние не изключваме устройствата си за няколко седмици, просто ги поддържаме да се презареждат. Но рестартирането на операционната система iOS 10 и не само тя е много полезно и много необходимо.

Задръжте бутона за захранване за няколко секунди и прекарайте пръст, за да изключите устройството. Задръжте отново бутона за захранване, за да стартирате устройството. Понякога този „ритуал“ ви позволява да съживите батерията и да й дадете повече сила.

Можете също да опитате да извършите по-пълно рестартиране - Нулиране. За това действие задръжте за около 10 секунди бутоните Начало и Захранване (минус бутона за сила на звука и захранване на iPhone 7 / iPhone 7 Plus). Устройството ще трябва да се рестартира и не, това няма да изтрие никакви данни от телефона.

Нулиране на всички настройки

Е, ако всички предишни параграфи не можаха да решат проблема с това как да увеличите живота на батерията в iOS 10, тогава е време да преминете към по-решителни мерки.

Първото нещо, което трябва да направите, е пълното фабрично нулиране. За да направите това, преминете през Settings - Basic - Reset - Изтрийте всички настройки и след това въведете необходимата парола. Ако нямате парола, тогава не е необходимо да я въвеждате, съответно.

Този процес може да отнеме около пет минути или повече и той ще възстанови всички настройки на устройството до фабричните настройки. Освен това, уверете се, че сте запазили някъде всички пароли, тъй като телефонът ви ще забрави всичко.

Преминайте до по-стара версия на iOS 10

Като алтернатива можете да се върнете към по-старата версия на операционната система iOS 10. Ако не ви харесва консумираното количество батерия, тогава можете да се върнете към старата версия и да видите дали това отстрани проблема с бързо разреждащата се батерия.

Възстановяване на IOS 10

Ако имате много свободно време, тогава можете да опитате Възстановяване на вашия iPhone или iPad. Тази стъпка трябва да се предприеме в краен случай.

Така че, нека да разгледаме процеса на възстановяване:

  • За да започнете, трябва да отворите iTunes на вашия компютър или Mac (всеки друг го има). На него преди това трябваше да направите резервно копие.
  • След това хвърлете устройството си с помощта на USB кабел към компютъра. Възможно е на екрана да видите заявка за парола. Просто продължете да следвате инструкциите на монитора.
  • Тогава ще трябва да изберете желаното устройство в iTunes.
  • И накрая, кликнете върху бутона „Възстановяване от копие“, изберете резервното копие, от което се нуждаете, и щракнете върху „Възстановяване“.

Важен момент: не бързайте да изключвате USB кабела от устройството или компютъра. Оставете го да се синхронизира и тогава можете спокойно да го изключите.

Говорете с онлайн поддръжката на Apple

Ако вече сте изпробвали всички опции и все още не можете да решите проблема с бързата консумация на батерията, тогава можете да опитате да говорите с онлайн поддръжката на Apple. Това може да стане чрез официалния уебсайт на Apple или чрез ... Twitter. Да, това е през Twitter, тъй като в момента много неща се случват чрез него. Там можете да намерите въпроси към вашите отговори, например, на въпроса „ как да увеличите увеличението на живота на батерията в iOS 10? ".

Занесете устройството си в Apple Store

Ако не можете да направите нищо относно проблема си с консумацията на енергия, тогава може да е време да го върнете обратно в магазина за техническа диагностика. Възможно е проблемът ви да бъде подута батерия, което е доста неприятно, но може да доведе до бързо разреждане на устройството. Ако вашето устройство все още е в гаранция, може да бъдете помолени да го замените.

Интересни Статии