Как да стартирате игри на флаш устройство PS3?

Работенето на PS3 флаш устройство е доста лесно. Просто трябва да заредите отново конзолата и да следвате инструкциите по-долу, благодарение на които.

Подготовка на PS3 за стартиране на игри от флаш устройство

Колкото по-скъпи лицензирани дискове за конзоли стават все по-скъпи, толкова повече геймъри мислят как да започнат да изтеглят и стартират игри на PS3 от USB носители. Това може да улесни живота много, ако не сте свикнали да харчите огромна сума пари за лицензирани игри.

За съжаление основният фърмуер на PS3 е оборудван със система за борба с пиратството, както и с регионална защита, която в повечето случаи ще блокира стартирането на играта на конзолата, ако етикетът на регионалния диск не съответства на етикета на конзолата. Ето защо, за да стартирате игри от флаш устройство, първо трябва да промените отново устройството си.

Днес е възможно да надстроите всички версии на PS3 с изключение на PS3 Super Slim (т. Нар. „Не мигащ“), но дори и да сте собственик на модел, който все още не е подходящ за тази процедура, бъдете сигурни, че скоро ще бъдат разработени методи за мигане и за вашето устройство.

Съответните услуги се предоставят в почти всички градове на страните от ОНД, следователно, ако конзолата ви все още има стандартен фърмуер, първо я сменете.

На конзоли с фабричен фърмуер стартирането на изтеглени игри от флаш устройство не е възможно!

Записване на игра на флаш устройство

Веднага след като конзолата се презареди, всички по-нататъшни действия са лесни за изпълнение независимо. За да стартирате игри на флаш устройство PS3 , първо трябва да ги заредите правилно на носителя, в противен случай конзолата няма да може да чете информацията.

 1. Форматирайте флаш устройството в системата FAT32. За да направите това:
  • свържете USB флаш устройството и щракнете с десния бутон върху иконата му в Explorer;
  • изберете "Форматиране", в полето "Файлова система" изберете "FAT32";
  • Кликнете върху "Старт".

Не забравяйте, че форматирането ще изтрие всички данни от устройството!

 1. Създайте папката „GAMES“ на USB флаш устройството;
 2. Изтеглете играта от Интернет и разархивирайте папката с играта в директорията "GAMES".
 • в папката с играта винаги трябва да присъства папката "PS3_GAME", в която трябва да лежи "USRDIR". Ако няма такива директории сред изтеглените от вас файлове, играта се записва неправилно и няма да стартира на конзолата.

Системата FAT32 не позволява запис на файлове, по-големи от 4 GB на носителя. Какво да направите, ако има такива файлове сред файловете с играта? Ще ви трябва програмата Split4GB. Тя ви позволява да разделите големи файлове и да ги запишете на медия.

 1. Изтеглете и отворете програмата;
 2. В горния ред изберете местоположението на папката с игри, която не е записана на USB флаш устройството;
 3. В реда под него изберете къде ще бъде написана новата версия с разделени файлове. Най-добре е да изберете папка, която вече е на USB флаш устройство;
 4. В падащия списък по-долу изберете "име на файла.666 ##".

Освен това програмата ще извърши всички необходими действия самостоятелно.

Изпълнение на играта на PS3

 1. Поставете USB флаш устройството и стартирайте програмата MultiMAN. Това е файловият мениджър, необходим за работа с изтеглени игри директно на конзолата.
 2. Намерете играта, от която се нуждаете, и я стартирайте.
  • Ако сте споделили игровите файлове с помощта на Split4GB, програмата ще покаже предупреждение, че някои от игралните файлове трябва да бъдат инсталирани на твърдия диск на конзолата. Щракнете върху OK, изчакайте да бъдат инсталирани файловете и стартирайте играта, както обикновено.

Сега знаете как да стартирате игри на флаш устройство PS3. Това ще ви помогне да спестите пари от игри или да тествате всякакви нови елементи, дори когато няма начин да ги закупите.

Ако имате други въпроси относно компютърните игри и конзоли, опитайте се да намерите отговора в други статии на нашия уебсайт.

Интересни Статии