Как да се отървете от „Подготовка на Windows. Не изключвате компютъра?

След актуализиране на операционната система Windows 8 или Windows 10, съобщението „Подготовка на Windows. Не изключвайте компютъра. " Всичко би било наред, но само екранът с това съобщение може буквално да виси здраво, което прави безполезна мебел от вашия компютър.

Когато обаче възникне такава ситуация, определено няма нужда да се притеснявате, тъй като е напълно възможно да се измъкнете от нея. Нека разгледаме няколко начина за разрешаване на „Подготовка на Windows. Не изключвайте компютъра. "

Начини за решаване на окачването

Метод номер 1 Изчакване

Да, може да звучи достатъчно странно, но понякога е съобщението „Подготовка на Windows. Не изключвайте компютъра “може да виси на екрана на потребителя за дълго време: около половин час или дори час. Разбира се, решението е противоречиво, но все пак се опитайте да изчакате известно време. Възможно е вашият компютър всъщност да подготвя Windows.

Метод номер 2 Изключете компютъра

Следващият метод също е доста прост - рестартирайте компютъра. В такива случаи винаги не се препоръчва по този начин, тъй като в процеса на подготовка на системата можете да повредите много системни файлове, но всъщност нямате друг избор. Задръжте бутона за захранване (не бутона за аварийно нулиране!) За няколко секунди, за да изключите компютъра. След това натиснете бутона за захранване, за да включите компютъра. Ако имате късмет, тогава системата ви ще продължи да конфигурира и да не виси.

Метод №3 Възстановяване на системните файлове

Този метод трябва да се използва, ако рестартирането не помогна и компютърът ви все още виси на процеса на подготовка на системата. Сега ще се опитаме да възстановим системните файлове, тъй като именно тяхното увреждане може да причини вечното съобщение „Подготовка на Windows. Не изключвайте компютъра. " Ще трябва да влезете в средата за възстановяване на Windows. Понякога самата система ще ви хвърли там след рестартиране на компютъра, но, най-вероятно, ще трябва да използвате инсталационния диск на Windows.

След зареждане от инсталационния диск изберете желания език, валута и т.н. и след това щракнете върху бутона „Възстановяване на системата“. След това следвайте следния път: Отстраняване на неизправности → Разширени опции → Команден ред . Щом прозорецът на командния ред се отвори пред вас, изпълнете командата sfc / scannow в него.

Процесът на сканиране и възстановяване на системните файлове може да отнеме известно време, така че трябва да изчакате малко. След като завършите помощната програма SFC, рестартирайте компютъра и вижте резултата. Може би ще влезете в системата или може би подготовката на системата за работа ще приключи успешно. И може би нищо няма да се промени, но в такъв случай ...

Метод номер 4 Връщане на компютъра в първоначалното му състояние

Използвайте този метод в краен случай. Върнете се към средата за възстановяване на Windows, която разгледахме в предишния параграф на статията. Този път обаче трябва да извървите малко по-различен начин: Отстраняване на неизправности → Нулиране на компютъра до първоначалното му състояние → Запазване на моите файлове . Подобна операция е много вероятно да върне компютъра ви в работно състояние. Разбира се, поради нулирането на операционната система и отдалечените приложения, но съобщението „Подготовка на Windows. Не изключвайте компютъра “със сигурност, че това време ще изчезне.

Интересни Статии