Как да поправите грешка 0xc00000e9, която причинява изключване на Windows?

Докато работите с операционната система Windows, потребителите могат да срещнат доста сериозна грешка 0xc00000e9. Последицата от появата му може да бъде пълното спиране на Windows и спонтанното рестартиране на компютъра. Текстът за грешка е доста обширен и предполага, че преди появата си системата не е била в състояние да чете или записва данни от определен източник. Опитите за рестартиране може да не доведат до резултат и затова тази статия е полезна за вас. В него ще ви кажем как да поправите грешката 0xc00000e9 и как да предотвратите появата й отново.

Причини за грешка 0xc00000e9

Основният проблем, който провокира грешка 0xc00000e9, е невъзможността да се четат определени данни, които са важни за работата на системата. Това може да бъде отделен раздел от твърдия диск, информация от CD или DVD носители, която в момента може да действа като зареждащ диск. Причината за това би могъл да бъде лошият контакт на сатета конекторите, които свързват твърдия диск или оптичното устройство, физическите повреди на дисковете, които съставляват твърдия диск, неговата повреда, отказ на контролерите на дънната платка, отговорни за писането и четенето на информация.

Опции за отстраняване на неизправности

  1. Първият и лесен начин е да се опитате да изключите кабелите sata, които свързват твърдия диск и оптичното устройство и ги свързвате с други съединители на дънната платка. Ако няма безплатни конектори, просто опитайте да смените кабели.
  1. Ако този метод не помогне, опитайте да замените сата кабелите един по един с известен работещ кабел или напълно нов. След всяка подмяна опитайте да стартирате компютъра. Това ще помогне да се идентифицира дефектен цикъл и да се замени с работещ.
  1. В случай, че причината не се крие в кабелите sata, първите два метода няма да дадат резултат. След това ви препоръчваме да проверите на твърдия диск за грешки или неуспешни сектори. За да направите това, най-добре е да използвате стартиращи флаш устройства или LiveCD с инсталирани помощни програми за Виктория или MHDD. Резултатите от сканирането ясно ще ви покажат наличието на определени проблеми с твърдия диск на компютъра.
  1. Ако никоя от тези точки не е установила причината за грешката 0xc00000e9, струва си да се свържете със сервизен център, за да проведете пълна диагноза на дънната платка. Вероятно причината се крие именно в контролерите.

Интересни Статии