Как да поправите грешка 0x80190193 при надстройка до Windows 10?

При надстройка от по-ранни версии на Windows до Win 10 може да възникне грешка с код 0x80190193 . Причината е, че агентът на процеса на актуализация не може да получи необходимата информация за изтеглените файлове.

Методи за решаване на грешка 0x80190193

Проблемът е решен по следните начини:

  1. Добавяне на надеждни сайтове . Стартирайте Internet Explorer, отидете на свойствата на браузъра (браузъра), след това раздела Защита. Кликнете върху надеждни сайтове и сайтове. В новия прозорец добавете следните уеб ресурси като надеждни:
    • //*.update.microsoft.com
    • //*.update.microsoft.com
    • //download.windowsupdate.com
  2. Нулиране на настройките и кеша . Изчистете всичко от директорията C: \ Windows \ SoftwareDistribution \ Download. В командния ред (CS), стартиран като администратор, изпълнете командата: wuauclt.exe / updatenow. След това използваме стандартната програма DISM, за да се уверим, че всички OS файлове са налични. След това отново се обръщаме към CS, където изпълняваме rundll32.exe pnpclean.dll, RunDLL_PnpClean / DRIVERS / MAXCLEAN. Завършваме всичко с рестартиране на операционната система и след това проверяваме дали се появява грешка 0x80190193 .

Интересни Статии