Как да поправите грешка 0X80071AC3 при копиране на файлове на USB флаш устройство или HDD?

Грешка 0X80071AC3 се появява, когато потребител на операционната система Windows се опита да копира / прехвърли някои файлове на USB устройство или външен HDD / SSD. Възможно е да има няколко причини за грешка с този код:

 • лоши сектори на външното задвижване;
 • повреден USB порт;
 • опасно премахване на USB носител от USB порт;
 • активирана функция ReadyBoost за USB устройство;

Грешка 0X80071AC3 може да бъде поправена в съответствие с причината, поради която е възникнала. Нека да видим какво можете да направите, когато се сблъскате с този проблем.

Ние поправяме грешката 0X80071AC3

Използвайте различен USB порт

Нека се опитаме да се отървем от грешка 0X80071AC3 с вас най-лесното решение - с помощта на различен USB порт. Ако срещнете този проблем, когато копирате файлове на USB флаш устройство или външно устройство, опитайте да свържете устройството си с друг USB порт на вашия компютър или лаптоп. Има възможност тази грешка да се появи в резултат на неправилно функциониране на USB порта. Е, промени ли се ситуацията на другото пристанище? Ако е така, тогава определено имате проблеми с този USB-конектор на дънната платка - свържете се със специалисти, които да го поправят. Ако грешка 0X80071AC3 все още се появи, USB портът няма нищо общо с него.

Деактивиране на ReadyBoost

Функцията ReadyBoost ще бъде полезна за някои потребители със стари дискове, които се нуждаят от малко помощ при различни операции. За други потребители с бързи дискове тази функция ще донесе много малка полза. Грешка 0X80071AC3 може да възникне само защото функцията ReadyBoost е активирана на вашето USB флаш устройство.

Опитайте да деактивирате ReadyBoost, ако е активиран, и вижте дали ситуацията се променя. За да деактивирате ReadyBoost за вашето флаш устройство, трябва да направите следното:

 • отворете Windows Explorer;
 • щракнете с десния бутон върху USB устройството;
 • отидете на "Properties";
 • отидете на раздела ReadyBoost;
 • поставете отметка в квадратчето до опцията „Не използвайте това устройство“;

След като деактивирате ReadyBoost за вашето флаш устройство, опитайте отново да копирате / прехвърлите някои файлове към него, за да проверите за грешка 0X80071AC3.

Отваряне на пълен достъп

Друга причина, че може да възникне грешка 0X80071AC3, е липсата на необходим достъп до папката на USB флашка или HDD / SSD. Ако се опитвате да пуснете някои файлове в определена папка на диск или USB флаш устройство, но на пътя ви е възникнала определена грешка, тогава трябва да проверите дали пълен достъп е отворен за тази папка. За да направите това, трябва да направите следното:

 • щракнете с десния бутон върху необходимата папка;
 • отидете на "Properties";
 • отидете на раздела „Сигурност“;
 • кликнете върху бутона „Промяна“;
 • поставете отметка в квадратчето „Разрешаване на пълен достъп“ за потребители, преминали теста;
 • запишете промените в свойствата на папката.

Опитайте се да копирате нещо в желаната папка на USB устройството или HDD / SSD, за да проверите за грешка 0X80071AC3.

Възстановяване на лоши сектори

Ако срещнете грешка 0X80071AC3 при прехвърляне или копиране на файлове на външен HDD / SDD, имайте предвид, че проблемът може да е в така наречените лоши блокове на диска. За да се опитате да отстраните ситуацията, можете да използвате помощната програма Check Disk, за да сканирате състоянието на диска и да премахнете лоши сектори, ако има такива.

И така, отворете командния ред с права на администратор ( Win + X ) и след това въведете chkdsk x: / r / f в него и натиснете Enter. Заменете стойността на X с буквата, която представлява устройството, от което се нуждаете. С натискане на ENTER ще започне сканирането на диска и поправянето на лоши сектори. Процесът може да отнеме известно време, така че можете да се разсеете от нещо, за предпочитане не на този компютър. След като помощната програма Check Disk приключи работата си, опитайте да прехвърлите или копирате отново някои файлове, за да проверите за грешка 0X80071AC3.

Интересни Статии