Как да поправите грешка 0x80070032?

Грешка 0x80070032 възниква в Windows 10, където има функция Hello. В него ПИН кодът и / или пръстов отпечатък се използва за достъп до ОС. Поради неизправност в системните файлове става невъзможно да въведете ПИН и / или да използвате пръстов отпечатък.

Методи за решаване на грешка 0x80070032

Той се решава по следните начини:

  1. Изтрийте папката NGC. Докато натискате бутона „Претоварване на системата“, натиснете Shift. В прозореца, който се показва, следвайте пътя: „Анализ и диагностика на проблемите“ => „Разширени настройки“ => „Команден ред“. Изпълнете следните две команди последователно, като ги копирате в командния ред и натиснете Enter:
    • takeown / f C: \ Windows \ ServiceProfiles \ LocalService \ AppData \ Local \ Microsoft \ NGC
    • icacls C: \ Windows \ ServiceProfiles \ LocalService \ AppData \ Local \ Microsoft \ NGC / grant администратори: f

    След това рестартираме компютъра и задаваме нов код, тъй като предишното действие изтрива системната папка със стария ПИН. NGC.

  2. Използване на PIN за инструмента за възстановяване (изтриване). Следвайте пътя: „Настройки“ => „Акаунти“ => „Настройки за вход“. В блока с ПИН щракнете върху „Не си спомням своя ПИН“. Следвайте инструкциите в прозореца, за да инсталирате новия код. Все още не можете да възстановите ПИН кода, но да го изтриете. Това също ще реши грешка 0x80070032.

Интересни Статии