Как да поправите грешка 0x80070020 при актуализиране на Windows 10?

Днес ще разгледаме още една грешка при актуализиране на Windows 10 - 0x80070020. Ако се опитаме да си припомним историята на Windows, ще разберем, че с почти всички тях потребителите са имали проблеми с инсталирането на актуализации.

Накратко, всички проблеми с инсталацията могат да бъдат разделени на три групи: актуализацията не се зарежда; Актуализацията е изтеглена, но не може да бъде инсталирана; Актуализацията беше изтеглена и инсталирана, но тя беше отхвърлена от системата и се върна към предишната версия. Грешка 0x80070020 при актуализиране на Windows 10 просто живее в една от тези три групи. Тя беше забелязана преди две години, т.е. през 2015 г., веднага след излизането на текущата система Windows 10.

Според Microsoft те би трябвало да поправят тази грешка, но, както можете да видите, проблемът изплува отново, наскоро. За съжаление актуализирането на Windows 10 Creators върна грешка 0x80070020. Най-големият проблем е, че потребителите не са успели да определят спусъка за появата му.

Може би появата на проблема се дължи на антивирус на трета страна, услугата Windows Update (особено с BITS) или дори вируси. Сега ще разгледаме възможни решения на тази грешка. За съжаление в тази ситуация не може да се предложи нищо ново и проблемът се решава с помощта на стари, но доказани методи.

Как да разрешите грешка 0x80070020 при актуализиране на Windows 10

Метод номер 1 Деактивиране на антивируси на трети страни

Както бе споменато по-горе, антивирусният софтуер на трети страни може да послужи като възможна причина за вече посочената грешка при актуализиране на Windows 10. Работата е там, че антивирусът може да приеме изтеглените файлове за актуализация като заплаха за вашата система и успешно да ги блокира. В резултат на това се появи проблемът, който се обсъжда.

Ако имате инсталиран на вашата система антивирус на трета страна, опитайте да го деактивирате или дори да го деинсталирате и след това опитайте отново да актуализирате Windows 10. Ако всичко върви гладко и системата се актуализира, вие сте намерили виновника - антивирус. Препоръчваме да използвате системния антивирус - Windows Defender. Въпреки че е предварително инсталирана помощна програма, тя изпълнява функциите си перфектно добре.

Метод номер 2 Нулиране на BITS

Според експерти на Windows грешката 0x80070020 обикновено е свързана с услугата Background Intelligent Transfer или просто BITS, която е отговорна за доставката и подготовката на актуализации за Windows. Ако процесът на тази услуга беше спрян или повреден поради скорошни промени в системата, тогава можете да опитате да нулирате BITS. За да направите това, ще трябва да направите следното:

 • Натиснете Win + R на клавиатурата, за да извикате програмата Run.
 • Напишете в празния ред services.msc и натиснете Enter.
 • Намерете услугата Background Intelligent Transfer Service (BITS) в списъците.
 • Кликнете два пъти върху тази услуга с левия бутон на мишката.
 • Кликнете върху падащото меню „Тип стартиране“ и изберете опцията „Автоматично“.
 • Трябва също така да се уверите, че тази услуга не е в деактивирано състояние. Ако е така, щракнете върху бутона „Run“ в същия прозорец.
 • Потвърдете промените и затворете прозореца с Windows Services.

Така че рестартирахте BITS услугата. Опитайте отново да инсталирате актуализацията за Windows 10. Ако всичко се получи, тогава определено услуга беше изключена.

Метод номер 3 Нулирайте компонентите на Windows Update

За повечето потребители на Windows 10 методът с нулиране на BITS услугата работи. Ако обаче това не може да помогне във вашата ситуация с грешка 0x80070020, тогава трябва да опитате да нулирате компонентите на Windows Update. Веднага трябва да се каже, че прилагането на този метод може да ви отнеме доста дълго време, но вероятно ще отстрани проблема.

 • Щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Команден ред (администратор)".
 • Щом се появи ред пред вас, започнете да въвеждате в него следните команди, една по една, без да забравяте да натиснете Enter след всяка от тях:

 • И така, какво направихме, когато въведохме тези команди:
  • Окачени BITS, актуализация на Windows, инсталатор на Windows и криптография.
  • Премахнахте файла qmgr * .dat от системата.
  • Пререгистрирайте компонентите на BITS и Windows Update.
  • Restarted Winsock
  • Започнахме работата на BITS, Windows Update, Windows Installer и Cryptography.
 • След като въведете всички горни команди, рестартирайте компютъра.

Метод №4 Изпълнение на диагностика Актуализация на Windows

Ако всичко, което вече е описано, не ви е от полза, тогава можете да съчувствате и да ви посъветваме да опитате да използвате услугите на системна диагностика на проблемите с Windows Update. Шансът за коригиране на грешка 0x80070020 е малък, но защо да не опитате.

 • Щракнете с десния бутон върху Start и отидете на „Control Panel“.
 • Отидете на „Отстраняване на неизправности“ (чрез малки икони).
 • Кликнете върху връзката „Отстраняване на неизправности чрез актуализация на Windows“.
 • Ще видите прозореца "Диагностика и отстраняване на проблеми на вашия компютър." Щракнете върху „Разширено“ и поставете отметка в квадратчето до „Автоматично прилагане на корекции“, ако желаете.
 • Кликнете върху бутона „Напред“.

Това е всичко. Ако този инструмент за диагностика на системата открие проблеми с актуализацията на Windows, тогава ще ги отстрани автоматично, ако поставите отметка в съответното квадратче.

Метод номер 5 Проверете вашия компютър за вируси

Ако нищо не ви е помогнало в този момент, тогава може би причината са някои вредители, които блокират инсталирането на актуализацията или дори повредени изтеглени файлове, за да инсталирате актуализацията. Проверете системата си за вируси с вашия Anti-Virus. Ако нещо се намери, изтрийте заразените елементи и опитайте отново да актуализирате Windows 10, за да проверите за грешка 0x80070020.

Интересни Статии