Как да коригирате мрежова грешка 503 в YouTube?

Мрежовата грешка 503 най-често е временна, случайна по своя характер, но някои потребители се оплакват от постоянното възникване на проблема в Youtube. Има моменти, когато съобщението за грешка се гони паралелно на няколко устройства: Android, Windows и iOS. Грешката е „Имаше проблем с мрежата [503]“.

Повечето потребители съобщават за срив, след като кликнат върху видео от раздела Гледайте по-късно. Характерна особеност на проблема е, че грешката не се появява при опит за възпроизвеждане на видео от обикновен списък. Ако има проблем с мрежата, не само видеоклипове, но и описания, коментарите за видеоклипове престават да се изтеглят. Този проблем е напълно разрешим сам, просто трябва да следвате указанията, описани по-долу.

Защо се появява „Имаше проблем с мрежата [503]“?

Причините за грешката са посочени от различни фактори. Това включва потребителски доклади, добре познати стратегии за отстраняване и самия доклад за проблема. От текста на проблема можем да заключим, че източникът е от страна на сървъра. Може би в момента YouTube има временни затруднения, така че сървърите не са достъпни. В такава ситуация не е изненадващо, че грешката се появява на всички устройства, независимо от операционната система.

Има и други причини за проблеми с връзката. Проучванията показват, че има редица проблеми между клиента и сървъра, които могат да бъдат наистина коригирани:

 • Връзката е изтекла. Не е тайна, че подобен проблем се появява, когато са зададени нестандартни APN параметри. Има някои несъответствия в работата с клиента и сървъра. За да отстраните проблема с този сценарий, трябва да нулирате имената на точките за достъп до първоначалните настройки.
 • Повредена кеш памет. Това е най-честата причина за грешка на устройства с Android. Беше възможно да се установи, че част от версиите на Android може да предизвика проблем с код 503 в случай на повреда в папката на кеша. Изчистването на кешираните данни трябва да помогне.
 • Твърде много заявки или поддръжка на сървър. И двата проблема са свързани със сървъра. В първия случай тя е толкова пълна, че не може да обработи заявката. Във втория вариант - извършва се поддръжка, която напълно или частично ограничава достъпа до сървъра. По някакъв начин влиянието на сървъра не е по силите на обикновен потребител. Остава само периодично да проверявате YouTube за завършване на работа със сървъри.
 • Опашката за игра за списък е твърде дълга. YouTube може да хвърли грешка поради неуспешен опит за възпроизвеждане на голям списък. Видео хостингът започва да се държи неестествено в случаите, когато разделът По-късно гледа повече от 1000 различни видеоклипове. Премахването на част от видеоклипа ще отстрани проблема. По-добре е да не създавате четирицифрен списък.

Ето всички възможни източници на грешка 503 в YouTube. Повечето от тях наистина могат да бъдат решени с една от прости стъпки. Всички налични корекции са по-долу.

Метод 1: проверете състоянието на сървърите на Google

Преди да се предприемат конкретни действия за отстраняване на проблема, трябва да проверите достъпа до сървърите. Ако проблемът не е от страна на потребителя, не трябва да се прави нищо. Просто няма да даде никакъв резултат.

Като цяло YouTube е надеждна услуга с доста стабилни сървъри. Въпреки това, за да го поддържате периодично трябва да провеждате поддръжка. Според статистиката на YouTube за последната година, грешка с код 503 се появява по-често от други неизправности.

Сайтовете на трети страни ще ви помогнат да проверите правилната работа на уеб сървърите за видео хостинг. Добър уеб ресурс е DownProtector. Друг аналог е OutGate. На целевата страница данните се представят в графична форма. Важно е да се обърне внимание дали други потребители сега са изправени пред подобни проблеми. Ако броят на отчетите е до 10 броя, най-вероятно повредите са единични по своя характер и проблемът е с потребителите. Понякога броят на оплакванията достига 50, 100 или 1000 броя. Ясно е, че всички потребители не биха могли да срещнат един и същ проблем случайно.

Друга възможност за проверка на здравето на сървъра е да посетите профила си в YouTube в Twitter. Ако планират да извършват поддръжка, най-вероятно ще бъдат уведомени предварително. Цялата основна работа със сървъри се обявява след няколко дни.

Ако проверката на всички места показа, че YouTube работи правилно и грешката все още се появява, трябва да пристъпите към методите за корекция.

Метод 2: премахнете видеоклипа от списъка за гледане по-късно

Много често възниква проблем с мрежа с код 503 за потребители, които са добавили твърде много видеоклипове към списъка. Разделът „По-късно“ е създаден за това, но може да не работи правилно при голям брой клипове. Може би платформата за видео хостинг страда от добавяне на дублирани видеоклипове или има грешка в системата. Няма официално обяснение за това поведение на услугата, но няколко потребители казаха, че методът работи.

За да коригирате грешката, достатъчно е да почистите списъка от допълнителни видеоклипове и да рестартирате приложението. След добавяне на нови клипове, те трябва да се възпроизвеждат нормално.

Clear Watch По-късно на Android

Инструкции:

 1. Отворете приложението YouTube.
 2. След стартиране на приложението, използвайки хоризонталното меню в долната част на екрана, отидете на секцията "Библиотека".
 3. От „Библиотека“ отидете на раздела със символа на часовника.

 4. В раздела „Гледайте по-късно“ щракнете върху бутона за действие (три точки в горния десен ъгъл) и изберете „Изтриване гледано“.

 5. Рестартирайте приложението и добавете нов филм към него.

Остава само да проверим дали видеото се възпроизвежда или все още има грешка.

Премахване на видеоклипове от Гледайте по-късно на компютър

Процедурата е малко по-различна:

 1. Отворете браузър и стартирайте уебсайта на YouTube в него.
 2. Кликнете върху трите ленти в горния ляв ъгъл, за да се покаже страничната лента.

 3. В менюто отляво изберете „Гледайте по-късно“
 4. Преместете курсора на мишката върху клипа, щракнете върху вертикалната елипса и изберете „Премахване от плейлиста за гледане по-късно“.

 5. Повторете процедурата толкова пъти, колкото е необходимо.
 6. Добавете видео и вижте дали работи.

Метод 3: Изчистване на кеш данните на YouTube

На устройства с Android кешът може да причини различни проблеми с приложенията. В мрежата има много потребителски доклади, които видяха грешка 503 поради лош кеш на YouTube. Няколко души вече потвърдиха, че изчистването на кеша помогна за отстраняването на проблема. Освен това методът се оказа работещ както в новите версии на Android, така и в по-старите версии на операционната система.

Алгоритъмът за изчистване на кеша:

 1. Стартирайте приложението Настройки.
 2. Отидете в секцията "Приложения" (може да се нарича по различен начин, всичко зависи от версията на ОС и типа на обвивката).
 3. Превъртете списъка, докато не намерите приложението YouTube и щракнете върху него веднъж.
 4. Вътре в прозореца с информация за приложението кликнете върху елемента "Съхранение".
 5. Докоснете опцията „Изтриване на данни“ и потвърдете намерението.

 6. Когато процедурата приключи, все още трябва да кликнете върху „Изчисти кеша“.
 7. Рестартирайте приложението и проверете дали работи правилно.

Метод 4: нулиране на APN по подразбиране

Нулирането на имената на точките за достъп е друго валидирано решение. Фактът, че методът работи, вече е отчетен от 4 потребители. След приключване на процедурата и рестартиране на устройството не трябва да възниква грешка. Методът е потвърден в Android версия от 4.1.

Бързо ръководство:

 1. Отворете приложението Настройки.
 2. Изберете „Мобилни данни“ и докоснете активната връзка.
 3. В активните опции за връзка щракнете върху елемента "Имена на точка за достъп".

 4. Натиснете бутона за действие (три точки) и изберете опцията „Нулиране по подразбиране“.
 5. Рестартирайте устройството.

С голяма степен на вероятност един от методите ще помогне незабавно да се поправи грешката 503 в YouTube. Единственото изключение е, че работата се извършва на сървърите. В този случай трябва да проявите търпение и да се опитате да включите услугата след 1-2 часа. Обикновено поддръжката не е много дълга и през повечето време видео хостингът работи.

Интересни Статии