Как да коригирате изтичането на системна памет в Ntoskrnl.exe и високото използване на процесора в Windows 10

Според журналисти няколко потребители на Windows 10 се оплакват от форумите Reddit и Microsoft за неочаквани течове на памет, свързани със системни процеси, като ntoskrnl.exe и Runtime Broker, които концентрират голямо количество RAM и CPU на процесора по време на стартиране на компютър.

Слуховете в Bidness Etc потвърдиха, че проблемът с течовете на паметта остава неактивен през първите няколко часа, но бавно заема цялата налична памет и консумация на процесор.

Засегнатите потребители на Windows 10 могат да изпробват няколко прости стъпки за отстраняване на проблеми, за да отстранят този проблем:

Стъпки за отстраняване на изтичане на памет в ntoskrl.exe и високо използване на процесора в Windows 10

Наличието на зловреден софтуер се счита за една от най-честите причини за забавянето на системата, заедно с проблемите с изтичане на памет, тъй като повечето потребители на Windows 10 вероятно ще надстроят съществуващия си Windows 7 или 8.1, вместо да изберат чиста инсталация на операционната система от нулата.

Следователно вирусите и други злонамерени програми могат свободно да преминат към подобрена версия на софтуера, за разлика от чистата инсталация, която ще изтрие всички данни на твърдия диск.

Премахване на зловреден софтуер

Можете да използвате инструмента за премахване на зловреден софтуер Malwarebytes Anti-Malware, който предлага използването на пълно сканиране и механизъм за почистване, за да премахнете напълно шпионския софтуер и злонамерените вируси.

Просто стартирайте пълно или дълбоко сканиране, за да премахнете злонамерен софтуер и рестартирайте компютъра си, за да се отървете напълно от тях. Ако проблемът продължава, можете да преминете към следващата стъпка с актуализиране на остарели или дефектни драйвери.

Актуализиране на остарели или неуспешни драйвери

Съобщава се, че няколко потребители заявиха, че остарелите или дефектни драйвери също могат да се считат за една от основните причини за потенциално изтичане на памет в Windows 10.

Въпреки че Microsoft е въвел процес на автоматично актуализиране на драйвери за всички известни видове хардуер, инсталиран на вашия компютър, той не може да бъде напълно оптимизиран за по-добра производителност. Затова е наложително да изтеглите най-новите драйвери от вашия хардуер или OEM доставчик, за да разрешите проблеми с изтичане на памет или зареждане на процесора.

Интересни Статии