Как да коригира RPC S-7 AEC-7 грешка в Google Store?

RPC S-7 AEC-7 възниква при опит за изтегляне на приложение от Google Store . Съобщението за грешка казва следното: Грешка при получаване на данни от сървъра [RPC: S -7: AEC-7]

Също така, този проблем може да се появи при хора, които използват популярния Android емулатор - Bluestacks.

Когато се опитвате да закупите някое приложение в Google Store, вие също имате шанс да се натъкнете на подобна грешка. Между тях има малка разлика, която лесно се пренебрегва. В края на грешката при покупката вместо AEC-7 е AEC-0.

Решения за грешка RPC S -7 AEC-7

Метод №1 Профил в Google

Както знаете, винаги трябва да свържете профила си в Google, за да работите с приложението Google Store. В тази ситуация трябва да го деактивирате. За целта преминете през „Настройки“ -> „Акаунти“ -> „Изберете Google“ -> „Деактивиране / изтриване на акаунт“.

След това трябва да изчистим кеша на Google Store и други приложения, свързани с Google . Този път преминете през „Настройки“ -> „Мениджър на приложения“ -> „Всички приложения“ -> „Google Play Store“ -> „Изтриване на данни и изчистване на кеша“. Изпълнете всичко по-горе за всички приложения на Google. След това рестартирайте устройството.

Сега трябва да свържете отново своя акаунт към системата. За да направите това, преминете през „Настройки“ -> „Акаунти“ -> „Google“ -> добавете акаунт и въведете необходимите данни.

Метод 2 Използване на компютър

За да изпълните този метод, ще трябва да изтеглите apk файла на желаното приложение на персонален компютър. След това правим следното:

  • Първо трябва да се уверите, че можете да инсталирате приложения от "Неизвестни източници" . Можете да намерите този параметър в "Настройки" -> "Сигурност" . Активирането на тази опция ще ви позволи да инсталирате приложения не само от Google Store .
  • Не забравяйте да проверите надеждността на ресурса, от който изтегляте apk файла.
  • След като изтеглите желания файл, го прехвърлете от компютъра на вашето устройство с помощта на usb кабела.
  • Сега намираме файла на устройството и изпълняваме неговата инсталация, просто като щракнете върху него.

Интересни Статии