Как да актуализирате драйвери, ако грешка 80070103 блокира инсталирането на нови версии?

Вероятно всеки потребител на Windows знае, че вграденият в операционната система Update Center е отговорен за автоматично търсене и инсталиране на драйвери за новосвързани устройства. От време на време драйверите, съдържащи се в базата данни на Microsoft, получават нови версии и след това вашата операционна система отчита актуализация. За съжаление, по време на инсталирането на такива актуализации можете да видите код за грешка 80070103 и процесът ще бъде прекъснат. В тази статия ще разгледаме с какво са свързани тези проблеми и как да коригираме грешка 80070103.

Откъде идва грешката 80070103?

Грешка в актуализацията на Windows 80070103 може да ни каже две неща. Първо, че този много актуализиран център е изтеглил от своята база данни и се опитва да инсталира версията на драйвера за конкретно устройство, което вече е инсталирано в системата. Подобен опит за замяна на файловете с точните в крайна сметка ще доведе до съобщение, че е възникнала неизвестна грешка и актуализацията не е инсталирана. Кодът за това съобщение е 80070103.

Второ, съобщението, че е възникнала неизвестна грешка, актуализацията няма да бъде спряна и кодът за грешка 80070103 показва, че Update Center се опита да инсталира по-нова версия на драйвера, която по една или друга причина е несъвместима с версията на Windows на вашия компютър. За това как да поправите такава грешка, ще разгледаме по-долу.

Как да поправите грешката в актуализацията на Windows

За да премахнете тази грешка, препоръчваме ви леко да прегледате настройките на операционната система Windows и по-специално на Центъра за актуализиране. Тъй като грешка 80070103 е свързана с актуализиране на драйвери, струва си да повторим истината, която вече споменахме няколко пъти на страниците на нашия сайт - актуализациите на драйвери за различни компоненти на вашия компютър не трябва да се доверяват на автоматизация, а трябва да се правят независимо и ръчно, като се използват файлове, поставени на официални сайтове на производители. Това със сигурност ще ви спести от появата на грешка 80070103.

  • Препоръчваме ви да отидете на Старт> Всички програми> Настройки> Актуализация на Windows.
  • След като изберете елемента от менюто важни актуализации.
  • Намерете драйвери в списъка с актуализации, щракнете с десния бутон върху него и изберете опцията Скриване.
  • След тази процедура вашият Windows монтаж автоматично ще пропусне всички актуализации на драйвери, идващи от Центъра за актуализиране, което означава, че не можете да се страхувате от повторната поява на грешката 80070103.
  • В бъдеще ще можете да възстановите тази функция, но рискувате отново да видите съобщението, че при инсталирането на актуализациите е възникнала неизвестна грешка 80070103.

Много по-надеждно е да изтегляте актуализации на драйвери ръчно от уебсайта на производителя на конкретен компонент на вашия компютър. Този метод на актуализиране има само един недостатък - няма да можете да разберете автоматично за издаването на актуализации на драйвери. Но в същото време, ръчно инсталирайки актуализации на драйвери, винаги ще сте сигурни, че инсталирате най-новата версия и че тя е съвместима директно с вашата версия на Windows. Това ще помогне да се избегне появата на грешка 80070103.

Интересни Статии