Hyde Mass Effect Andromeda: система за диалог

Първо трябва да предупредите за нещо - вече няма да видите старата система Renegade / Paragon. Така че бъдете готови за факта, че да действате най-чистият ангел или най-злото копеле във вселената, сега ще бъде малко по-трудно и по-точно, ще бъде малко по-различно, но никой нямаше да вземе тези опции от вас.

Вече няма добър, неутрален и зъл отговор, но тази проста система е заменена от по-сложна система, която ще ви позволи по-точно да действате от човека, от който се нуждаете. Въпреки това, когато за пръв път влязоха в Mass Effect Andromeda, някои играчи не бяха напълно „влезли“ в тази нова система, поради небрежност или по друга причина.

В тази статия ще разгледаме подробно системата за диалог на Mass Effect Andromeda. Тази иновация в поредицата може да бъде разделена на две части: опции за отговор, които влияят на резултата от разговора между вас и NPC, и опции за отговор, които се различават по емоционално оцветяване. Сега ще разгледаме по-отблизо тези опции за отговор.

Започваме с клонове за диалог, които предоставят допълнителни опции по време на диалога, както и да започнем важни процеси, например, началото на роман или формирането на приятелство. Но ще стигнем до това.

Разминаващата се стрелка е често срещана опция за отговор, която служи като опция за насърчаване на диалога ви с NPC естествено. Ако искате да преместите сюжета - кликнете върху стрелките, логично и просто.

Въпросният знак - тази опция означава точно това, което очаквате от него. Ако искате да разберете нова или допълнителна информация по темата на вашия разговор, в диалога ще се появи икона с въпрос.

Двама души - тази опция ще ви помогне да се сприятелите с NPC, с когото разговаряте. Също така, с помощта на този диалог на клона, за вас се отварят мисии за повишаване на лоялността, които можем да си спомним от старата трилогия на Mass Effect. Плюс това, заслужава да се отбележи, че когато избирате този отговор, не можете да се притеснявате за романтичната си връзка, ако вашият герой е в такъв с този NPC.

Сърцето - този отговор ще ви доведе до вашата ценна романтична връзка с героя, от който се нуждаете .

Гореизложеното е малко лост в диалозите. Сега да преминем към отговорите в диалозите, с които можете да отговорите с определен емоционален цвят.

В диалозите има четири специални отговора, които могат да характеризират вашия Райдър, чийто психологически профил, между другото, може да се гледа в Codex, което е добро допълнение към новата система за диалог.

Емоционален отговор (сърце) - оцветете отговорите си с емоции, но просто бъдете внимателни, или по-скоро бъдете внимателни, тъй като понякога вашият ездач може да изрази отрицателни емоции. Като цяло, надграждайте ситуацията.

Логичният отговор (предавка) е отговор, изпълнен с логика и прагматизъм. Подходящ за хора, които искат да постигнат целите си възможно най-бързо и да не губят време за излишни притеснения.

Прост отговор (спирала) - лесни отговори, които облекчават стреса в настоящата ситуация. Понякога този отговор може да е причина за сарказъм или някакъв вид шега.

Професионален отговор (квадратна спирала) - ясен, професионален отговор. Понякога прилича на отговорите на ренегата от оригиналната поредица Mass Effect, но те не преминават всички граници, като същия Renegade.

Както можете да видите, Bioware реши да усложни, но и да подобри системата за диалог в новата си RPG. С тази система вече можете да управлявате по-точно отговорите си. Ако си спомняте, в стария Mass Effect, като щракнете върху следващия отговор в диалога, можете да чуете нещо, което изобщо не сте очаквали. Например, щракване върху долния отговор, т.е. Отговорът на Renegade, вие се надявахте да отговорите по-грубо. Но в крайна сметка вашият Шепард може да каже нещо, което ушите ви да избледнеят. В Mass Effect Andromeda сега това се случва много по-рядко, което за щастие улеснява избора на отговора в диагнозата.

Интересни Статии