Guide Resident Evil 7: Съвети за начинаещи

Поредицата игри Resident Evil винаги е била известна със своя разпознаваем геймплей: статична камера, огромен брой пъзели, чудовища от всякакъв размер и тип, купища оръжия с различен размер, уникални босове, управление на инвентара и много други.

Като цяло Resident Evil винаги е имал отличителен геймплей. Но е трудно да се повярва, че някои от геймърите никога не са играли тези зомби оцеляващи игри. Много от тези играчи ще срещнат трудности или недоразумения в новата част на поредицата - Resident Evil 7.

Четвъртата част от поредицата беше пробив в жанра, но след него Resident Evil тръгна по пътеката, която не много харесваше. Разработчици, т.е. Capcom заявиха, че искат серията да се върне към първоначалните си корени. Направиха ли го? Доста спорен въпрос, но смятаме, че те успяха.

И така, Resident Evil 7 е изпълнен с доста голям брой истински стари механици. В тази статия ще ви дадем няколко съвета, за да улесните проникването си в красивия и ужасяващ Resident Evil 7.

Guide Resident Evil 7: Съвети за начинаещи

Измамен изглед от първо лице

Вероятно вече знаете, че Resident Evil 7 има камера от първо лице. Можете да кажете, че това не е първата игра от поредицата и ще бъдете прави. Но това е първата „голяма“ игра Resident Evil, която работи от първо лице. Това обаче сега не е така.

Вероятно вече сте играли много игри от първо лице и сте мислили, че Resident Evil 7 ще работи също толкова добре. Но тази игра работи само малко по-различно.

Обикновено игровите герои от първо лице са доста подвижни и като че ли игнорират повечето физически свойства на човешкото тяло. Е, в Resident Evil 7 можете да се движите повече или по-малко, само ако продължите напред. Ако се опитате да направите крачка встрани или започнете да се движите назад, тогава бързо ще разберете, че вашият герой, Итън в нашия случай, няма да иска да движи краката си, както в реалния живот.

Тоест, ако например искате бързо да се отдалечите от врага с гръб, тогава най-вероятно, покрийте лицето си с лопата, брадва или нокът. Resident Evil 7 не е типичен стрелец, това е игра на ужасите за оцеляване от първо лице. Опитайте се да планирате движенията си, за да не бъдете в уязвимо състояние. Дръжте опонента си на разстояние и бягайте около неговата страна.

Управление на запасите

Ако не сте играли нито една от игрите от серията Resident Evil, а след като сте видяли системата за инвентаризация в Resident Evil 7, можете леко да надраскате задната част на главата. Работата е там, че играта използва доста стара школа. Имате инвентар, който е проектиран като поле от клетка. Всяка клетка може да съдържа само един тип елемент.

Например, първоначално имате дванадесет клетки в инвентара си, четири от които са клетки за бърз достъп. В тази „четворка“ можете да зададете различни елементи. Например, всички видове оръжия или необходимите в момента консумативи.

Повярвайте ми, това е изключително малко за всичко, което намерите в света на играта. Рано или късно ще трябва да пожертвате някои ресурси в името на другите. Това е неизбежно. Но можете да улесните живота си с вездесъщата кутия. В помещенията за съхранение винаги има кутия, в която можете да поставите вашите вещи.

Но не се притеснявайте - всички кутии са свързани помежду си, т.е. ако например поставите древната монета в една кутия, можете да получите същата монета от друга кутия в съвсем различна точка от света на игрите. Ето защо го наричаме „вездесъщ“. Същата механика, между другото, присъстваше в класическите части от серията Resident Evil.

Можете също така да увеличите капацитета на инвентара си с помощта на раници, разпръснати по целия свят. Всяка такава раница ще увеличи инвентара ви с четири клетки, което несъмнено ще ви помогне в оцеляването.

Ето един малък съвет: ако сте сигурни, че нямате нужда от някакъв ключ в джоба си, поне в близко бъдеще, тогава можете спокойно да го пуснете в кутията. Носете само най-важните елементи.

Злобен бутон CTRL

Помнете за какво отговаря CTRL бутона във видеоигрите на компютрите? В повечето случаи тя е отговорна за такова действие като клек. В някои случаи тя отговаря за превключването между ходене и бягане. Понякога тя може дори да е отговорна за действието.

Но в Resident Evil 7 този бутон е отговорен за ... Лечението. Да, може би най-успешният бутон за това. Ние, играчите на PC платформата, вече сме свикнали да кликнете върху C или CTRL, за да клякаме. Да го хванеш?

Абсолютно ще похарчите, поне за първи път, огромен брой лечители до никъде. Дори и да знаете, че CTRL е лек. Просто ще натиснете поради силата на навика.

Препоръчваме преназначаването на Лечението на някой друг ключ, например, на Н или нещо друго, докато не разпилеете всички комплекти за първа помощ, които са в джобовете ви.

Колекционна валута

Resident Evil 7 има няколко колекционерски предмета. Най-интересните, може би, са древните монети. В допълнение към получаването на постижения за събирането им, можете да „закупите“ и специални предмети върху тях. След като стигнете до Трейлъра в двора, можете да го похарчите. Вътре в ремаркето има специални клетки, които съдържат предмети.

За да получите „наградата“ от клетката, трябва да дадете определена сума валута, но няма да ви отнеме много усилия, за да я съберете. Монети се намират доста лесно. Просто трябва внимателно да проучите игровата среда. Изтъркайте чекмеджетата, огледайте се зад ъгъла, спуснете ръка в тоалетната и т.н. Има осемнадесет общо монети и те са разпръснати през цялата игра. Успех

Малки боеприпаси

Както вече споменахме, Resident Evil 7 не е стрелец. Това е ужас за оцеляване. И затова боеприпасите ви винаги ще бъдат изключително оскъдни. От време на време ще попадате на патрони, но едва ли има достатъчно такива, за да можете лесно да стреляте по всяко чудовище по пътя му.

Спестете патрони! Ако видите самотен враг, най-добре е просто да се опитате да го убиете с меле оръжия или като цяло е по-добре да избягате, ако получите възможност. Ако стреляте по когото и да е на който и да е номер, ще се окажете в битката с шефа абсолютно празен. И затова спестяването е ключът към успеха.

Но ако все още ще снимате, тогава стреляйте със сигурност. Колкото и да звучи банално, но се опитайте да стреляте постоянно в главата или в други слаби места.

Бързият оборот е най-добрият механик в играта

Вече споменахме, че Итън е доста помия. По дяволите, дори по време на тичането му се усеща, че той тихо бяга и не бяга от опасно създание. По принцип физическата подготовка на героя понякога може да бъде разочароваща.

В играта обаче има механик, който ще спаси кожата ви много пъти - Бързо завиване. Нямате представа колко е удобно. Натиснете бутона, в случай на компютър това е X и вашият герой моментално ще се завърти на 180 градуса. Много удобно.

Тази механика, между другото, се премести в тази част от старите игри от поредицата. Например в Resident Evil 4 вие също можехте да накарате Leon бързо да се обърне, тъй като това беше просто необходимо поради доста специфичните контроли и камери. В Resident Evil 7 можете да го направите и вие. Можете да оцелеете без бърз завой, но ще бъде много по-лесно да го направите.

Пекарите са безсмъртни (почти)

Това е напълно естествен инстинкт - виждате врага и се опитвате да го унищожите. Съвсем очаквано е, но със собствениците на изоставеното имение Бейкъри не можете лесно да се справите. Без значение колко хора стрелят по тях, всичко ще бъде безполезно. Хвърлете им поне целия клип - те пак ще ви преследват.

Ако обаче сте достатъчно смел и уверен в оръжията за меле, тъй като не искате да прекарате „такъв“ огромен брой патрони, тогава можете да опитате да поставите Джак, например, на раменете му. Естествено, той няма да умре от това, не. Той може просто да бъде отрязан за кратко и след това да избяга.

Естествено, можете да убиете пекарите, когато те бият в ролята на босове. И не, това не е спойлер, тъй като това е невероятно очевиден ход, който може да се предвиди, без дори да стартирате играта.

Стелтът е странно нещо

Разбира се, в Resident Evil 7 има елементи на ужас и следвайки това, в някакъв начин има елементи на стелт. Като цяло ще трябва да се криете от време на време зад различни приюти, които са направени от отломки, кутии и други боклуци.

И така, защо стелтът - странно нещо? Да, защото, очевидно, противниците са малко глухи. Можете дори да изтичате на няколко метра от тях и е малко вероятно да ви забележат. Въпреки че се случва да забележат. Всъщност има 50 до 50.

Просто не им падайте в очите и спокойно се отдалечете от тях с уверена крачка. Ако те намерят, ще ви предупредят с доста силен възклицание и Джек може дори да пусне забавна забележка. Но в случая не е страшно. Блудете из коридорите на къщата и те ще ви изгубят от поглед.

Интересни Статии