Guide Metal Gear Survive: Ръководство за глад и жажда

Metal Gear Survive, както може би се досещате от самото име, донесе много елементи на оцеляване на страхотната серия. В това ръководство за Metal Gear Survive ще ви разкажем за аспекти на играта като събиране на чиста вода, търсене на картофи и много други полезни неща, които определено ще увеличат шансовете за оцеляване.

Глад и жажда в Metal Gear Survive

Намирането на разпоредби в света на Metal Gear Survive понякога е изключително трудно. Можете да прекарате огромно количество време да сте гладни. След като сте в света на игрите, ще бъдете уведомени за местоположението на определени животни. Не забравяйте да ги убиете и да занесете плячката обратно в базата си. За да ускорите възстановяването на животни на картата, можете да се отпуснете в палатки. Въпреки това си струва да се отбележи, че ако твърде често злоупотребявате с останалите в палатките, тогава вашите нива на глад и жажда бързо ще се повишат до критично ниво.

Уверете се, че имате на ваше разположение лък и стрели възможно най-скоро: с помощта на тях можете да ловите птици, които ще седят на скали и дървета. Освен всичко друго, не забравяйте, че не можете да ядете сурово месо в никакъв случай, тъй като това може да ви причини повече вреда, отколкото полза. Не забравяйте, че е препоръчително да се създават ферми на по-късен етап от играта. Ако сте гладни, тогава можете да изтръгнете следния трик: влезте в мултиплейър и след това, преди да сте намерили партньор, по-скоро се измъкнете от него. Така можете да получите 25 единици провизии.

Нека сега говорим за жаждата и търсенето на вода. Всъщност водата в Metal Gear Survive е изключително сериозен проблем, който ще изисква дори повече усилия от вас, отколкото намирането на храна. В света на играта можете да намерите различни източници на вода, например малки водоеми, но водата в тях е заразена: пиенето от такива източници ще ви кара постоянно да се пъхнете, което, виждате ли, не е много удобно, когато сте заобиколени от много зомбита.

Независимо от това, в Metal Gear Survive има чиста бутилирана вода, която периодично можете да намерите в света на игрите, а има и начин за пречистване на водата.

Как да пречистите водата и да отглеждате картофи

Спомнете си, когато ви казахме, че можете да използвате палатки, за да накарате животните да се размножават по-бързо, а също така говорихме за малък трик с свързването към мултиплейъра, благодарение на който можете да получите 25 единици провизии? Нека се опитаме да комбинираме тези два трика в едно: първо направете трика с мултиплейър, за да получите допълнителна храна, след това се отпуснете в палатката за повторно размножаване на животни, а след това изяжте събраната храна и отидете в търсене на животни, за да намерите още храна. Ето такава проста стратегия за оцеляване.

Нека сега разберем как можете да пречистите водата. За извършване на пречистване на водата, т.е. кипене, трябва да имате лагер, както и бойлер на огън. За съжаление, такива прости ползи от цивилизацията няма да са ви достъпни, докато не отворите генератора на фуниите в основата си и след това ще ви бъде разрешено да създадете Bonfire чрез менюто за изграждане. След като всичко е готово, изсипете вода в тенджерата и я сварете с огън, докато стане безопасно за пиене.

И накрая, нека да поговорим и за такъв механик на играта в Metal Gear Survive като отглеждане на картофи. Картофените ферми са чудесен начин за създаване на постоянен източник на храна. За да създадете една от тези ферми - или полета, ако желаете - трябва да намерите картофи и да ги заровите в земята. Къде да намерите картофи? Отидете до телепорта и слезете по склона към институцията. След като влезете в сградата, ще видите хладилник, стоящ в средата на стаята.

Хладилникът в началото не е толкова лесен за откриване, тъй като е засмъртен, поради което е трудно да се вземе предвид. Отидете до хладилника, отворете го и извадете картофите, които ще са там. Използвайте два картофа, за да създадете ферма близо до вашата база, след което след известно време тя ще започне да произвежда картофи за вас, които впоследствие можете да ядете.

Интересни Статии