Грешка в Google Play 194: Причини и решения

Съвсем наскоро потребителите на Android започнаха да наблюдават грешка 194 в своите устройства, когато се опитват да актуализират инсталирани програми или при опит да изтеглят нови. В резултат стабилната работа на магазина и някои приложения беше нарушена, тъй като беше просто невъзможно да се инсталират свежи версии. Въпреки че Google не е дал официални съвети как да се отървем от тази грешка, публикуваме няколко инструкции, които са били ефективни в различни ситуации. За да се отървете от грешка 194, опитайте всички от горните методи на свой ред.

Изчистване на кеша на Google Play

За да изчистите временните файлове, които се натрупват в паметта на вашето устройство при използване на Google Play и свързаните с него услуги, отидете в менюто Настройки на вашия смартфон. Намерете приложения и отворете страницата със свойства на магазина на Google Play. Тук ще намерите бутоните, за да изчистите кеша и напълно да изтриете данните от приложението. Натиснете ги едно по едно и рестартирайте смартфона. След като влезете отново в Google Play, ще трябва да въведете потребителското име и паролата за Gmail отново.

Деактивирайте защитата на смартфона

Тъй като програмите, които изпълняват функциите за защита на вашия смартфон, имат достъп до мрежови връзки и могат да ги филтрират по различни начини в зависимост от алгоритмите на тяхната работа, трябва да опитате временно да деактивирате защитата, за да проверите дали те са източникът на проблема. Опитайте да деактивирате приложения, свързани със защитната стена на вашия смартфон, рекламни блокери и антивирусен софтуер. Разтоварете Google Play от фона и опитайте отново да отворите магазините и актуализирате приложенията.

Допълнителен акаунт в Gmail

Тъй като грешката 194 в Google Play може да бъде причинена от неправилни настройки за вашия акаунт в Google, както и блокиране на някои функции в рамките на конкретен акаунт, препоръчваме да добавите друг акаунт в настройките на вашия смартфон и да опитате да изтеглите приложенията отново. Можете да добавите алтернативен акаунт, като отидете в Настройки> Акаунти.

Промяна на местоположението

Тъй като проблемите с инсталирането на приложения могат да причинят блокиране на услугите на Google в някои региони (например Република Крим), опитайте да инсталирате приложението ZenMate (не от Google Play), променете IP адреса и опитайте отново да изтеглите нови приложения.

Интересни Статии