Грешка „Паметта не може да бъде прочетена“ при стартиране на PUBG: методи за решение

PUBG се счита за стабилна игра, която вече е пренасочена на милиони компютри. Това обаче не означава, че е напълно лишена от бъгове. Има ситуация, когато играта отказва да започне, вместо това показва съобщението „Паметта не може да бъде прочетена“. Същността на съобщението „паметта не може да бъде прочетена“ въвежда в ступор, тъй като причината за неуспеха изобщо не е ясна. Не винаги причината се крие в характеристиките на компонентите, защото другите игри обикновено работят правилно. Няма да бием около храста, защото знаем причините за грешката и как да ги разрешим.

Защо се показва грешката „Паметта не може да бъде прочетена“?

Беше възможно да се идентифицират 4 потенциални причини за грешката:

  1. Увреждане на файлове с игри. В случай на повреда на който и да е компонент, PUBG започва да работи неправилно или дори не стартира. Това е една от най-вероятните причини за грешка;
  2. Овърклок на видеокарта, процесор, RAM. На овърклок компютър не винаги PUBG работи правилно;
  3. Остарял модел на видеокартата. Ако видео адаптерът има характеристики, които не отговарят на минималните изисквания на играта, той не се стартира;
  4. Конфликт на приложения, работещи на заден план. Поради тази причина могат да възникнат различни неизправности, включително тази грешка.

Как да отстраним проблема?

Въз основа на тези причини правим логично заключение относно методите за разрешаване на грешки. Те вече са проверени от потребителите.

Какво може да се направи?

  • Извършете сканиране на целостта на файловете на играта. Това е вградена функция на Steam . Принципът на действие е прост: въведете Steam „Библиотека“, щракнете с десния бутон върху името на играта и изберете „Properties“ . Остава само да отворите раздела "Локални файлове" и да кликнете върху "Проверка на целостта на файловете на играта."
  • Изключете овърклока. Трябва да отидете в приложението, чрез което е променена тактовата честота на компонентите и да върнете параметрите в първоначалното им състояние. Според идеята трябва да има специален бутон за нулиране на ръчните настройки.
  • Инсталирайте свежи видео драйвери. Текущата версия на драйверите винаги е достъпна на официалния уебсайт на производителя. Достатъчно е да отидете на сайта и да уточните модификацията на видеокартата и да изтеглите най-новия драйвер.
  • Фонове приложения за изключване. Като начало трябва да затворите всички приложения, така че до момента на стартиране на играта нищо допълнително да не работи в системата. След това можете да стартирате програмите една по една в търсене на тази, която причинява грешката. За да затворите приложението, трябва да използвате "Task Manager" (Ctrl + Alt + Del).

Един от тези методи помага в борбата с грешката „Паметта не може да бъде прочетена“. Надяваме се, че материалът е помогнал и на вас.

Интересни Статии