7 готини Android функции, които всеки трябва да знае

Навсякъде има трикове и тайни, които не всеки знае. Това всъщност е доста често срещано нещо, основното е да научите за тях навреме и да започнете да ги прилагате в живота. Може би съществуването на Android в момента за вас ще се обърне на 360 градуса. Или може би сте знаели за това и преди, но забравихте. Препоръчително повторение! Насладете се на четенето.

Най-лесният начин да спестите енергия

Както се оказа, ако инсталирате тъмен екран за пръскане, пикселите с автоматично подсветка няма да работят. И това автоматично ще спести зареждане и малко електричество. Телефонът ви ще издържи по-дълго и батерията ще трябва да се зарежда по-рядко. Малко хора знаят за тази очевидна възможност да спестите енергия, затова ви препоръчваме да я опитате. Просто отидете на Настройки от секцията „Дисплей“ и променете темата.

Мини игра

От Android 2.3 разработчиците започнаха да крият играта за потребителите. Това ще разнообрази свободното ви време, ако се случи нещо неочаквано и спешно трябва да убиете времето. Много лесно е да намерите: отворете Настройки в секцията „За телефона“, докоснете няколко пъти бутона „Версия за Android“ и играта ще се отвори. Вече я намерихте ли? Приятен час!

Блокиране на обаждане

Android няма черни списъци във функции, което е малко смущаващо, но не се отчайвайте, все още можете да блокирате някакво обсебващо число. Просто трябва да изпратите досадни абонати на гласова поща. Маркирайте желания потребител, щракнете върху него, изберете иконата за редактиране, главното меню и функцията „Само гласова поща“. И се наслаждавайте на спокойствието.

реклама

Трудно е да се намери потребител, който никога не е срещал досадни реклами в игри или приложения. Ако наистина искате да се отървете от неприятните прозорци, включете самолетен режим, това е толкова просто, но наистина работи! Ако играта не изисква директна интернет връзка, тогава това е чудесен вариант.

Възможност за плащане по телефона

NFC ще позволи на потребителя да плаща за покупки, дори когато картата случайно остане у дома. Как да настроите? Всичко е просто!

  • Можете да намерите информация за NFC в общите настройки в секцията „Безжични мрежи“. Включете опцията, ако имате такава възможност.
  • Изтеглете помощната програма за емулатор и прикачете банкова карта. Въведете в приложението данните, които изисква, и приемете условията на споразумението с програмата и банката, това е задължително.
  • Настройте приложението. Планът е следният: настройки, след това приложения, след това допълнителни настройки и приложения по подразбиране (система). Посочете полезността, която ще отговаря за плащането.

Екранна лупа

Опростете живота на абсолютно всеки потребител със зрителни увреждания. Просто отидете на "Настройки -> Достъпност -> Жестове за уголемяване." Сега имате възможност да увеличите всяка част от дисплея, като просто го докоснете.

зареждане

Трябва бързо да зареждате телефона си? Просто включете самолетен режим. Тогава вашият смартфон ще се зарежда два пъти по-бързо и няма да ви се налага да чакате много дълго, докато устройството се зареди поне наполовина.

Интересни Статии