3 най-добри начина да направите Steam по-бърз

Забелязали ли сте колко бавно може да стане вградения браузър Steam? Страдали ли сте от бавно зареждане на игри? Или си Steam забави напълно? Ако е така, тази статия ще ви помогне да го ускорите. Steam не е игра сама по себе си, така че няма графични настройки, които да спомогнат за повишаване на нейната производителност. Но все пак има някои неща, които могат да помогнат да го ускорите малко.

Ускоряване на браузъра Steam

Вграденият в Steam браузър се използва както за магазина за игри, така и за наслагването, което ще ви позволи бързо да отидете на браузъра директно по време на процеса на игра. Въпреки това, понякога този браузър може да бъде изключително бавен. Дори ако всичко е наред със скорост в браузъри като Chrome, Firefox или дори Internet Explorer, браузърът Steam все още понякога може да изпита някакви усложнения по време на работата си.

Когато щракнете върху връзка или отворите нова страница, има забележимо забавяне преди приключването на действие, което определено не се наблюдава в класическите браузъри. Вече може да сте примирени с факта, че вграденият браузър Steam е само лош код. Има обаче няколко трика, които могат да премахнат това забавяне в много системи и да направят браузъра Steam по-малко или по-малко работещо нещо.

Проблемът, който се обсъжда, изглежда се дължи на несъвместимост с опцията „Автоматично откриване на параметри“, която по подразбиране вече автоматично се активира от операционната система Windows. Тази опция всъщност е необходима за изключително малък брой потребители, така че е напълно безопасно да я деактивирате.

Натиснете клавиатурата на Windows + R. Въведете inetcpl.cpl в реда и натиснете Enter. Трябва да видите прозореца "Свойства: Интернет". След това отидете на раздела „Връзки“ и кликнете върху бутона „Настройки на мрежата“, който ще бъде разположен в секцията „Конфигуриране на локални мрежови настройки“. Ще се отвори друг прозорец, в който ще трябва да премахнете отметката от вече споменатата опция „Автоматично откриване на параметри“. След като премахнете отметката, запазете промените и затворете прозореца "Свойства: Интернет".

Ако имате късмет, ще получите значително увеличение на скоростта на зареждане на отворените страници във вградения браузър Steam. Също така отново повтаряме, че деактивирането на горната опция няма да повлияе на стабилността или скоростта на вашата интернет връзка.

Ускоряване на изтеглянето на Steam game

Steam се опитва автоматично да зададе региона на сървъра за изтегляне на вашето местоположение. Той обаче не винаги прави най-добрият избор. Също така ще бъде разумно да промените вашия регион за зареждане на всеки друг, по-малко натоварен по време на големи сезонни продажби.

Отворете вашия Steam клиент и кликнете върху едноименния бутон в горния ляв ъгъл на прозореца. Изберете „Настройки“ и отидете на раздела „Изтегляния“. Трябва да видите падащото меню „Регион за изтегляне“. Разгънете го и изберете региона, който е най-близо до вас.

Докато сте в раздела Опции за изтегляне, също така се уверете, че нямате ограничение за скоростта на изтегляне. Запазете промените в настройките на клиента на Steam и след това го рестартирайте.

Забележка: в някои случаи най-близкият до вас сървър за изтегляне може да не е най-бързият. Понякога сървърът в напълно различна страна може да е по-бърз от това, което е близо до вас. Като цяло тук най-вероятно ще трябва да експериментирате малко.

Преди това Steam предоставя информация за натоварването на сървъра, което буквално ви позволява да изберете най-заредения сървър в момента, но сега такава информация вече не е налична. Steam все още предоставя информация за активността на изтегляне в различни региони, включително статистика за разликата в скоростта на изтегляне в регионите, но тази информация не е почти толкова полезна.

Ускорете Steam и вашите игри

Един от начините да ускорите вашите игри, както и самата Steam, е да закупите SSD и да прехвърлите всичко, посочено към него. Можете лесно да прехвърлите папката Steam, която по подразбиране се намира в директорията C: \ Program Files (x86) \ Steam, на друг диск. Просто го прехвърлете като всяка друга папка и стартирайте Steam.exe.

В допълнение, Steam също ви позволява да създавате няколко папки за игри. Това означава, че можете да поставите папката на библиотеката Steam на SSD или на един от големите твърди дискове. Инсталирайте най-често изпълняваните и взискателни игри на SSD, за да увеличите производителността, а всички останали на твърдия диск.

За да създадете допълнителна папка, преминете през „Steam → Settings → Downloads“ и след това кликнете върху бутона „Steam Library Folders“. В прозореца на папките на библиотеката на Steam щракнете върху бутона „Добавяне в папката на библиотеката“ и създайте нова папка с игри на друго устройство. Следващият път, когато инсталирате игра на Steam, тя ще бъде инсталирана в тази папка.

При изключена опция за съвместимост с прокси, правилния регион за зареждане и инсталирана Steam на SSD, повечето функции на Steam трябва да бъдат значително ускорени. Вероятно само подобряването на вашата компютърна конфигурация ще ви помогне да го ускорите още повече.

Интересни Статии