10 съвета за начинаещи в HITMAN

От излизането на новия HITMAN вече мина една година, но играта достигна, така да се каже, своята „полезност“ едва наскоро. Първоначално HITMAN се разпространяваше в епизодична форма, но сега е напълно излязъл (всъщност само първи сезон) и може да бъде поставен на рафтовете на магазините под формата на диск.

Може би това ще бъде изненада за някого, но за повечето играчи тази игра беше първата част за плешивия убиец. И точно тези играчи няма да са обект на повечето чипове от серията HITMAN. Именно за това е създаден наръчник, в който ще ви кажем на какво трябва да обърнете внимание. Може би нещо ще бъде полезно за професионалистите в тяхната област.

Нека да разгледаме 10 съвета за нови за HITMAN.

Справете се със система за подозрение

В основата си HITMAN е игра на стелт и системата за подозрения е много важен компонент, без запознаване с който е невъзможно да се набере максимален брой точки или да се елиминира една от „неуловимите цели“. Ето защо е много важно да знаете как работи подозрителната система.

Когато носите някаква маскировка върху себе си, винаги ще има персонажи на ниво, които са подозрителни към вас. Например, когато сте облечени като охранител, много други охранители няма да ви подозират, като те не знаят в лицето на всички свои другари. Въпреки това, винаги ще има охрана, "по-важна" от другите или по-придирчива към вас, и именно те ще разкрият вашата маскировка, ако се приближите твърде много до тях.

Такива знаци са обозначени с бяла точка над главата им. Всъщност можете, разбира се, да се доближите до тях, но трябва да направите това бързо, защото ако се задържите по-дълго, със сигурност ще ви забележат. Някои маскировки, например, са по-малко забележими от други. Следователно е възможно и необходимо да се експериментира с това.

Различни действия, като бягане или промъкване, не са забранени, ако се намирате в зоната с ограничен достъп прикрито, но бъдете внимателни, тъй като те ще привлекат ненужно внимание към вас.

Използвайте различни състояния на предупреждение, за да достигнете целта си.

Най-добрият сценарий в играта е този сценарий, при който никога няма да видите ниво на тревожност. Въпреки това, понякога нещата не вървят както ние искаме, но често те го правят непрекъснато. Това се случва и особено в тази игра, при която всеки недостатък заплашва да съсипе плановете ви.

И горещо препоръчваме да не злоупотребявате със запазването. Опитайте да се справите сами със ситуацията, тъй като е много по-интересно и този подход ще ви помогне да разберете по-добре механиката на играта. Точно сега ще разгледаме такава механика като нива на тревожност. Състояние на алармата се показва до вашата минимална карта.

Ограничена зона

Самото име вече говори само за себе си. Този статус на аларма ви казва, че вашата маскировка не дава никакви предимства на тази територия. Ако някой те намери, тогава това ще постави подозрение на 47-и. Има определени моменти, когато престоят ви в ограничената зона няма да предизвика силен интерес сред околните NPC. Например, когато започва ниво на паника поради натиснат сигнал за пожар или поради експлозия, или поради намерено тяло. В този случай ще можете да бродите с ограничена зона с увереност, тъй като всички ще бъдат разсеяни от по-забележителни събития.

търсене

Този статус се появява, когато хората предполагат, че нещо не е наред. Възможно е да се е случило някакво събитие или да сте направили някои неща, поради което нивото е стигнало до умерена степен на тревожност. Възможно е да сте забелязани там, където не сте застанали. Състоянието на търсене спада доста бързо, но не се приближавайте до хора, които просто търсят нещо подозрително, тъй като те могат бързо да станат по-агресивни. Можете да извършвате различни действия, за да се смесите с околната среда. Например, можете да миете подове като почистващ препарат, което ви прави невидими за другите. Естествено, това ще работи само ако вече не се търсят.

Търсят те

Най-добре се избягва състоянието на „което търсите“. Това означава, че вие ​​сте много "изгорени" и вашата маскировка вече няма своя собствена функционалност и сега ще бъдете лесно забелязани. Просто казано, вашата маскировка е разкрита и охраната ви е наясно. Със специална визия можете да видите хора, които знаят за истинската ви идентичност и те ще бъдат маркирани с оранжева точка. За да избегнете неприятности от тяхна страна, трябва да смените маскировката възможно най-бързо.

Ако зашеметите човек, който разкрие вашата маскировка, вие все още ще бъдете в статуса на „Те те търсят“, тъй като той може да се събуди или други NPC могат да го намерят. Трябва да скриете тялото или да убиете NPC, за да премахнете статуса на „търсите“ и да не загубите маскировката.

Ти беше открит и се бори

Има вероятност да получите тези състояния веднага един след друг. Открити сте - това означава, че противникът е напълно наясно с истинската ви идентичност, знае точното ви местоположение и вече се насочва към вас. Статусът на двубоя ще получите веднага щом той ви намери. В нито една игра от серията HITMAN не се препоръчва да се включва в открита битка, тъй като за вас тя ще приключи доста бързо. Просто постоянно се движете и крийте. С времето ще се върнете към предишното състояние на алармата - те ви търсят и там нещата ще тръгнат по-лесно.

Не пренебрегвайте възможностите и тестовата система

Повечето хардкор играчи от серията HITMAN предпочитат да не използват тази функция, но системата Opportunity е силно препоръчителна за начинаещи. Можете да го намерите в менюто преди мисията и по време на мисията. Възможностите са специални ръководства за ниво, които ще ви помогнат малко при изпълнение на мисията и изпълнение на вашите цели.

Играта има просто огромен брой различни пътеки до ограничените зони и специални убийства. Настоятелно се препоръчва начинаещи да използват серията „Възможности и предизвикателства“. Те са най-добрият начин да изследвате нивото. Завършете ниво или две с тях, за да разберете какво има в играта.

Щом запаметите ниво, тогава ще започне истинският HITMAN. Можете да играете в различни режими, например да започнете лов за неуловима цел, която ще бъде много по-лесна за изпълнение, тъй като знанието е сила.

Също така, различни бонуси, възможности и предизвикателства ви дават допълнителен опит, подобряват уменията си, отварят ново оборудване и изходни точки за нивото.

Маскирането директно влияе на подозрителността.

Доста важен елемент на играта е системата за маскиране, с която можете да обличате агент 47 в различни тоалети и по този начин свободно да се движите около нивото. Някои от характеристиките на Disguise вече бяха споменати преди, но има още едно нещо, което си струва да се спомене - костюмите влияят на това, което можете да направите.

Това означава, че изпълнението на определени действия в определени костюми може да предизвика подозрения, докато за други те ще бъдат съвсем естествени, което значително улеснява изпълнението на някои задачи, ако изберете необходимата маскировка.

Например, облеклото на сервитьора или готвача е добра маскировка в играта - тя ще ви позволи да отровите храната или напитката от целта си без подозрения. Сервитьор, който добавя нещо към храна или напитка, няма да предизвика подозрения у хората. Същите правила могат да се прилагат и за други маскировки.

Хвърлянето на нещо тежко е по-добре от куршум

Може би доста странна забележка, но все пак: HITMAN е проектиран по такъв начин, че използването на огнестрелно оръжие не се насърчава. Оръжията са шумни (дори със заглушител) и правят много „мръсотия“, а агент 47 е професионалист и не трябва да оставя следи.

Хвърлянето на предмети е един от начините да се отървете от хората. Бюсти, кутии за сода, гаечни ключове, кокосови орехи и т.н. - Всичко това може да бъде хвърлено към различни хора с удивителна точност. Ако се приближите достатъчно близо, агент 47 ще може да се прицели в желаната цел и да хвърли това, което е в ръцете ви.

Обект, който е попаднал във врага, може лесно да го нокаутира, освен ако разбира се не е нож. Системата за хвърляне на обекти е толкова гъвкава, че можете да ударите една цел, да изберете друга и да я хвърлите към следващия противник, който стои наблизо, дотолкова, че да не забележи нищо. Хвърлянето на предмети е невероятно полезно във всяка ситуация, но е и много забавно.

Въпреки това, не хвърляйте предмети на хора, които ви виждат, тъй като статусът „Те търсят“ може да ви окачи.

Покрийте своите песни за по-добри резултати.

Този намек може да е доста очевиден, но все пак се опитайте да покриете следите си. Това не само ще подобри крайния резултат, но и ще премахне всякакви подозрения.

Най-добре е да започнете да криете тела в контейнери, кутии или нещо подобно. Но ако не можете да направите това, просто опитайте да премахнете тялото от видимо място. Опитайте се така, че тялото да не лежи по маршрута на никой NPC, за да не започнете да го търсите след това.

Случаи за видеонаблюдение

Трябва също да знаете, че на нива ще трябва да се сблъскате със система за видеонаблюдение. Можете или просто да избегнете обектива на видеокамерата, или да ги унищожите с изстрел, или можете да премахнете кадрите от видеокамерите. За последната опция ще трябва да намерите пост за сигурност на всяко ниво.

Системата за наблюдение ще бъде нещо като голям набор от монитори. Можете или да приближите и премахнете всичко ръчно, или да стреляте в системата на голямо разстояние, за да предизвикате повреда.

И между другото, играта има вълшебни кошници, в които ако сложите или скриете оръжие, тогава тя ще попълни боеприпасите. Магията!

Овладейте умението на разсейване

Просто е невъзможно да се опише колко важна е системата на разсейване на противниците в HITMAN. Не забравяйте да научите как да го използвате възможно най-скоро. Уменията за разсейване ще помогнат много.

Монетите са много полезен инструмент за отвличане на вниманието и те могат да изтънят редица пазачи напълно незабележимо, примамвайки една от тях на уединено място, където ще се отървете от препятствията по пътя си. Ако обаче монетите ви свършат, тогава можете да използвате други обекти, за да разсеете, например, тухла, монтаж, чук и т.н.

Използвайте огнестрелно оръжие, но не и за убиване

Вторият най-добър начин за разсейване на противниците е използването на огнестрелно оръжие. Можете да стреляте с пистолет със заглушител на място близо до врага и той ще бъде разсеян от подозрителен звук. Доста удобно. Но внимавайте, защото ако врагът разбере от коя страна е бил изстрелът, той веднага ще тръгне във вашата посока.

Има и друга доста забележителна механика. Докато никой не те види, можеш да положиш оръжието си на земята, което NPC, минаващ покрай него, ще забележи. Поради намереното оръжие NPC ще повика охраната да вземе оръжието и той ще го занесе в службата за сигурност. Чрез внимателното използване на този трик можете сериозно да нарушите (макар и временно) графика на патрулирането, което ще създаде дупка в защитата и ще ви позволи да се подхлъзнете на правилното място.

Дръж главата си и се качи

Нивата в HITMAN са изградени като малки пясъчни кутии, но те са създадени не само за хоризонталата, но и за вертикалните неща. А 47-ият има нечовешка сила. Вече разбрахме къде отиваме?

Като цяло, да, можете да закачите на первази или дренажни тръби за безкрайно много време, а хората в играта доста рядко разглеждат всякакви високи места, за да търсят нарушители.

Подобно алпинизъм на цялото ниво ще ви позволи да намерите нови начини за проникване в забранената територия или начини за избягване на препятствия. Този подход е много подходящ за играчи, които ще изпълнят задачата само в стандартния костюм на 47-та.

Малко за отровата

Отровата в HITMAN е доста забавно и полезно нещо. Тя не оставя следи и това е надежден начин да се отървете от целта, ако успеете да накарате жертвата си да я приеме.

Добавянето на отрова към храна или напитки е доста подозрителен акт, освен ако не сте в подходяща маскировка, например готвач или сервитьор.

Спринцовките с отрова могат да се отключат на някои нива с определено умение и те са невероятно силни, но не позволявайте да видите никого, когато залепите спринцовката в шията на целта си. Използвайте ги само в много специфични ситуации, които бихте планирали предварително.

Също така не забравяйте, че в HITMAN има три вида отрова: смъртоносна - незабавно убийте целта си на място; успокоително - отрежете целта си; emetic - кара целевата ви да търси място, където да се отървете (обикновено тоалетна). С помощта на отрова можете не само да извършите убийство, но и да пробиете пътя към целта или да свалите нечии дрехи, без да го убиете.

И също така убитите от отрова не се считат за намерени трупове, тъй като уж са загинали в резултат на произшествие.

Преигравайте всяко ниво, за да увеличите нивото на уменията си

HITMAN има доста удобна система от нива на умения. След като завършите определени задачи на ниво, печелите опит и увеличавате нивото си, което ще ви позволи да откриете нови неща.

Всяко ниво на умения отключва оборудване, което можете да използвате на всяко ниво в HITMAN. Също така за техния комплект се отварят нови изходни позиции и нова маскировка за определено ниво. Най-добре е да направите изравняване (поне наполовина), тъй като най-добрите елементи в играта се отварят по този начин. Всички артикули могат да бъдат прехвърлени във втория сезон на HITMAN, така че това е дори повече от необходимото.

Най-добрите елементи в играта например са отдалечени мини, взривяващи се каучукови патици (добре), отровени спринцовки и т.н.

Интересни Статии