ТОП 8 игри в услугата Apple Arcade през есента на 2019 година

Обявена преди година, услугата по поръчка (в лентата „при поискване“) Arcade от Apple най-накрая се появи в публичното пространство. Програмата включва над 100 позиции на приложения за игри. Някои от тях са нови версии, но също така представяха инди проекти и интересни алтернативи на добре познатите Android приложения.

Разбира се, не всички игри в списъка за достъп са еднакво добри. Намирането на най-достойните от стотици проекти е доста отнемащ време процес, който може да бъде избегнат с помощта на този преглед. Основната цел на рейтинга е да даде правилната посока при търсене на най-добрата игра.

Излезте от пистолета

Това е продължение на популярната инди-картина Enter the Gungeon. Играта не е точно това, което очакваха играчите от предишната част, но все пак дава вълнуващо пътешествие. По време на преминаването потребителят получава странично превъртане вместо вертикално, а за убиване на врагове се използват специални оръжия. Промяната в ориентацията на играта не пречи, напротив, тя отваря приложението в нова светлина. Оцеляването в такъв жесток свят все още е невероятно трудно, не можете да направите без помощ.

Oceanhorn 2: Рицари на изгубеното царство

Следващата част на изометрично приключение в стила на Zelda, която се превърна в бестселър на други платформи. Oceanhorn 2 се движи в правилната посока, развива управление на качеството, разширява карти и получава 3D-графика. Играта е пълна с визуални ефекти, характеризиращи се с мащаба на събитията, интересен геймплей и отворен свят, в който можете да бродите с часове, без шанс да намерите път назад. В сравнение с други игри в библиотеката на Arcade на Apple, проектът Oceanhorn 2 изглежда наистина печеливш.

Жаба в градчето с играчки

Игралната индустрия през последните години често съживява добре познати, но изоставени проекти. Защо да не отдадем почит на добрата стара жаба? Точно това направи Konami с Frogger In Toy Town. В основата на играта е класическият геймплей по стандартите на 80-те. Това отвежда играча на вълнуващо пътешествие през забавен свят, пълен с опасности. Геймърите трябва да спасяват дребни жаби, да избягват препятствията и да донесат "децата" вкъщи безопасни и здрави. При напреднали нива това няма да е лесно. Всички играчи, които като дете се запознаха с класическата част на Frogger, трябва да опитат. А за начинаещи проектът също ще бъде интересен.

точило

Играта е трудна за описание, като друг студиен проект - Swords and Sworcery. Тя включва ролеви елементи и некласически поглед към карта с пъзели вътре, нещо подобно беше показано в Quest. На игралното поле има няколко чудовища и главният герой, който лесно ги разрязва на малки парчета. Уникалният стил и дизайн отличават проекта от конкурентите в Apple Arcade. Това е единствената по рода си игра, която е най-добре изживяна лично.

Скейт град

Ако претеглите всички факти, най-вероятно професионалният кристализатор Тони Хоук няма да направи епично завръщане в близко бъдеще. За да не останат феновете наоколо, инди разработчиците пускат прилична алтернатива под формата на Skate City. Чисто нова игра за каране на скейтборд със странично превъртане е пълна с всички видове трикове, финти и други готини елементи, налични в настройките. След дълга практика героят в Скейт Сити ще може да навакса самия Тони Хоук.

Rayman mini

Друга безкрайна игра на бегач? Така е, но в него за основа е взета впечатляваща анимация от Rayman Legends, така че картината е достойна за внимание. Версията Mini е по-малка версия на героя, който трябва да бяга, да си проправя път и дори да лети на различни нива в търсене на изгубения оригинален размер. Очарователни ефекти, бърз геймплей с много функции и забавен саундтрак са достатъчни, за да примамват всички фенове на Rayman. Проект от Ubisoft може също да показва появата на други игри за разработчици. Ами ако Assassin Creed също се премести тук?

Spidersaurs

WayForward замълча, след като обяви най-новата игра на Shantae и пусна първата си вноска за Apple Arcade и River City Girls. На този фон се очакваше много от излизането на Spidersaurs и играта беше положително впечатлена. Страничен превъртащ се стрелец разполага с твърд саундтрак в стил рок и орди от врагове, които ще бъдат убити от 2 уникални героя. Spidersaurs също има RPG елементи, тоест войниците могат да бъдат разработени чрез откриване на по-интересни способности. Всички фенове на студиото не трябва да се колебаят да изтеглят Spiderosaurus.

Диви сърца на Сайонара

Последна в списъка, но не по отношение на качеството или интереса, е играта Sayonara Wild Hearts с невероятен ритъм и уникална музика. Приложението за действие предлага да играе за виртуалната героиня и да я води през опасни нива със силни врагове. Това е страхотна игра със закачлив музикален съпровод и забавен геймплей, в който е лесно да се влюбите.

Интересни Статии