Премахване на администраторска парола при влизане в Windows 10

Навсякъде сме заобиколени от пароли. Активните потребители на компютри и смартфони не винаги успяват да запомнят тайна комбинация за стартиране на определена услуга. Всичко може да се опрости. Статията съдържа всички данни за премахване на парола при влизане в Windows 10 и по-стари версии на операционната система (OS).

Защо имам нужда от парола при влизане

За да се предотврати достъпът на нападателите до персонален компютър (компютър). Следните нюанси са важни:

 • подобна защита е ефективна срещу обикновените хора, любители на компютърния свят;
 • ако човек има физически достъп до компютър, тогава получаването на поверителни данни става по-лесно;
 • не е необходимо да измисляте сложни комбинации - много по-важно е тайната дума да не е написана на лист хартия, лежащ на маса близо до компютър.

Често срещана ситуация, когато включите, просто трябва да натиснете Enter, за да влезете в системата. Това се дължи на факта, че процесът на разрешаване на тайната комбинация е активиран, но той самият не е зададен. В този и други случаи е лесно да настроите свой собствен акаунт в ОС, така че да работи без прозорци за оторизация.

Метод 1 - чрез промяна на настройките на потребителския акаунт

Най-лесният метод за премахване на паролата. Продължете по този алгоритъм:

 • Задръжте комбинацията клавиши Win + R, въведете заявката за netplwiz в прозореца, стартирайте я, като кликнете върху „OK“.
 • Отваря се прозорецът „Потребителски акаунти“. В основния му блок изберете потребителя, чието разрешение не трябва да бъде поискано за код. След това премахнете отметката от реда „Изискване на потребителско име ...“.
 • Запазете промените, като кликнете върху „OK“ и „Apply“.
 • Ще се появи прозорец, в който вие въвеждате текущата парола два пъти, след което запазвате промените, като щракнете върху „OK“.

По този начин можете да изтриете заявката за парола на компютри, които не са свързани с домейна. Тоест, той не е част от корпоративната мрежова инфраструктура и не получава ключови настройки за сигурност от основния сървър.

Доста често при използване на някой от методите, описани в статията, системата все пак ще поиска парола. Не е необходимо да въвеждате нищо - по този начин работи функцията на скрийнсейвър. За да го деактивирате, направете следното:

 • Задръжте клавишната комбинация Win + R, въведете скрийнсейвъра за управление на заявките. Отваря се прозорецът „Настройки на скрийнсейвър“.
 • Деактивирайте отметката от реда "Старт от екрана за вход ..." и в падащия списък "Скрийнсейвър" задайте стойността на "Не". Запишете редакции, като щракнете върху „OK“ и „Apply“.

Собствениците на десетата версия на Windows определено трябва да деактивират опцията "Dynamic Lock":

 • следвайте пътя: „Настройки“ => „Акаунти“ => „Настройки за вход“;
 • Премахнете отметката от квадратчето до „Позволете на Windows да открие вашето отсъствие и автоматично ...“.

Метод 2 - използване на редактора на системния регистър

Помислете схемата за промяна на настройките в редактора на системния регистър, работещ в текущите версии на "седемте" и по-новите версии на Windows:

 • Задръжте клавишната комбинация Win + R, въведете заявката за regedit в прозореца, който се показва, стартирайте я, като кликнете върху „OK“. Отваря се Редакторът на системния регистър.
 • В левия прозорец на прозореца отидете на пътя: HKEY_LOCAL_MACHINE => Софтуер => Microsoft => Windows NT => CurrentVersion => Winlogon. Обърнете внимание на основния панел на прозореца - трябва да промените стойностите в съответните редове.
 • Щракнете двукратно върху следващите редове и прозорците, които се появяват, въведете следните стойности на параметри: AutoAdminLogon - 1, DefaultDomainName - името на мрежата, към която компютърът принадлежи, или неговото име (посочено в "Свойства" на "Моят (този) компютър").
 • Създайте нов ред. Щракнете с десния бутон на мишката върху празното пространство на главния прозорец на прозореца и изберете "Създаване" => "Параметър на струните" в контекстното меню. Името на този параметър DefaultPassword и въведете паролата на текущия акаунт като негова стойност.
 • Рестартирайте системата.

Метод 3 - връщане към удостоверяване на локален акаунт при влизане

В Windows можете да създадете много акаунти с различни права. Например, когато собственикът на лаптоп трябва да го даде на друг човек за известно време, той създава профил на гостите, при който достъпът до промяна на настройките и файловете е отказан. Често се създават множество акаунти на компютър, използван от служителите на компанията.

Случва се текущият компютърен профил да е конфигуриран да изисква парола, но има локален потребителски акаунт, където няма такова искане. Премахнете този профил с парола, както следва:

 • Задръжте комбинацията клавиши Win + R, въведете заявката за контрол userpasswords2 в появилия се прозорец, стартирайте я, като кликнете върху „OK“. Ще се отворят „Потребителски акаунти“.
 • В основния блок на прозореца изберете акаунта, от който искате да се отървете. След това, малко по-долу кликнете върху „Изтриване“.
 • Запазете промените, като кликнете върху „OK“ и „Apply“.

За да направите това, имате нужда от администраторски права в системата.

Премахване на парола

Можете да изтриете паролата, ако използвате локален акаунт. Тоест, трябва да изпълните стъпките, описани в този блок на статията. Анализираме тази операция в контекста на по-старите операционни системи.

Windows XP

 1. Влезте в акаунта на администратора в режим на безопасно зареждане. За да направите това, рестартирайте и натиснете клавиша F8, докато се появи прозорецът за зареждане на Windows XP. Ще се появи черен прозорец, в който изберете "Безопасен режим" и го стартирайте, като натиснете Enter. Ще се появи прозорец, в който изберете профила на администратора - реда "Администратор", "Администратор", "Администратор".
 2. Отидете на "Старт" => "Контролен панел" => "Акаунти на потребители". В прозореца, който се показва, в секцията „или изберете мутационен акаунт“, отидете на акаунта, чиято парола искате да изтриете.
 3. Изтрийте паролата, като кликнете върху бутона „Изтриване на парола“. Важно е да оставите 2 реда празни, в които системата иска нова секретна комбинация. В крайна сметка - рестартиране на ОС.

Windows 7

За да разберете как да премахнете парола при влизане в Windows 7, изпълнете следните стъпки:

 • Следвайте този път: "Старт" => "Всички програми" => "Стандартен" => "Команден ред". Щракнете с десния бутон върху този елемент от менюто и в контекстното меню кликнете върху „Изпълнение като администратор“.
 • В черния прозорец, който се появява, копирайте мрежовата заявка на потребител и я стартирайте, като натиснете Enter. По-долу ще видите потребителите, регистрирани в системата. Може да има няколко или само един. Запомнете името на вашия акаунт - важно е да не забравяте стойността в последната колона.
 • Изпълнете командата net потребител X "", където X е името на вашия акаунт. Ако се състои от няколко думи (например Иван Петров), тогава също го цитирайте. Командата ще изтрие паролата.

Как да премахнете въвеждането на парола, докато излезете от режим на заспиване?

Ще анализираме разликата между съня и хибернацията:

 • по време на хибернация съдържанието на RAM се записва на постоянен носител за съхранение (HDD- или SSD-диск), след което компютърът действително се изключва;
 • насън съдържанието на RAM е сведено до минимум, а само процесорът, твърдия диск и екранът са изключени;
 • Устройството не може да излезе бързо от хибернация - трябва отново да заредите оперативната памет с работни процеси, което не е необходимо след спящ режим, така че компютърът да го остави по-бързо.

Помислете за най-простата процедура за изключване при излизане от режим на заспиване:

 • Следвайте пътя: „Всички настройки“ => „Акаунти“ => „Настройки за вход“.
 • Точно под реда „В случай на отсъствие след колко време ...“ в падащия списък задайте стойността на „Никога“.

Можете също да направите всичко в редактора на системния регистър. След като го стартирате, продължете както следва:

 • Отляво в панела отидете на: HKEY_LOCAL_MACHINE => SOFTWARE => Политики => Microsoft => Power => PowerSettings => 0e796bdb-100d-47d6-a2d5-f7d2daa51f51.
 • Ако последните 2 реда липсват - оформете ги. За да направите това, щракнете с десния бутон върху последния наличен ред в десния прозорец. Ще се появи контекстно меню, в което - „Създаване“ => „Секция“.
 • Отидете на главния панел на прозореца и щракнете с десния бутон върху празно място - „Създаване“ => „DWORD параметър (32 бита)“. В прозореца, който се появява, в реда "Параметър" напишете ACSettingIndex, а по-долу в реда "Стойност" - 0. Повторете операцията, но вече оформете параметъра DCSettingIndex със същата стойност.
 • Излезте от редактора на системния регистър, рестартирайте ОС.

Деактивирайте изхода на прозореца за въвеждане на код при излизане от режим на хибернация

Този метод ще работи и за деактивиране на тайната комбинация при излизане от режим на заспиване:

 • Изпълнете командния ред като администратор. Това е написано в този блок на статията.
 • Копирайте заявката powercfg / SETACVALUEINDEX SCHEME_CURRENT SUB_NONE CONSOLELOCK 0 в черния прозорец и я стартирайте, като натиснете Enter.

Има и друга опция за деактивиране на паролата след сън или хибернация:

 • Задръжте клавишната комбинация Win + R, въведете заявката gpedit.msc в прозореца, който се показва, стартирайте я, като кликнете върху „OK“. Отваря се „Редактор на местната групова политика“.
 • Следвайте пътя в левия прозорец на прозореца: „Конфигурация на компютъра“ => „Административни шаблони“ => „Система“ => „Управление на захранването“ => „Настройки на хибернация“.
 • В основния панел на прозореца в горната част ще има 2 реда, които започват по същия начин - "Изискване на парола, когато ...". Щракнете двукратно върху всеки ред и в прозореца, който се показва отляво, поставете отметка в квадратчето до „Disabled“. След всяка промяна кликнете върху „OK“ и „Apply“ в долната част на прозореца.

Как да активирате автоматично влизане в Windows 10 с помощта на помощни програми на трети страни

За тази цел е за предпочитане да се използва собственото приложение на Microsoft - Autologon. След като изтеглите и стартирате, направете следното:

 • въведете потребителското си име, текущата парола и когато включите компютъра в корпоративната мрежа - текущото име на домейн;
 • кликнете върху „Активиране“, след което се появява известие, че всичко се е случило успешно - затворете го, като кликнете върху „OK“.

Помощната програма след претоварване няма да работи на заден план. Той променя само настройките на системния регистър, така че след като го използвате, необходимите параметри няма да се объркат. Ако трябва да възстановите предишната ситуация със задължителното въвеждане на секретна комбинация - стартирайте помощната програма и кликнете върху „Деактивиране“.

заключение

 1. Необходимостта от въвеждане на парола предпазва от неоторизиран достъп до системата, но това е слаба бариера за хитрите нападатели.
 2. Колкото по-нова е вашата версия на Windows, толкова повече елементи от менюто може да бъде включена, за да поискате секретна комбинация при стартиране.
 3. За Windows 10 е най-лесно да използвате малка помощна програма, която е специално създадена за контрол на влизането с парола в ОС.

Интересни Статии