Код на грешката в Windows Store 0x80070520: Как да се поправи

Магазинът на Windows съдържа куп безплатно съдържание, но достъпът до него може да ви блокира грешка 0x80070520. Този „звяр“ се появява по време на инсталирането на нови програми и игри или при актуализиране на съществуващи на компютъра. Разбира се, могат да бъдат засегнати само онези потребители, на чиито компютри системите, поддържащи магазина, могат да страдат от грешка 0x80070520. Windows 8 / 8.1 / 10.

Грешка 0x80070520 може да се появи на вашия компютър по съвсем различни причини. Например, кешът на самото приложение Store, натрупан за дълго време на употреба, може да бъде повреден, което доведе до проблема. Наред с други неща, променената дата и час на компютъра може да попречи на изтеглянето или актуализирането на приложения, т.е. Вашата система не може да се свърже правилно със сървърите на Microsoft. Е, самите компоненти на Windows Store може да се повредят. Като цяло има много причини и намирането на точно „същото“ е изключително проблематично.

По-долу в статията можете да намерите списък на различни решения, които се използват в ситуацията на възникване на грешка 0x80070520 и други подобни. Препоръчваме ви да ги изпълните в реда, в който се намират, но всичко зависи от вас - действайте по ваша преценка.

Ръководство за грешки в Windows Store 0x80070520

Използване на вградения инструмент за отстраняване на проблеми

Нека се отървем от 0x80070520 с нещо просто. Вашата система има редица инструменти за отстраняване на проблеми. Можете да използвате един от тези инструменти за Windows Store, за да се опитате да намерите някои проблеми в системата, които причиняват зададена грешка и след това да ги поправите, ако е възможно. Така че можете да стартирате този инструмент по следния начин:

 1. натиснете Windows + S ;
 2. въведете в реда за търсене на системата заявката Отстраняване на неизправности ;
 3. изберете намерения резултат;
 4. Отидете в края на списъка Отстраняване на други проблеми ;
 5. Кликнете върху Приложения от Windows Store ;
 6. кликнете върху бутона Изпълнение на инструмента за отстраняване на неизправности ;

По правило пред вас ще се отвори малък прозорец, в който системата ще започне да сканира за всички проблеми, които причиняват неправилно функциониране на Windows Store. Струва си да се отбележи, че вграденият инструмент за отстраняване на проблеми всъщност е полуавтоматична програма, която предоставя на потребителя намерените проблеми и възможните решения за тях. Ще трябва да следвате указанията на лекарството и след това да се опитате да отстраните тези проблеми.

След като приключите с инструмента за отстраняване на неизправности (който може да отнеме минути или часове), опитайте да използвате Windows Store по предназначение. Ако успеете да намерите и поправите източника на проблемите, грешката 0x80070520 трябва да изчезне. Независимо от това, трябва да се отбележи, че вграденият инструмент за отстраняване на проблеми е изключително неефективна програма, която често не премества ситуацията от началната точка.

Нулиране на кеша на Windows Store

Напълно класическо решение на някои проблеми с магазина на Microsoft е да нулирате кеша на приложенията на самия Windows Store. Тази процедура се извършва изключително бързо: стартираме автоматичното приложение - и въпросът е в шапката. За да използвате това приложение, просто трябва да въведете една малка команда:

 1. натиснете Windows + R ;
 2. въведете wsreset.exe ;
 3. натиснете Enter ;

Веднага след като изпълните горните стъпки, за известно време ще видите празен команден ред, който ще въплъти процеса на изчистване на кеша на приложението Windows Store. Тя виси 10-20 секунди и след това изчезва, след което Windows Store се отваря. Опитайте да изтеглите нещо отново или да актуализирате някое инсталирано приложение, за да видите дали грешката 0x80070520 е коригирана или не.

Инсталирайте най-новите актуализации на ОС

Струва си да се отбележи, че понякога Windows Store може да откаже да функционира правилно поради липсата на някои инсталирани актуализации за системата. Поне според думите на потребителите в Интернет, които са били подпомогнати от следното решение. Така че, опитайте да инсталирате за вашата операционна система всички предстоящи актуализации, ако има такива, разбира се.

За да извършите актуализация на системата, трябва да направите следното:

 1. натиснете Windows + S ;
 2. въведете заявката Проверете за актуализации ;
 3. щракнете върху намерения резултат (с иконата на въртяща се стрелка);
 4. кликнете върху бутона Проверка за актуализации ;

След това операционната ви система ще започне автоматично да търси и инсталира всички все още неинсталирани актуализации. В зависимост от броя на липсващите актуализации, този процес може да отнеме доста дълъг период от време. По един или друг начин, в края на актуализацията на системата, опитайте отново да използвате Windows Store. Може би грешка 0x80070520 е зад вас.

Стартирайте SFC

SFC е полезна програма, която включва сканиране и възстановяване на системни файлове. Можете да срещнете грешка 0x80070520 поради факта, че някои системни файлове, важни за Windows Store, са повредени. Използването на програмата SFC е изключително просто - и сега ще ви покажем как да го направите. Следвайте стъпките по-долу:

 1. Щракнете върху Windows + X ;
 2. изберете Команден ред (администратор) ;
 3. въведете командата sfc / scannow ;
 4. натиснете Enter .

Процесът на сканиране на системните файлове може да отнеме известно време, но тогава всичко ще зависи изцяло от вашата конфигурация. Понякога са пет минути, а понякога са около час. Така или иначе, изчакайте, докато програмата SFC приключи да работи, и след това внимателно проучете окончателния доклад: той ще посочи дали са открити някакви щети и дали програмата е успяла да поправи някоя от тях.

Ако всичко е нормално със системните файлове, преминете нататък. Ако повредата все още е налице и също е отстранена, можете да опитате да отидете в Windows Store и да я тествате за грешка 0x80070520.

Повторно влизане в акаунта ви в Windows Store

Някои потребители твърдят, че възниква проблем като грешка 0x80070520 поради някакъв проблем с акаунта. За да се отървете от тази грешка, можете да опитате да влезете в акаунта си в Windows Store (т.е. акаунт) и да видите дали това по някакъв начин ще повлияе на грешката.

За да въведете отново своя акаунт в магазина, ще трябва да направите следното:

 • отворете прозореца на Windows Store;
 • щракнете върху иконата на фигурата в ъгъла на прозореца;
 • кликнете върху вашия акаунт ;
 • кликнете върху бутона Изход ;
 • щракнете върху иконата на фигурата в ъгъла на прозореца;
 • кликнете върху бутона за вход и изберете вашия акаунт ;
 • щракнете върху бутона Продължи и въведете паролата за акаунта ;

Като цяло е вероятно сами да сте създали акаунта и по същия начин да сте го свързали със магазина, така че повторното влизане не е трудно. След като завършите този изключително прост процес, отидете в Магазина и опитайте да изтеглите играта или програмата. Ако този път всичко се получи, грешката 0x80070520 беше само малък проблем с акаунт в Microsoft или приложението Store.

Преименуване / изтриване на папка SoftwareDistribution

На вашия компютър има една забележителна папка - SoftwareDistribution . Тази папка съдържа инсталационни файлове за актуализации за операционната система, както и някои дневници и файлове с данни от Windows Store. Именно тези файлове могат да повлияят на появата на грешка 0x80070520, влизаща в конфликт с Windows Store.

За да се отървете от проблемите с тези файлове, просто трябва да преименувате папката SoftwareDistribution или да я изтриете напълно. Той не съдържа нищо важно за системата и нейната стабилност, така че наистина не можете да се притеснявате. Тази папка се съдържа в директорията C: \ Windows . Можете да преименувате папката SoftwareDistribution в SoftwareDistribution.old . След като деинсталирате или преименувате SoftwareDistribution, така че системата да няма достъп до нея, рестартирайте компютъра си. След като влезете във вашия Windows след рестартиране, отворете приложението Windows Store и опитайте да изтеглите / актуализирате приложения, за да проверите за грешка 0x80070520.

Настройване на точната дата и час

Не толкова отдавна променихте датата и часа на вашия компютър? Е, грешка 0x80070520 може да възникне поради факта, че Windows Store не може правилно да премине проверката на сървърите на Microsoft. Този проблем възниква именно защото датата и часът на компютъра не съвпадат с географското местоположение .

Опитайте да зададете правилната дата и час на вашата система и след това опитайте отново да използвате Windows Store по предназначение. Може би грешка 0x80070520 наистина е възникнала само по тази причина.

Преинсталиране на приложението Windows Store с помощта на PowerShell

Ако все още не можете да се отървете от грешка 0x80070520, препоръчваме ви да опитате да инсталирате самото приложение на Windows Store. Тази грешка може да се появи поради факта, че компонентите на приложението са просто повредени в резултат на някакво събитие в системата (тук е трудно да се каже нещо конкретно).

За съжаление не е възможно да инсталирате отново Windows Store с помощта на интерфейса на Windows, т.е. Няма да намерите в системата специален бутон, предназначен за това. Можете да преинсталирате Windows Store с помощта на полезен и мощен инструмент, като PowerShell . Натиснете Windows + S, за да се покаже лентата за търсене, след което щракнете с десния бутон върху резултата и стартирайте инструмента като администратор .

Щом прозорецът PowerShell се отвори пред вас, ще трябва да въведете редица команди в него. Независимо от това, тук ще трябва да поработите малко. Така че направете следното:

 1. тип Get-AppxPackage -AllUsers | Изберете Име, Име на пакета ;
 2. натиснете Enter ;
 3. ще видите голям списък с програми - намерете реда Microsoft.WindowsStore ;
 4. копирайте стойността от този ред;
 5. След това въведете командата Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register „C: \ Program Files \ WindowsAPPS \ ***** \ AppxManifest.xml“ в PowerShell, но заменете ***** със стойността от реда Microsoft.WindowsStore ;
 6. затворете прозореца на PowerShell и рестартирайте компютъра.

След като инсталирате отново Windows Store, опитайте отново да използвате неговите функции. Намерете няколко магазина или игри в магазина, след което ги инсталирайте или опитайте да актуализирате съществуващите, ако има такива. Най-вероятно грешката 0x80070520 вече трябва да отстъпи до този момент. Ако обаче все още страдате от този проблем - а функционалността на Windows Store е изключително важна за вас - можете да опитате да направите нещо друго.

Деактивиране на антивирус

Друга възможна причина за грешката е антивирус на трети страни, който е инсталиран на вашата операционна система. Ако имате само Windows Defender, системен антивирус, тогава можете да пропуснете тази стъпка, тъй като е малко вероятно тя да пречи на работата на Windows Store. Можете обаче да опитате да го изключите за известно време и да видите какво ще се случи. Ако обаче в допълнение към вас имате инсталиран и антивирусен продукт на трети страни, например Kaspersky, Nod 32 или AVG, препоръчваме да го деактивирате, за да проверите участието в грешка 0x80070520.

Ако сте деактивирали антивируса и Магазинът е спечелил както трябва - можете спокойно да обвинявате антивирусната програма. В този случай трябва или по някакъв начин да добавите Windows Store към антивирусното изключение или, най-вероятно, да промените самия антивирус. Между другото, Windows Defender се справя напълно със задачата, възложена му, затова препоръчваме да го използвате.

Извършете възстановяване на системата

Така че, най-вероятно, сте използвали Windows Store по-рано - и той дори работи добре за себе си - но сега нещо се случи в системата. Да разберете какво точно е било невероятно трудна задача, която по правило не си заслужава усилията, изразходвани за нея. Може да сте инсталирали на вашия компютър някакъв софтуер, който сега е в конфликт с Windows Store. Или може би е създадена дори без ваше знание.

По един или друг начин възстановяването на Windows е начинът, по който ви препоръчваме в тази ситуация. Можете да извършите възстановяване, така да се каже, по различни начини: точка за възстановяване, компютър, който се връща в първоначалното си състояние, възстановяване на образа на системата и т.н. За да започнете, ви съветваме просто да използвате точката за възстановяване, която автоматично трябва да бъде създадена от операционната система, когато инсталирате какъвто и да е софтуер.

За да приложите точка за възстановяване, трябва да направите следното:

 • натиснете Windows + S ;
 • въведете контролния панел в празен ред за търсене;
 • изберете намерения резултат;
 • отидете на секцията за възстановяване на системата ;
 • щракнете върху връзката Старт Възстановяване на системата ;

След това ще видите малък прозорец, в който трябва да изберете скорошна точка за възстановяване и да стартирате процеса. Знайте, че вашата операционна система ще бъде върната в състоянието, което е било запазено в момента, така че част от софтуера ще бъде премахнат от компютъра. Освен всичко друго, вашият компютър ще се рестартира по време на процеса на възстановяване, така че не се тревожете.

Ако сте деактивирали функцията за създаване на точки за възстановяване или не сте инсталирали нищо на вашия компютър от дълго време, препоръчваме ви да използвате функцията, за да възстановите системата в първоначалното й състояние, но само ако Windows Store е наистина важен за вас. Отидете на системни настройки и след това отидете в раздел Актуализация и защита, след това отидете в раздела Възстановяване и щракнете върху бутона Старт в съответния раздел.

Всъщност връщането на компютъра в първоначалното му състояние е преинсталиране на операционната система, но само много по-лесно. След тази процедура грешка 0x80070520 определено вече няма да ви притеснява. Надяваме се, че този материал ви помогна да се отървете от грешка 0x80070520 и да продължите да използвате Windows Store по предназначение.

Интересни Статии