Как да възстановим Xbox One до фабричните настройки

Ако планирате да продадете своя Xbox One или да замените за по-добър модел, тогава първо трябва да знаете нещо. На първо място, трябва да сте сигурни, че всички акаунти са били изтрити от вашата конзола, преди да бъдат прехвърлени в грешни ръце. В идеалния случай най-добрият начин да постигнете това е да възстановите вашия Xbox One до фабричните настройки .

По този начин изтривате всичките си игри, всички ваши запазени и използвани профили. Това от своя страна прави вашите игри и спестявате недостъпни за новите собственици, което е чудесно, защото не искате да споделяте такива най-съкровени неща с непознати.

Как да възстановим Xbox One до фабричните настройки

За да възстановите фабричните си настройки на Xbox One, изпълнете следните стъпки:

  • За да започнете, отидете на началния екран на конзолата Xbox One.
  • Превъртете цялата главна страница вляво, за да отворите Ръководството.
  • След това през Ръководството отидете на „Настройки“ и след това на „Всички настройки“.
  • Сега потърсете елемента "Система".
  • Запазената колона ще съдържа ценната опция „Възстановяване на фабричните настройки по подразбиране“.

След като изберете опцията за нулиране на настройките, ще ви бъдат предложени три допълнителни опции:

  • Възстановяване на настройките и изтриване на всички: Тази опция ви позволява да възстановите вашия Xbox One до фабричните му настройки . Цялата потребителска информация, включително акаунти, запазени игри, настройки, приложения и т.н., ще бъде изтрита. Трябва да използвате тази опция, преди да продадете или прехвърлите конзолата в неправилни ръце. Можете също да използвате тази опция като последна опция в трудни ситуации.
  • Възстановете настройките, оставете моите игри и приложения: Трябва да използвате тази опция главно за решаване на различни проблеми. Когато го използвате, всички потенциално повредени данни ще бъдат изтрити без изтриване на вашите игри или приложения, а операционната система на конзолата ще бъде възстановена. Ако обаче повредените файлове на играта причинят твърде много проблеми, най-вероятно ще се наложи да използвате опцията „Възстановяване на настройките и изтриване на всичко“. Въпреки това, винаги се препоръчва първо да опитате тази опция, преди да преминете към такъв радикален метод като първия вариант.
  • Отказ: опция, която говори сама за себе си. Просто отменяте всички планирани действия и се връщате на главния екран.

След като изберете една от опциите за възстановяване, вашият Xbox One ще започне процеса на изтриване на съдържание и възстановяване на фабричните настройки. Можете да наблюдавате процеса, като използвате лентата за напредък.

Интересни Статии