Как да върна пари за игра в Steam?

В Steam има доста полезна и проста система, с която можете да върнете парите си за закупени игри. Можете да върнете играта в Steam по съвсем различни причини. Например, можете да върнете играта, защото тя не отиде в конфигурацията на вашия компютър или дори защото просто не ви хареса.

Тази функция директно ви тласка да купувате игри, в които не сте съвсем сигурни и искате да ги опитате. Това е чудесна възможност за всички компютърни геймъри, тъй като, за съжаление, демо версиите на игрите вече са напълно на мода за разработчиците.

Когато можете да върнете парите за играта

Има две основни изисквания, за да можете да върнете пари за игра, закупена в Steam: трябва да минат по-малко от две седмици от момента на покупката, т.е. 14 дни, а времето, прекарано в играта, не трябва да надвишава два часа.

Въпреки това, дори ако има някакво несъответствие с горните изисквания, все пак можете да кандидатствате за Valve за възстановяване на закупените стоки. Те ще разгледат молбата ви, но това не е гаранция за възстановяване.

Не можете да възстановите средства за игри, закупени извън магазина на Steam, и за добавените в библиотеката чрез активиране на ключа (в този случай трябва да се свържете с оригиналния дистрибутор). Купувайки игри от ресурси на трети страни, разбира се, ще спестите пари, но няма да имате възможност, ако нещо се случи, да върнете ресурсите си за тях, тъй като техническата поддръжка счита стоките, закупени само в магазина.

Освен това, ако започнете да искате възстановяване на куп игри за кратко време, Valve ще реши, че злоупотребявате със системата за възстановяване и ще ви забрани да го използвате в бъдеще. „Системата за връщане на пари е предназначена да премахне риска при закупуване на продукти в Steam, но не служи като метод за получаване на безплатни игри“, казват самите Valve.

Те не уточниха какво е „злоупотреба“, но ако не купите огромен брой игри и върнете повечето от тях след това, тогава всичко ще бъде наред.

Въпреки че има една схема, която може да ви спести пари при специални обстоятелства и не се счита за злоупотреба, според Valve. Ако сте закупили играта за пълната цена, която след това беше пусната за продажба, тогава можете спокойно да върнете парите си за нея и отново да я купите за по-ниска цена. Но само при условие, че не сте прекарали повече от два часа в играта.

Системата за връщане на парите ще върне парите ви и услугата, с която е закупена играта. Например, ако сте платили за покупка с PayPal, тогава ще бъде извършено възстановяване.

Метод за възстановяване на парна игра

  • За да започнете, уверете се, че целта ви за връщане отговаря на всички горепосочени изисквания, т.е. са минали по-малко от две седмици от покупката и по-малко от два часа са прекарани в играта.
  • Стартирайте вашия Steam клиент на вашия компютър.
  • Кликнете върху елемента „Помощ“ в лентата с менюта.
  • Изберете играта, за която искате да върнете парите си. Ако наскоро сте го играли, то ще бъде показано в „Последна активност“. Ако не виждате играта, от която се нуждаете, изберете „Пазаруване“.
  • Сега трябва да видите пред себе си списък с игри, които сте закупили през последните шест месеца. На тази страница можете също да видите различни карти и други неща, които се продават на търговския етаж. Намерете нужната игра и кликнете върху нея.
  • След това кликнете върху бутона "Искам да поискам възстановяване на средства", когато бъдете попитани за проблем с избраната игра.
  • Сега ще имате два варианта: „Помогнете да отстраните проблема в играта или технически проблем“ и „Искам да поискам възстановяване на средствата“. Избираме втория вариант.
  • Steam ще провери за изискванията за връщане на пари в брой. Ако не отговаряте на изискванията, тогава ще се появи индикация.
  • След това ще трябва да посочите причината за вашата заявка за връщане. Кликнете върху падащото меню и изберете най-подходящата причина по ваше мнение.
  • И накрая, потвърдете изпращането на заявката до Steam Technical Support.

Това е всичко. Ще бъде изпратено писмо до вашия имейл акаунт, на който е зададен Steam, което показва, че компанията е получила заявката. Сега всичко, което трябва да направите, е търпеливо да изчакате друго писмо, в което ще ви се покаже потвърждение на искането за възстановяване или отказ.

Интересни Статии