Как да поправите „Загубена връзка със Steam“ в Dota 2?

Сред играчите в Dota 2 е разпространена грешката „Загубена връзка със Steam“, която може да възникне по време на влизане в играта или директно в средата на сесията на играта. Грешката е изключително неприятна, тъй като нейният неуспешен външен вид точно по време на изключително важен мач може да развали настроението не само за вас, но и за членовете на вашата партия, които сте напуснали по технически причини.

По правило подобен проблем се проявява поради следните серии причини:

 • проблеми с интернет връзката на потребителя;
 • Проблеми със страничния сървър на Steam
 • повредени файлове на играта Dota 2;
 • проблеми отстрани на избраната област за зареждане.

За щастие грешката „Загубена връзка със Steam“ в Dota 2 е сравнително лесна за разрешаване. Нека да видим как да се отървем от него.

Загубена връзка с Steam решение в Dota 2

Можете да отстраните този проблем с напълно класически решения. Опитайте следното:

 • Рестартирайте Steam. Най-лесното решение, когато тази грешка се появи в Dota 2, е рестартирането на Steam клиента. Освен всичко друго, опитайте да рестартирате Steam като администратор.
 • Рестартирайте компютъра. Това решение ще изисква да прекъснете компютъра си, така че не забравяйте да запазите всички работни документи или да завършите важни задачи.
 • Проверка на целостта на файловете на Dota 2. Най-вероятно грешката „Загубена връзка със Steam“ не се е появила поради повреда на файловете на играта на Dota, но няма да навреди още веднъж. За да проверите, изпълнете следните стъпки: библиотека с игри → RMB на Dota 2 → отидете на раздела „Локални файлове“ → кликнете върху бутона „Проверете целостта на файловете за игри ...“. Ако по време на проверката на файловете бяха открити повреди, проблемът определено беше този. Изчакайте, докато файловете се изтеглят отново и спокойно стартирайте Dota 2 - грешката е решена.
 • Промяна на региона на зареждане. Може би проблемът е от страната на регионалните сървъри, на които е изложен вашият Steam клиент. Трябва да опитате да промените региона и след това да проверите за проблем. За да промените региона за изтегляне на съдържание в Steam, трябва да направите следното: щракнете върху Steam → отворете Настройки → отидете на раздела Изтегляния → променете региона за изтегляне в съответното падащо меню. Опитайте да експериментирате с множество региони за изтегляне и вижте дали това съобщение „Загубена връзка със Steam“ коригира в Dota 2.
 • Промяна на стартовите параметри на Dota 2. Някои потребители твърдят, че можете да се отървете от тази грешка, като напишете една малка стойност в параметрите за стартиране на играчката. Така че трябва да направите следното: отворете библиотеката с игри → щракнете върху RMB на Dota 2 → отворете Properties → отидете в раздела Общи → щракнете върху бутона Задаване на опции за стартиране ... → въведете стойността -clientport 27015 → запазете промяната. По принцип просто отворихме конкретен порт за играта. Опитайте да стартирате Dota 2 отново и вижте дали грешката е отстранена.
 • Проверете стабилността на вашата интернет връзка. Това е просто: не можете да се свържете или да бъдете в Dota 2 сесия достатъчно дълго, ако нямате стабилна интернет връзка. Може би има някои проблеми от страната на вашия доставчик, в резултат на което достъпът до Интернет се появява или изчезва. Можете да проверите стабилността по различни начини: стартирайте някакъв вид поточно видео, опитайте се да изтеглите нещо от някой сайт или просто да използвате специализиран сайт, например Speedtest. Грешката „Загубена връзка със Steam“ лесно може да бъде причинена от нестабилна интернет връзка.
 • Просто изчакайте. Тук все още е по-просто: от страна на сървъра на Steam имаше някои очевидни проблеми, които ни попречиха да се свържем нормално с игралните сесии или да прекараме време в тях. Всичко, което трябва да направите, е просто да очаквате решение на проблема. Особено, ако никой от горните не помогна за отстраняване на ситуацията.

Надяваме се, че този материал ви е помогнал по-добре да разберете грешката „Загубена връзка със Steam“ в Dota 2 и да я поправите.

Интересни Статии