Как да поправите грешка 924 в Play Market на Android?

Грешка 924 в Play Market на Android е друга типична грешка, която възниква при потребителите, когато те изтеглят или актуализират приложение в Play Market. Също така може да се покаже грешка не само за едно изтеглено или актуализирано приложение, но и за всички наведнъж.

Определянето на точния характер на причината за грешка 924 в Play Market на Android е доста проблематично, както и за други подобни проблеми с Market. Ние обаче съставихме списък от методи, които могат да ви помогнат да отстраните този проблем и то съвсем просто.

Методи за разрешаване на грешка 924 в Play Market на Android

Метод №1 Проверка на мрежовата връзка на устройството

Първото нещо, което трябва да проверите, е интернет връзката на устройството. Възможно е да не можете да изтеглите или актуализирате приложения, тъй като нямате мрежова връзка или имате сериозни проблеми с нея. Уверете се, че вашето устройство е правилно свързано към мрежата и всичко е в ред с него.

Метод №2 Рестартиране на устройството

Много потребители пренебрегват този съвет, но не подценяват неговата ефективност - рестартирайте устройството. Работата е там, че Android, като, да речем, Windows, е операционна система. Понякога в ОС могат да възникнат някакви грешки или критични повреди. Може би във вашия случай всичко се случи точно така. Рестартирайте устройството и оставете Android OS да започне работната си сесия по нов начин. Можете също да опитате да рестартирате самото приложение на Play Market, тъй като в него може да е възникнала повреда.

Метод №3 Изчистване на кеша на приложенията на Play Market

Кешът е невероятно удобна функция на всяко приложение. Въпреки това, често именно заради него има проблеми, които просто включват грешка 924 в Play Market на Android . Ако въпросът наистина е в него, тогава просто трябва да изчистите кеша и данните на приложението Play Market и то ще бъде в шапки. За да направите това, изпълнете следните стъпки:

 • Отидете в настройките на вашето Android устройство
 • Отворете „Приложения“.
 • След това отидете на „Всички приложения“.
 • Ще видите списък с всички приложения на вашето устройство. Намерете Play Market в списъка, след което щракнете върху него, за да отидете в прозореца „За приложението“.
 • След като получите това меню, щракнете върху елемента „Съхранение“.
 • Ще се появи информация за приложението и няколко опции за него. Кликнете върху опцията „Изтриване на данни“, за да започнете.
 • След това кликнете върху втората опция - „Изчистване на кеша“.

Метод №4 Премахване на помощната програма на Play Market

Ако никой от горните не помогна за разрешаването на грешка 924 в Play Market на Android, което е възможен сценарий за развитие, тогава можете просто да опитате да премахнете приложението Play Market от устройството си с Android. Всъщност приложението не може да бъде премахнато, но можете да премахнете актуализации за него, което ще го върне в оригиналната версия.

За да премахнете актуализациите на Play Market, следвайте същия път, както е показан в предишния метод, кликнете върху бутона „Изтриване на актуализациите“. След тази стъпка отидете на вече старата версия на приложението и проверете за грешка 924 в Play Market на Android . Ако всичко е наред и функционира както трябва, тогава можете да инсталирате всички актуализации за него обратно.

Метод №5 Изтриване на акаунт в Google

Този метод помага на потребителите доста рядко, но понякога всичко това работи. Вероятно ще можете да го наблюдавате в други статии на подобни теми. Така че трябва да опитате да изтриете профила си в Google от устройството и след това да го добавите обратно. За да направите това, преминете през следните стъпки:

 • Отворете Настройки на устройството.
 • Отидете на елемента „Сметки“.
 • Кликнете върху вашия акаунт в Google веднъж.
 • След това направете още едно щракване върху бутона „Допълнителни действия“.
 • Кликнете върху бутона „Изтриване на акаунта“.
 • След като профилът ви в Google бъде изтрит от устройството, опитайте да го добавите отново.

Както вече споменахме, методът не е много ефективен и работи доста рядко, но понякога се случва чудо и това решава ситуацията с грешки, включително грешка 924 в Play Market на Android.

Ако това не ви е помогнало, тогава можете само да съчувствате и да посъветвате едно последно нещо с няколко действия:

 • Променете типа мрежова връзка от WiFi към мобилната мрежа и обратно, след което проверете Play Market за грешка 924.
 • Антивирусите на компютър могат да причинят много проблеми, но могат да причинят неудобства и на операционна система Android, така че ако имате антивирус, го изтрийте.
 • Мрежата започна да разпространява информация, че режимът Stamina на устройства на Sony може да причини подобен проблем. Деактивирайте го и след това проверете за грешка 924 в Play Market на Android .

Интересни Статии