Как да поправим NTLDR липсва грешка?

В NTLDR липсва съобщение преди стартиране на Windows XP и по-рано, след което системата не се стартира. Тя ще бъде само циклично и неуспешно претоварена. Проблем - зареждащият инструмент не намира файловете Ntldr и Ntdetect.com, които са необходими за стартиране на системата.

Методи за решаване на проблеми

Спомнете си как наскоро се е държал компютърът. Ако постоянно се сриваше и работеше бавно, но не бяха инсталирани нови програми и не сте „копали“ в системните файлове, значи има голяма вероятност устройството да се провали. За предпочитане е да го стартирате чрез програми за наблюдение, за да откриете наличието на лоши сектори. Ако все още имате инсталиран Windows XP, тогава самият компютър очевидно не е нов и устройството е основно първото, което се проваля.

Искате ли да работите върху отстраняването на срив? Направете следното:

  1. Използваме инструмента за възстановяване на диска с изображението на ОС. Стартираме от него чрез задаване на подходящ приоритет в BIOS. Прочетете внимателно какво се появява на екрана. Необходимо е да не преинсталирате системата, а да изберете възстановяване чрез натискане на бутон R. Потвърдете, че вашата ОС ще бъде възстановена на диск C и не се страхувайте от заявка за администраторска парола - ако тя не е зададена от вас, игнорирайте този ред. След това стартирайте последователно командите fixboot и fixmbr.
  2. Копирайте липсващите файлове от инсталационния диск. Правим всичко по същия начин, както в предишния метод, но въвеждаме други команди:
    • копие e: \ i386 \ ntldr c: \
    • копие e: \ i386 \ ntdetect.com c: \

    Важно е да отгатнете коя буква в системата определя устройството с диска на Windows. В нашия случай това е „e“, но ако дава грешка, опитайте „d“, „f“ или „g“.

  3. Копираме файлове, когато се свързваме през друг компютър. В този случай копирайте липсващите файлове на системния диск през стандартния OS Explorer. Самите файлове могат да бъдат изтеглени от интернет, копирани от системното устройство на компютър, който има версия на Windows, подобна на вашата.
  4. Преинсталирайте системата. Радикална опция, която ще изтрие всички данни от системното устройство (където се намира ОС), но определено ще ви спести от NTLDR липсва грешка.

Интересни Статии