Как да коригираме SSL грешка в връзката?

Първо, нека разберем каква е връзката. SSL е криптографски протокол, който прави връзката между браузъра и ресурса, от който се нуждаете, по-сигурна. Сайтовете, които използват този протокол, са подписани като //. Абсолютно можете да спрете да се притеснявате за течове на информация, ако сертификатът е попълнен в правилната форма и условията му не са изтекли.

Методи за разрешаване на грешка в връзката SSL?

Метод № 1 Проверка на настройките за час и дата

В браузъра може да получите съобщението „ Сертификатът на сървъра все още не е валиден. ”, Което означава, че още не е дошло времето за сертификата да работи. В този случай скоро целият проблем идва от вас, отколкото от сайта.

Всичко, което трябва е да проверите датата и часа на вашия компютър. Тези настройки често се губят поради мъртва батерия на дънната ви платка. Просто задайте времето, което ви е необходимо и грешката в връзката с SSL ще изчезне.

Метод №2 Проверка на настройките на защитната стена и антивируса

Понякога ресурсът, който отиваш, решава, че защитните ти програми са шпиони и ги блокира. За да проверите този проблем, просто деактивирайте // проверката в антивируса.

Нека да разгледаме пример за антивирус Avast как да направите това, отидете по този начин: Настройки -> Активна защита -> Настройки на уеб екрана

В този раздел има опция „ Активиране на HTTPS сканиране “, с която трябва да премахнете отметката.

Метод №3 Актуализиране на браузъра и системата

Знаем, че съветите за извършване на актуализацията са доста хакнирана тема, но все пак времето е добър съвет. Актуализирайте вашия браузър и цялата система. Възможно е това да реши проблема ви с връзката SLL .

Метод №4 Зловредни програми и вируси

В съвременния свят подобни неща имат невероятно огромна функционалност. Нека да разгледаме някои от уменията на тези „вредители“:

  • Може да заобиколи антивирусната защита.
  • Направете вашия компютър невидим в мрежата за други компютри.
  • Блокирайте различни сайтове.
  • Те могат да ви покажат само цял куп реклами.
  • Те променят началната ви страница и без ваше знание.
  • Блок на порта 80 и т.н.

Проверете вашия компютър с помощта на специалната помощна програма за защита срещу злонамерен софтуер . Тя ще помогне да намери различни заплахи за нея в системата. Дори и да мислите, че поддържате перфектна чистота на вашия компютър, бъдете сигурни, че има нещо.

Метод №5 Последната граница

Можете да извършите цялостно нулиране на настройките на браузъра си. Трябва обаче да сте сигурни, че той е виновникът. Ако същия проблем се появи в други браузъри, тогава трябва да потърсите проблема другаде.

Интересни Статии