Грешка 0x87e107e4 в Xbox One: Причини и решения

Грешка 0x87e107e4 възниква при стартиране на видеоигри на конзолата Xbox One. Някои потребители твърдят, че грешката се появява само когато стартират определени игри, докато други - когато стартират абсолютно всички налични игри.

Какво причинява грешката 0x87e107e4 в Xbox One?

Има три причини за появата на тази грешка:

 • Проблеми със Xbox Live сървъра
 • грешка в работата на софтуера Xbox One;
 • проблеми с мрежовото свързване.

По-долу можете да разгледате не три, а цели четири решения за грешката 0x87e107e4 в Xbox One. Препоръчваме да ги изпълнявате в реда, в който са разположени, за да постигнете най-добрия резултат.

Методи за решаване на грешка 0x87e107e4

Метод №1 Проверете Xbox Live

Преди да се опитате да разрешите някакви проблеми, трябва да се уверите, че сървърите на Xbox Live функционират правилно. Понякога има ситуации, когато сървърите на Xbox Live са поддръжка, понякога имат повреди, а в редки случаи те са подложени на DDoS атаки. По един или друг начин следвайте тази връзка и се уверете, че всичко работи добре. Ако всичко е наред, всичко е оцветено в зелено - появява се грешка 0x87e107e4 поради нещо от ваша страна.

Метод №2 Рестартирайте конзолата Xbox One

Има вероятност грешката 0x87e107e4 да е била причинена от най-често срещаната грешка в операционната система Xbox One. Такъв проблем възниква доста често и се решава чрез елементарно рестартиране на конзолата. Опитайте следните стъпки:

 1. натиснете и задръжте бутона Xbox от предната страна на конзолата;
 2. задръжте го за 10 секунди, докато светодиодът на бутона започне да мига периодично;
 3. изчакайте около минута и включете конзолата.

Ако видите зелено лого на екрана, тогава всичко мина добре. Опитайте да стартирате някаква играчка и вижте дали грешка 0x87e107e4 изчезна.

Метод № 3 Soft Reset Xbox One Console

Ако предишният метод не може да ви помогне, тогава можете да опитате нещо по-радикално. Отново може да има грешка в работата на фърмуера (софтуера) на конзолата Xbox One. Някои потребители твърдят, че са успели да се отърват от договорената грешка, като извършат така нареченото „меко“ нулиране на системата Xbox One.

Меко нулиране ще възстанови всички системни файлове на конзолата. Не се притеснявайте за личните данни: те ще останат напълно недокоснати в процеса. За да извършите подобно нулиране на Xbox One, трябва да направите следното:

 1. щракнете върху бутона „Xbox“ на вашия контролер, за да отворите водача;
 2. отворете секцията "Система";
 3. отидете на "Настройки", след това - "Система";
 4. изберете "Информация за конзолата";
 5. кликнете върху бутона „Нулиране на настройките на конзолата“;
 6. изберете опцията „Нулиране на настройките, запазване на моите игри и приложения“;
 7. Изчакайте да се нулира Xbox One.

След като можете да влезете отново, проверете за грешка 0x87e107e4. Вероятно е тя да е елиминирана. Ако обаче това не се случи, тогава можете да опитате нещо друго ...

Метод №4 Нулиране на рутера

В доста редки случаи Wi-Fi рутер може да причини тази грешка. Такава електроника много често започва да се проваля: настройките се нулират, достъпът до Интернет е затворен и други проблеми. За щастие всичко се решава, като рестартирате устройството или го нулирате.

За да започнете, препоръчваме ви да опитате да рестартирате вашия Wi-Fi рутер. За да направите това, можете да натиснете специален бутон на кутията или да изключите щепсела от електрическата мрежа. Преди да включите рутера, изчакайте около десет до петнадесет секунди. Това беше много класическа ситуация с неуспешен рутер, ако описаните действия помогнаха да се отървете от грешката.

Въпреки това обичайното рестартиране не може да слезе. В този случай можете да опитате да нулирате Wi-Fi рутера. Вярно е, че след нулирането ще трябва да направите отново необходимите настройки, но ако това реши проблема - защо да не го опитате. Като правило, в кутията на рутера ще има малка дупка с надпис "Reset". Натиснете го с нещо фино, като игла или щипка за хартия.

След като нулирате рутера, проверете дали грешките 0x87e107e4 на вашия Xbox One са отстранени.

Интересни Статии