UNO STACKO Rregullat e lojës - Si të luani UNO STACKO

OBJEKTIVI I UNO STACKO-s: Bëhu lojtari i fundit që vendos një bllok në krye të pirgut

NUMRI I LOJTARËVE: 2 – 10 lojtarët

PERMBAJTJA: 45 blloqe, tabaka grumbullimi

LLOJI I LOJËS: Lojë e shkathtësisë

AUDIENCA: Mosha 7+

HYRJE E STACKO

UNO Stacko, e botuar fillimisht në 1994 nga Mattel, është një lojë e shkathtësisë së grumbullimit të bllokut që kombinon lojën klasike të Jenga me karakteristika nga UNO. Në versionet e gjetura në raftet e dyqaneve në vitet '90, përfshihej një copë që lojtarët e rrotullonin për të përcaktuar se cili bllok duhej hequr. Në botimet moderne të lojës, dieja është hequr dhe lojtarët zgjedhin bllokun në bazë të llojit që është hequr në kthesën para tyre.

MATERIALS

The loja vjen me një shumëllojshmëri prej 45 blloqesh. Ka pesë ngjyra të ndryshme duke përfshirë: të kuqe, blu, jeshile, të verdhë dhe vjollcë të cilat janë të egra. Blloqet e kuqe, blu, jeshile dhe të verdhë përmbajnë numrat 1 – 4, Kapërceni, Vizatoni dy dhe Kthejeni. Shpërndarja e blloqeve është e ndryshme për secilën ngjyrë.

SETUP

Një lojtar ndërton pirgun duke përdorur tabakanë e grumbullimit dhe të 45 blloqet. Çdo shtresë përmban tre blloqe, dhe shtresat duhet të alternojnë drejtimet. Sigurohuni që t'i përzieni blloqet përpara se t'i grumbulloni ato.

LUAJTJA

Lojtari i ulur majtas i personit që ndërtoi grupin shkon i pari. Duke përdorur njërën dorë,lojtari heq një bllok nga pirgja. Blloku që hiqet vendoset në majë të pirgut. Nëse filloni një shtresë të re, vendoseni bllokun pingul me shtresën e përfunduar sipër.

Nëse blloku që hiqet është një numër, lojtari tjetër heq një bllok me të njëjtin numër ose ngjyrë. Ata gjithashtu mund të zgjedhin të heqin një bllok Wild.

Nëse një bllok i kundërt hiqet, luajtja kalon në drejtim të kundërt. Për shembull, nëse loja po kalon majtas dhe një bllok i kundërt hiqet, luajtja kalon menjëherë djathtas në vend të kësaj.

Tërheqja e një blloku Kapërceje kalon lojtarin tjetër dhe ai nuk mund të marrë një kthesë.

Lojtari tjetër që do të marrë radhën e tij pasi të luhet një Reverse ose Skip duhet të heqë një bllok që ka të njëjtën ngjyrë si ai bllok, ose mund të zgjedhë të heqë një Wild.

Kur hiqet një Barazim Dy, lojtari tjetër kërkohet të heqë dy blloqe me të njëjtën ngjyrë si Draw Two. Lojtari që shkon pas tyre duhet të heqë një bllok që ka të njëjtën ngjyrë me bllokun e dytë të hequr nga lojtari i mëparshëm.

Më në fund, kur një bllok Wild hiqet, ai lojtar zgjedh ngjyrën që duhet të luajë lojtari tjetër hiqni. Sigurisht, lojtari i mëposhtëm ka gjithashtu mundësinë për të hequr një bllok Wild nëse dëshiron.

MË SHUMË RREGULLA

Lojtarët mund të përdorin vetëm një dorë në një kohë kur heqin dhe grumbullimi i blloqeve. Mund të përdoret secila dorë dhe lojtarët lejohen të ndërrojnë gjatë tyrekthehu.

Lojtarët mund të prekin blloqe për të gjetur një të lirë, por çdo blloqe që zhvendoset duhet të kthehet përsëri. Nëse një lojtar mendon se pirgja duhet të drejtohet, ai mund ta bëjë këtë me njërën dorë.

Radha e një lojtari përfundon me një, ata e kanë vendosur bllokun e hequr në majë të pirgut.

Nëse a lojtari përdor më shumë se një dorë në të njëjtën kohë, një kundërshtar mund të bërtasë UNO. Kur kjo ndodh, lojtari që përdor dy duar duhet të heqë dy blloqe si penallti. Lojtari që i kapi dhe bërtiti UNO duhet të zgjedhë ngjyrën. Të dy blloqet duhet të kenë të njëjtën ngjyrë.

RREGULLAT E 2 LOJTARËVE

Gjatë një loje me 2 lojtarë, blloqet Skip dhe Reverse veprojnë thjesht si një Barazim Dy. Lojtari duhet të heqë dy blloqe që përputhen me ngjyrën e Kapërcimit ose Kthimit.

FUNDIMI I LOJËS

Loja përfundon kur dikush rrëzon grupin.

FITUES

Lojtari i fundit që ka hequr dhe grumbulluar me sukses një bllok është fituesi.

Lëviz në Krye