Защо възниква грешка 0x80070057 при инсталиране на Windows 10 и как да я поправите

На всеки етап от инсталирането на операционната система Windows, потребителите могат да срещнат определени съобщения или кодове от компютъра. Те са предназначени основно за информиране на потребителя за това, което се случва в момента или какво е свързано с едно или друго автоматично действие на системата. Например, ако видите код за грешка 0x80070057 при инсталиране на Windows, това означава, че незабавно инсталационният процес ще бъде прекъснат по една от няколко причини и ще бъде възможно да продължи само след като намесата е напълно елиминирана. В тази статия ще разгледаме как може да се задейства грешка 0x80070057 и как да се заобиколи външния й вид, за да се инсталира успешно Windows 10.

Защо възниква грешка 0x80070057

Както показва практиката, най-често срещаната грешка 0x80070057 възниква по време на процеса на актуализиране на компютър до най-новата версия на операционната система. В този случай инсталирането на дистрибуторския комплект от Центъра за актуализиране става без проблеми, но при инсталиране от носителя може да възникне критична грешка 0x80070057. Критично важно, защото след появата на такъв код системата за актуализиране ще прекъсне инсталацията, ще отмени всички направени промени и ще върне Windows в първоначалното му състояние.

Как да се отървете от проблемите при надстройката до Windows 10

От това можем да заключим, че ако видяхте код 0x80070057, най-вероятно проблемът е с носителя, от който е инсталирана актуализацията до последната версия. За да се освободите от грешката и успешно да завършите процеса на актуализиране, направете следното:

  1. Проверете флаш устройството или DVD устройството, от което инсталирате, за грешки или механични повреди. Грешка 0x80070057 може да възникне, когато компютърът просто не може да чете необходимата информация или носителят е написан неправилно.
  2. Проверете настройките за запис на DVD устройството, което съдържа актуализацията на Windows. Ако някои настройки бяха избрани неправилно преди запис, по време на инсталирането това може да доведе до грешка 0x80070057. За записване препоръчваме да използвате Ultra ISO програма и метод за запис на USB-HDD.
  3. Ако сте сигурни, че всичко е наред с медиите и информацията върху него е записана правилно, струва си да преминете към проверка на хардуера на вашия компютър. Той също може да провокира подобна грешка и да прекъсне процеса на инсталиране.
  4. На първо място си струва да отворите корпуса на компютъра и да почистите RAM слотовете и да го инсталирате отново механично. За целта извадете RAM картите от специалните конектори на дънната платка и ги почистете физически със сухи меки тъкани или микрофибър. Самите RAM слотове могат да бъдат прочистени с помощта на сгъстен въздух. След тази процедура преинсталирайте картите и стартирайте компютъра.
  5. Също така причината за грешки при инсталирането на актуализацията на Windows може да бъде дефектен твърд диск или голям брой грешки, натрупани върху него по време на работа. Препоръчваме да използвате безплатните помощни програми Victoria или MHDD за сканиране и диагностициране на твърди дискове.

Как да се отървете от грешка 0x80070057 при надстройка до Windows 10 Anniversary Update build 1607

  1. Отидете в менюто "Старт", след което отидете в Настройки> Актуализация и защита. Кликнете върху бутона „Проверете за актуализации“. Сега в самия край на страницата кликнете върху връзката "Детайли". Щракването върху него ще отвори връзка в браузъра;
  2. На уебсайта, който се отваря, кликнете върху бутона "Вземете годишната актуализация сега".
  3. След натискане на бутона ще започне изтеглянето на файла Windows10Upgrade28084.exe.
  4. Стартирайте изтегления файл, когато видите съобщение, насищайки чековете за изтегляне, прекъснете връзката Internet / WiFi / Lan. Ако актуализацията е заседнала на 2%, включете отново интернет / LAN / WiFi връзка, за да завършите актуализацията.

Ако никой от описаните методи не помогна да се отървете от грешки, свържете се с сервизния център за пълна диагностика на компютър.

Интересни Статии