Защо виждам грешка 0x80070643 в Windows 10 и как да я поправя?

Ако използвате Windows 10 и редовно инсталирате най-новите актуализации, идващи от сървърите на Microsoft, една от тях определено ще бъде кумулативна актуализация с индекса на сглобяване kb3081704. По време на инсталирането на тази актуализация някои потребители могат да изпитат грешка 0x80070643. Много потребители и ресурси в мрежата съобщават, че грешката 0x80070643 е абсолютно непоправима. Независимо от това, в тази статия ще ви кажем какво да направите, ако все пак се появи подобна грешка по време на инсталирането на актуализацията. И най-важното е да ви кажем как да се отървете от външния му вид и да постигнете пълно спиране на тази актуализация на Windows 10.

Причини за грешка 0x80070643

Възможно е да има няколко причини за появата на грешка 0x80070643, но всички те са пряко свързани с повреда на определен компонент на системата или с блокиране на процеса на инсталиране от отделни елементи на системата. За да се отървете от грешка, достатъчно е да елиминирате нейния източник чрез преинсталиране на някои софтуерни продукти или преконфигуриране на настройките за защита на системата. Този метод е ефективен и във всеки случай ще доведе до нормализиране на актуализацията на Windows и успешната инсталация на актуализация kb3081704 за Windows 10. Единственият недостатък е, че трябва да знаете точния източник на проблема.

Инструкциите за потребителите на Windows 10, които ще предоставим по-долу, описват начин за разрешаване на грешка 0x80070643, която не изисква никаква допълнителна информация. Този метод ще бъде ефективен за най-голям брой компилации на Windows 10.

Как да поправите грешка 0x80070643

Най-ефективният начин за коригиране на грешка 0x80070643 в Windows 10 надстройки е да нулирате настройките и настройките на Центъра за актуализиране. За целта направете следното:

 1. Натиснете клавишната комбинация Win + X на клавиатурата, за да извикате командния ред и автоматично да го стартирате от името на системния администратор.
 1. Попълнете системните компоненти на BITS, Cryptographic, MSI Installer и Windows Update Services. За целта въведете изброените команди в командния ред, като натиснете клавиша Enter след въвеждане на всеки отделен ред:
 • нетно спиране wuauserv
 • net stop cryptSvc
 • нетните стоп битове
 • нет стоп мизер
 1. Преименувайте папките на SoftwareDistribution и За да направите това, без да затваряте командния ред, въведете следните две команди в него, потвърждавайки съгласието за всяка от тях, като натиснете клавиша Enter на клавиатурата:
 • ren C: \ Windows \ SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
 • ren C: \ Windows \ System32 \ catroot2 Catroot2.old
 1. Сега трябва да рестартирате онези системни компоненти, които сте изпълнили в един от предишните стъпки на инструкцията (BITS, Cryptographic, MSI Installer и Windows Update Services). За целта въведете следните команди и натиснете Enter след всяка от тях:
 • нетен старт wuauserv
 • net start cryptSvc
 • нетни стартови битове
 • нет старт msiserver
 1. Въведете командата Exit и натиснете Enter, за да затворите командния ред.

Сега можете да стартирате Windows Update отново и да опитате да инсталирате всички текущи актуализации.

Интересни Статии