Защо има грешка 505 в магазина на Google Play и как да се отървете от нея

Почти всеки потребител на Android 5.0 Lollipop, който го е инсталирал във въздуха, рано или късно трябва да се сблъска с грешка 505 в магазина на Google Play. Това се случва на етапа на инсталиране на приложението. Въпреки факта, че изтеглянето става без никакви проблеми. Магазинът в Google Play просто съобщава, че приложението не може да бъде инсталирано и предлага да опитате отново. За съжаление проблемът се крие толкова дълбоко, че колкото и да се опитвате да опитате отново да инсталирате, това няма да даде резултат. В тази статия ще поговорим подробно защо възниква такава грешка, как е свързана с актуализирането до Android 5.0 и как да се справим с нея.

Каква е причината за грешка 505

След инсталиране на актуализацията на операционната система до версия 5.0, някои приложения изчезват от устройството, без да оставят следа. Това е особено често при приложения, инсталирани с помощта на системата Adobe Air. Работата е там, че някои приложения имат свои собствени икони за разделителна способност и когато актуализират операционната система, те просто не могат да бъдат разпознати. Тъй като приложенията и техните икони изчезват от списъка с приложения и от работния плот, много потребители са сигурни, че приложенията вече не са в паметта на устройството и отиват в Google Play, за да ги инсталират отново. Магазинът сканира списъка с инсталирани приложения и също така не намира необходимото приложение на смартфона, предлага да го инсталирате. Изтеглянето на инсталационния файл става без проблеми, но когато се опитате да инсталирате, системата открива, че всички директории вече съществуват и не може да ги презапише. Именно в този момент възниква грешката 505.

Причината за грешката не е точно известна, но тъй като приложенията изчезват от менюто на смартфона без следа и след това те не могат да бъдат инсталирани върху съществуващите папки, може да се предположи, че проблемът е в банална несъвместимост с операционната система Android 5.0.

Независимо от това, можете да се отървете от грешката 505, когато инсталирате нови приложения самостоятелно. За целта използвайте инструкциите по-долу.

Как да поправите грешка 505?

Ако вече сте надстроили до Android 5.0 и сега виждате грешка 505 при опит да инсталирате приложения или игри, най-препоръчително е да извършите цялостно нулиране на устройството си. Това ще възстанови системните настройки в първоначалното им състояние, без да засяга файловете и папките. Освен това, след нулиране на настройките, препоръчваме да изчистите кеша и да изтриете данните в приложението Google Play Store.

Ако този метод се окаже неефективен, препоръчваме ви да опитате да върнете Adobe Air до версия 14 и да опитате да инсталирате приложения. Освен това потребителите на различни форуми в мрежата съобщават, че може да бъде ефективно да създадете инсталационен файл за APK от необходимото ви приложение и сред AIR.

Освен това, ако знаете как да използвате Android Debug Bridge, можете да деинсталирате приложението, което причинява грешката 505, използвайки командата adb uninstall [-k] „name name“ и след това да го инсталирате от магазина на Google Play в нормален режим.

Интересни Статии