Записвайте телефонни обаждания на смартфони iPhone и Android

Може да се наложи да запишете телефонно обаждане, за да го слушате по-късно. Това може да ви е полезно по работа, бизнес или по сантиментални причини. Струва си да се отбележи, че не всички устройства с Android или iPhone имат тази опция. Следователно, ако искате да запазите телефонен разговор като аудио файл, имате няколко опции. Законите за записване на телефонни разговори във всяка страна се тълкуват по различен начин, така че се уверете, че не нарушавате закона, преди да използвате някой от тези методи за аудио запис. След като научите цялата необходима информация, можете спокойно да започнете да записвате.

Записване чрез устройство на трета страна

Най-лесният начин да запишете телефонно обаждане е да използвате друг телефон или таблет, ако имате такъв. Продуктите на IOS имат приложение за гласови бележки, а Android има диктофон, така че ако осъществите телефонно обаждане в режим на свободни ръце и подготвите второ устройство за запис, можете лесно да записвате и двете страни на разговора. Основният проблем е, че е възможно случайно да запишете външни звуци, например хора, минаващи покрай или околен шум, и в зависимост от микрофона на второто ви устройство качеството на звука на записаното повикване може да не е най-доброто.

Записване с Google Voice

Едно от най-популярните приложения за записване на разговори е Google Voice. Това е линията на приложението на Google (което е очевидно от името), което осъществява разговори през Wi-Fi. Можете да конфигурирате това приложение, така че да записва входящи повиквания, но за изходящи повиквания тази функция не работи. Намерете менюто за настройки в приложението, след това изберете секцията „Повиквания“ и преминете към „Настройки за входящо повикване“. Когато активирате желаната функция, ще имате възможност да започнете запис на аудио чрез натискане на числото 4 на цифровата клавиатура по време на разговор. И двете страни ще чуят глас, който ви информира, че записването на телефонното обаждане е започнало.

Запис с помощта на различни приложения

Ако не можете да използвате Google Voice или не искате, има някои други приложения за запис на разговори, които можете да използвате. Но те имат някои недостатъци. Някои от приложенията ще трябва да бъдат закупени, други изискват плащане в зависимост от това колко разговори сте записали, а някои от безплатните приложения имат съмнителна сигурност.

Ето някои от тези, които можете да използвате за записване на вашите разговори:

Call Recorder е приложение за Android, което има възможност да записва разговори и ви помага да ги управлявате, като създавате резервно копие в облака или ги категоризирате. Той също има функции за входящ идентификатор на обаждащия се, за да ви помогне да идентифицирате номера, които не са посочени във вашите контакти.

Call Recorder Lite - приложение за iOS, ви позволява да записвате както входящи, така и изходящи повиквания. Ще трябва да плащате за слушане на дълги обаждания, но можете да записвате колкото искате.

В Play Store и App Store има много подобни приложения, но ако искате безплатно да получите добър инструмент за запис, тогава по-добре сравнете рейтингите и отзивите, за да сте сигурни, че избраното от вас приложение ще работи добре.

Интересни Статии