Xbox Error 0xbba: Причини и решения

описание

Когато се опитате да въведете потребителски профил в приложението Xbox на Windows 10, се появява предупреждение: Не можем да ви влезем в момента. Опитайте отново по-късно (0xbba). Невъзможно е да влезете по-нататък и рестартирането на системата не помага.

причини

 1. Грешки в интернет връзката.
 2. Използване на прокси сървър.
 3. Неправилни настройки за дата и регион.
 4. Мрежовата услуга не е позволена да се свързва.
 5. Деактивирайте мрежовата услуга Xbox Live.
 6. Неправилни настройки за поверителност на мрежата.

решение

За да разрешите грешката 0xbba, опитайте следните методи:

 • Уверете се, че настройките на антивируса или защитната стена са правилни. За целта ги изключете за известно време и опитайте отново да влезете в приложението Xbox. Ако опитът е успешен, добавете услугата Xbox Live към изключенията от защитната стена на антивируса и защитната стена. Алтернатива - изключвайте антивируса и защитната стена всеки път, преди да стартирате програмата Xbox.
 • Проверете дали не използвате прокси връзка. За да направите това, отидете на "Контролен панел" => "Свойства на браузъра (браузър)" => раздел "Връзки" => "Настройки на мрежата". В последния прозорец махнете отметката от редовете „Използване на скрипт ...“ и „Използване на прокси сървър ...“. Ако имате Windows 10, по-бързо е да действате по различен начин. Отворете "Опции" => "Мрежа и интернет" => "Прокси". В последния прозорец поставете плъзгачите в позиция „Изкл.“ За опциите „Използване на скрипт ...“ и „Използване на прокси сървър“.
 • Уверете се, че на компютъра са зададени правилната дата и час. За целта е за предпочитане да активирате опцията за актуализиране на системния часовник чрез Интернет. Отидете на „Контролен панел“ => „Дата и час“ => раздел „Време в Интернет“ => „Промяна на настройките“. Поставете отметка в квадратчето до „Синхронизиране със сървъра ...“. Ако имате Windows 10, тогава продължете по различен начин. Кликнете върху Старт (в долния ляв ъгъл) и кликнете върху иконата на зъбно колело. След това следвайте пътя: „Време и език“ => страничен раздел „Регион и език“ => блок свързани параметри „Допълнителни параметри ...“ => „Задаване на дата и час“ => раздел „Време в Интернет“ => „Промяна на параметрите "=> Отметката е срещу" Синхронизиране със сървъра ... ".
 • Активиране на разрешение за приложението. Задръжте комбинацията от бутони Win + R. В прозореца въведете заявката "regedit" и натиснете Enter. Стартира редакторът на системния регистър. В левия панел следвайте този път: HKEY_LOCAL_MACHINE => SYSTEM => CurrentControlSet => Control => NSI => {eb004a01-9b1a-11d4-9123-0050047759bc} => 26. Кликнете с десния бутон върху папка 26 и кликнете върху „Permissions ". В секцията „Групи или потребители“, за всеки ред, поставете отметка в квадратчето „Разрешаване“ за опцията „Пълен контрол“. Запазете промените, като кликнете върху „OK“ и „Apply“. Задръжте комбинацията Win + R. В прозореца въведете CMD заявка и задръжте клавишната комбинация Ctrl + Enter + Shift. В черния прозорец, който се показва, напишете netsh int ip reset и натиснете Enter. Рестартирайте компютъра.
 • Преинсталирайте Xbox. Задръжте комбинацията Win + R. В прозореца въведете заявка за мощност и натиснете Enter + Ctrl + Shift. В синия прозорец напишете Get-AppxPackage * xboxapp * | Remove-AppxPackage и стартирайте процеса, като натиснете Enter. Рестартирайте системата. След това отидете в магазина на Windows, въведете Xbox заявката в лентата за търсене и инсталирайте намереното приложение.
 • Уверете се, че услугата Xbox Live работи. Задръжте комбинацията от бутони Win + R. В прозореца напишете services.msc и натиснете Enter. Намерете реда „Xbox Live Network Service“ в главния прозорец. Кликнете върху него с десния бутон на мишката => "Свойства". В раздела Общи щракнете върху Изпълни. Уверете се също, че в полето "Тип стартиране" е зададено "Автоматично".
 • Промяна на типа мрежа от публична в частна. Задръжте комбинацията от бутони Win + R. В прозореца напишете services.msc и натиснете Enter. В левия прозорец щракнете върху реда "Политики на мрежовия мениджър". В десния прозорец потърсете мрежата, чрез която компютърът е свързан към Интернет. Кликнете върху него с десния бутон на мишката => "Свойства" => раздел "Мрежово местоположение". Поставете отметки в квадратчетата „Лични“ и „Потребителят не може да промени местоположението“.

Интересни Статии