Windows 10: как да записвате игри, да правите снимки на екрана и клипове за игри с помощта на Game DVR

Windows 10, който беше пуснат на 29 юли, беше изтеглен и инсталиран на 14 милиона компютри по света през първите 24 часа след старта, което очевидно показва голям интерес към този продукт.

Докато някои потребители продължават да надстройват до новата версия на операционната система, други вече изследват новите и скрити функции на Windows 10. Една от важните скрити изненади на системата е Game DVR програмата, която може да се използва за запис на игри и впоследствие разпространение на съдържание в различни социални мрежи.

Игралния DVR на Windows 10 може да се използва за запазване на екранни снимки и запис на видеоклипове на игри по всяко време на играта. Игровите клипове могат да се записват и на заден план, когато играта е активна.

Снимките на екрана и видеоклиповете за игри, направени с програмата, могат да бъдат изтеглени и редактирани в приложението Xbox за Windows 10. По същия начин те могат да бъдат споделяни с други геймъри.

Windows 10 Game DVR може да се използва и при стрийминг на игри от Xbox към компютъра.

Как да създадете екранни снимки, видеоклипове за игри и клипове с помощта на Game DVR

Трябва да:

  • наличието на графична карта не е по-лошо от AMD 7900, Intel HD Graphics 4000 или Nvidia GTX 600.
  • Стартирайте играта в прозоречен режим, а не на цял екран.

Как да използвате Game DVR на Windows 10

Стъпка 1. Стартирайте приложението Xbox в Windows 10 и влезте с вашия акаунт в Microsoft. Създайте нов акаунт за Xbox, ако вече нямате такъв.

Стъпка 2. Отидете на Настройки. Тук можете да конфигурирате записа на игри. Задайте желаното време в елемента „запис последен“. Можете да регулирате качеството, максималния брой записи и местоположението на създадените файлове.

Стъпка 3. Създайте игрови клип. За да направите това, свържете Xbox контролера към компютъра, след което щракнете върху бутона Xbox. Можете също да използвате клавишни комбинации. За да започнете записа, натиснете Win + G.

Стъпка 4. С помощта на контролера Xbox можете да използвате и клавишите за управление на програмата.

Описание на контрола от контролера Xbox

Описание отдясно на ляво:

  • първи бутон отваря приложението Xbox
  • вторият улавя изображението от буфера, ако записът е активиран на заден план
  • третият създава екранна снимка на активния прозорец
  • четвъртият отваря настройките за DVR на играта.

Стъпка 5. Програмата трябва да работи в повечето прозорци. Ако DVR на играта не разпознае текущото приложение, изберете „Да, това е игра“, ако искате да продължите.

Стъпка 6. Клиповете, създадени по описания начин, се записват в C: / users / username / VideosCaptures. Можете също да ги видите в Xbox, като изберете иконата Game DVR в лявата част на екрана. Можете незабавно да получите достъп до клипове, като кликнете върху известие в полето за уведомяване на Windows 10.

Интересни Статии