Windows 10: Как да поправите черен екран по време на зареждане и грешка в OS с драйвери на AMD

Windows 10 страда от различни грешки и проблеми, присъщи на операционната система от нейното пускане. Вярно е, че благодарение на опитни потребители и експерти има много начини за разрешаване на грешки в Windows 10 всеки ден.

В тази статия ще поговорим с вас за това как да коригирате замръзване / черен екран по време на зареждане на Windows 10, което най-вероятно се дължи на драйвери за графични драйвери на AMD.

Закачането на Windows 10 се характеризира с появата на черен екран с курсора на мишката по време на процеса на зареждане. Такъв екран може да виси от минута или повече, след което се появява стандартен прозорец с входа на системата.

Към днешна дата е точно установено, че грешката е свързана с новите графични драйвери на AMD Catalyst 15.7.1 и може да бъде разрешена чрез възстановяване или връщане към по-ранна версия на драйвера на AMD.

Как да разрешите грешката с зареждането на Windows 10 по един от двата начина, прочетете по-долу.

Просто решение за дълги обувки

  1. Намерете в регистъра клона HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ ControlSet001 \ Control \ Class \ {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318} \ 0001 и EnableUlps
  2. И задайте стойността на 0
  3. Готово!

Как да поправите черен екран по време на зареждане и грешка с драйвери на AMD на Windows 10

Стъпка 1: Отворете менюто "Старт" и отидете на Настройки => Система

Стъпка 2: Изберете „Програми и функции“ в раздела вляво, след това в списъка с програми намерете AMD Catalyst Install Manager. Премахнете драйверите на AMD

Стъпка 3: Щракнете върху „OK“ и потвърдете, че имате разрешения и достъп за премахване на драйвери от ОС

Стъпка 4: Изчакайте, докато премахването на графичните драйвери приключи и изтеглете предишната версия на драйвера на AMD Catalyst 15.7, в зависимост от архитектурата на вашата ОС - x32 или x64. Как да инсталирате графични драйвери за AMD, прочетете ТУК.

Стъпка 5: Изчакайте драйверите да се заредят, след това стартирайте .exe файла и разархивирайте файловете на вашия работен плот в отделна папка

Стъпка 6: След като разархивирането приключи, затворете инсталатора на AMD

Стъпка 7: Отворете отново менюто "Старт" и намерете там "Диспечер на устройства"

Стъпка 8: Превъртете плъзгача надолу и намерете Microsoft Basic Display в списъка с устройства. Тоест, това означава, че видео драйверите не са инсталирани

Стъпка 9: Щракнете с десния бутон на мишката върху драйвера на дисплея и изберете „Актуализиране на драйвер“ в Properties

Стъпка 10: В диалоговия прозорец, който се отваря, изберете ръчно търсене и посочете папката, в която разархивирахте драйверните файлове на Catalyst 15.7. По подразбиране те са инсталирани тук: "C:> AMD"

Стъпка 11: След като правилно посочите папката с драйверните файлове, щракнете върху „OK“. Освен това инсталаторът ще определи независимо от необходимите файлове и ще ги инсталира.

Стъпка 12: Последното нещо, което трябва да направите, е да рестартирате компютъра си. След горните стъпки зареждането на Windows 10 трябва да продължи нормално, без забавяне или неочаквани черни екрани, преди да влезете в ОС.

Интересни Статии