Windows 10: как да отстраните проблеми със звука след надстройка

Последната операционна система на Microsoft, Windows 10, донесе на потребителите си дял от грешки, проблеми с инсталацията и грешки, които започнаха да се появяват след актуализацията, включително доста досадното „Няма звук в Windows 10“.

Потребителите на Bidness ETC са намерили начин да отстранят този проблем, който е причинен от грешка в звуковите настройки на Windows 10. Потвърждава се, че все още няма звук дори след инсталиране на необходимите аудио драйвери от производителя на звуковата карта.

Как да поправите грешката "Без звук" в Windows 10

Стъпка 1. Щракнете с десния бутон върху звуковата икона в лентата на задачите (долния десен ъгъл на екрана) и изберете Устройства за възпроизвеждане от контекстното меню.

Стъпка 2. Изберете активното устройство. По подразбиране това трябва да са колони. Кликнете два пъти върху линията на устройството - отваря се менюто със свойствата.

Стъпка 3. Отидете на Разширени настройки и променете битрейта на следните стойности, в зависимост от конфигурацията на високоговорителя: 24bit / 44100 Hz или 24bit / 192000Hz.

Ако проблемът не може да бъде решен по този начин, можете да опитате друг начин за възстановяване на звука.

Стъпка 1. Отидете в менюто "Старт", изберете Диспечер на устройства и го стартирайте.

Стъпка 2. Въведете звукови и аудио устройства.

Стъпка 3. Щракнете с десния бутон върху текущия аудио драйвер и изберете Деинсталиране.

Стъпка 4. Накрая щракнете върху Търсене на устройства и актуализираният драйвер ще се инсталира автоматично.

Това е всичко. Сега вашите високоговорители трябва да възпроизвеждат звук без проблеми. Ако все още няма звук, опитайте да инсталирате най-новите драйвери за звукова карта за Windows 10 от уебсайта на производителя.

Интересни Статии