Windows 10: как да отстраните проблема с бавно зареждане след безплатен ъпгрейд

Много хора казват, че проблемът е, че след ъпгрейд до Windows 10 с Windows 7 и 8.1, системата започна да се зарежда твърде бавно.

Вече беше потвърдено, че проблемите със стартирането не възникват поради големия размер на новата операционна система, а поради злонамерен софтуер и неоптимизирани настройки за стартиране.

Microsoft все още не е пуснала актуализация, която ще поправи тази грешка, но има лесен начин да ускорите зареждането на операционната система Windows 10.

Как да поправите бавно зареждане на Windows 10

Стъпка 1. Windows 10 все още е доста уязвима система без подходяща защита срещу злонамерен софтуер, особено ако нямате инсталиран антивирус и не сте сканирали системата след актуализацията. По този начин, първо, стартирайте пълно сканиране на системата, като използвате антивирусния софтуер, който използвате, и премахнете всички вируси от системата.

Стъпка 2. Натиснете Ctrl + Shift + ESC, за да отворите диспечера на задачите. Изберете раздела Startup и се справете с приложенията от списъка, в зависимост от това какъв товар дават на системата. Деактивирайте всички онези програми, които имат стойност „Високо“ в графата „Въздействие върху изтеглянето“.

Например, можете безопасно да деактивирате услугите на драйвери на AMD и Nvidia от Startup, без да навредите на графиката и производителността на системата.

Как да деактивирате FastStartup и да оптимизирате зареждането на Windows 10

Стъпка 1. Windows 10 активира бързо зареждане и изключване чрез специални настройки, които могат да бъдат намерени в Power Options. Можете да активирате бърз старт от контролния панел, менюто за настройки на захранването.

Стъпка 2. Изберете „Действия с бутон за захранване“ в лявата колона, след което щракнете върху „Промяна на настройките, които понастоящем не са достъпни.“ Под опциите за изключване ще се появят нови настройки. Поставете отметка в квадратчето до „Активиране на бързо стартиране“ и кликнете върху „Запазване на промените“.

Стъпка 3. Рестартирайте компютъра и задръжте Win + R веднага след появата на работния плот. Въведете „services.msc“ в диалоговия прозорец „Изпълнение“ и натиснете Enter.

Стъпка 4. Обърнете внимание на списъка с услуги, които продължават да се изпълняват. Щракнете с десния бутон върху тях и променете настройките от стандартно към отложен старт, след което кликнете върху „Запазване“.

Сега вашият Windows 10 ще се стартира много пъти по-бързо от преди.

Интересни Статии