Windows 10: Чести грешки и решения

Microsoft планира да издаде серия поправки, наречени „Service Release 1“ или SR1, за новата версия на Windows 10.

Ако не можете да изчакате следващия пластир, но се сблъсквате с определени проблеми, опитайте да използвате методите за решаване на проблеми по-долу. Тук са описани различни грешки, от проблеми с инсталирането до сривове на приложението.

Инсталирайте Windows 10

Microsoft все още просто въвежда надстройка до Windows 10, която ще продължи още няколко седмици. Ако не сте направили резервно копие на вашето копие на операционната система, тогава трябва да изчакате.

За да запазите копие на Windows 10, щракнете върху иконата на Windows 10 в лентата на задачите отдясно. Възможността за резервиране на Windows 10 ще бъде налична само ако имате Windows 7 или 8.1 и имате активирани актуализации.

Ако не можете да чакате и нямате търпение да опитате новата версия на Windows в момента, можете да актуализирате операционната система, като изтеглите ISO изображението.

Проблеми с батерията в Windows 10

Няколко дни след пускането на операционната система, Intel обяви, че работят с Microsoft за решаване на проблема с батерията, в резултат на което Windows 10 намали живота на батерията на устройството с 10%. Fix трябва да отстрани проблема с консумацията на енергия и да върне консумираната мощност на системата до нивото на Windows 8.1.

Ако обаче внезапно забележите неочаквано източване на батерията на вашия лаптоп или таблет, работещ на Windows 10, можете да опитате да спестите батерията по следния начин: намалете яркостта на дисплея или включете режима за пестене на енергия, за да направите екрана по-тъмен. Можете също да изключите известията и да деактивирате програмите, работещи на заден план.

Проблеми с поточните игри от Xbox One

Новото приложение от Xbox за Windows 10 ви позволява да предавате игри директно от Xbox на компютър. Ако имате проблеми по време на излъчване на игри, опитайте стъпките в нашите инструкции.

  • Отворете приложението Xbox и проверете поточното предаване на Xbox One.
  • Отидете в настройките на връзката и проверете индикатора на сигнала вляво от името на вашето устройство. Ако е червено, тогава ще срещнете проблеми с излъчването.
  • За да коригирате грешките при излъчване, свържете вашия Xbox One към безжичния рутер, за да видите дали има проблем. Ако е така, ще ви трябва нов. Можете също да използвате кабелна връзка.

Как да коригираме Minecraft грешки

Някои потребители съобщават, че версията на Minecraft за Windows 10 не работи на тяхната система. В момента играта поддържа само 64-битови процесори. Въпреки това разработчикът на играта Mojang вече работи върху 32-битовата версия на играта, въпреки че все още не е ясно кога ще бъде налична.

Ами ако никой от горните не помага?

Ако след надстройката до Windows 10 възникнат сериозни грешки в системата ви, можете да премахнете тази операционна система и да я инсталирате отново, без да изтривате файловете. За да направите това, изпълнете следните стъпки:

  • Щракнете върху бутона Старт в долния ляв ъгъл на екрана;
  • изберете елемента Актуализиране и възстановяване на системата в менюто Настройки;
  • изберете Recovery, след това рестартирайте този компютър;
  • Можете да изтриете файлове с Windows 10, ако искате. След деинсталиране Windows 10 ще се инсталира автоматично.

Това трябва да отстрани проблемите, които може да срещнете в новата операционна система Windows.

Проблеми с приложението

Има изход за приложения, които продължават да се сриват и хвърлят грешки в Windows 10.

  • Затворете приложението, като щракнете върху X в горния десен ъгъл. Ако използвате таблет, плъзнете пръста си от горната част на екрана към дъното.
  • Рестартирайте приложението.

Всяко приложение може да бъде инсталирано отново с Windows Store.

Проблеми с Windows Edge

Microsoft Edge, твърдят от компанията, е доста по-бърза и удобна алтернатива на Internet Explorer. В допълнение този браузър е пригоден за използване с устройства с докосване.

Ако уебсайтът не се зарежда в Microsoft Edge, щракнете върху трите точки в горния десен ъгъл и изберете Internet Explorer.

По-интересни статии за разрешаване на грешки в Windows 10 са достъпни в този раздел.

Интересни Статии