Възстановяване на данни от iPhone: 3 надеждни начина

Не е тайна, че съхраняваме в телефоните си голямо количество разнообразна, а понякога и ненужна информация. Има снимки, които никога няма да отпечатате. Съобщения, които остават от старата ви връзка и които по някаква причина запазвате, не смея да изтриете. Гласови записи, които сте направили в 2:00 ч. Със сигурност сте имали идеята за роман в стил Хари Потър.

Постоянното създаване на архиви е най-добрият начин да се уверите, че всички тези „спомени“ не изчезват, когато телефонът е счупен, откраднат или заменен.

Apple прави възстановяването на старите ви данни невероятно лесно и има няколко начина да го направите. В тази статия ще разгледаме няколко начина за възстановяване на данни от iPhone. Да вървим!

Възстановете iPhone чрез iCloud

Ако сте загубили данните си поради загубата или кражбата на вашия iPhone, все още има надежда за тяхното възстановяване. ICloud услугата може да поддържа архивиране на вашите файлове в облака. Много потребители активират тази функция на своя iPhone при първия им включване и веднага забравят, че архивирането на iCloud вече работи. В секцията „Приложения и данни“ ще видите възможността да приложите резервно копие на iCloud, когато настройвате нов iPhone или използвате пълно нулиране. Това е част от съветника за инсталиране.

Влезте в акаунта си в Apple ID със същата парола, която използвате за изтегляне на игри и приложения от App Store. Ако вашият iPhone не работи правилно и планирате да извършите цялостно нулиране, уверете се, че имате резервно копие на iCloud предварително. Можете да направите това в менюто за настройки на iPhone. Отидете в „Настройки“, щракнете върху горния елемент, отбелязан с вашето име, след това върху iCloud. Изберете „iCloud Backup“ и ще видите страница, която показва датата и часа на последното архивиране на данни, и актуализирайте архива в облака.

Ако просто искате да възстановите снимките си, можете да го направите в прозореца на браузъра на вашия лаптоп. Отидете на iCloud.com, влезте с помощта на вашия Apple ID и ще видите интерфейс в стил iOS, който ви позволява да преглеждате изображения и данни, съхранявани в облака. В секцията „Снимки“ просто изберете изображенията, които искате да качите, след което щракнете върху иконата „Качване“ в горния десен ъгъл. (облак, пронизан от стрела) Старите снимки ще се преместят от резервния облак към вашия лаптоп след минута или две.

Използване на iTunes архивиране

Можете също така да възстановите данните на вашия iPhone от резервно копие с помощта на iTunes. Свържете телефона към лаптоп или компютър, стартирайте iTunes и кликнете върху иконата на телефона, показана в горната част. Той ще се появи в горната лява част на интерфейса на iTunes. Тази iTunes страница показва всички настройки за свързания iPhone. Има два бутона за възстановяване на данни.

  • Първо, възстановява телефона си с най-новото архивиране на iCloud.
  • Второто е „ръчно“ възстановяване, при което се използва специфично архивно изображение, което преди това беше запазено чрез iTunes.

Можете да използвате първия, ако архивирането не е от особено значение за вас, както за повечето от нас. Използвайки някой от тези методи, първо трябва да деактивирате функцията Find My iPhone. Защо? Това е защитна мярка в случай, че телефонът ви бъде откраднат, за да се уверите, че мерките за сигурност на вашия телефон не могат да бъдат отмити с просто възстановяване. За да деактивирате функцията Find My iPhone, отидете на Settings> iCloud.

Архивиране без използване на iTunes

Не използвате ли iTunes? Има начин да създадете локално архивиране на вашия iPhone, без да използвате iTunes. iMazing е доста приятен и прост софтуер, който използва драйвери на iTunes, за да пише на вашия iPhone, но не изисква инсталирането на самото приложение iTunes. Като цяло, доста удобно нещо. Подобно на iTunes, той ви позволява да започнете възстановяване или да архивирате телефона си. iMazing може да има достъп до всякакви резервни копия, направени в миналото чрез iTunes.

Няма да пропуснете опцията „възстановяване“, тъй като тя се намира директно на главния екран iMazing, така че просто щракнете и изберете резервното копие, което искате да използвате. Ако не го виждате, тогава първо трябва да го създадете и след това отново да се върнете в главното меню. Въпреки че е малко вероятно някой да възстанови телефона пет минути след създаването на резервно копие.

Други помощни програми като iMazing са AnyTrans и iPhone Backup Extractor. Но трябва да внимавате за програми на трети страни, които обработват вашите данни, и все пак препоръчваме използването на безплатни инструменти на Apple. И трите приложения обаче са надеждни и много търсени потребители.

Интересни Статии